Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Vykupminci.cz
Numisargo

Český mincovní obchod - !POZOR!

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
bozo: Jestli mince prisla obycejne (prisla ?), tak Vas chapu. (Jen se divim, ze by to takto bez objednavky zkouseli. Nemohl treba nekdo zfalsovat objednavku na Vase jmeno pisemne nebo telefonicky ???). No ja osobne bych mel snahu ujasnit si, na zaklade ceho posilaji upominky, kdyz zadna objednavka nebyla a nic nedodali.
Moderátor
bozo: ok, pak jsou asi mentálně retardovaní, když posílají nevyžádané zboží obyčejnou poštou (tj. kde nejde ani zjistit, jestli to dorazilo) a následně zvyšují svou ztrátu dalšími zbytečnými dopisy... ale nechápu v čem je pak problém? Házet ty dopisy do koše? Snad jich nechodí deset denně, ne?
Registrovaný uživatel
to numismat a tenzor: samozřejmě nemůžu vyloučit zfalšování objednávky, takže je zas s takovým klidem nemůžu házet do koše. Asi před měsícem přišlo od Creditreformu, že vymáhají dlužnou částku + poplatky, takže jsme se dostali skoro na 700 Kč. Hned jsem tam volala a ptala se za co to vymáhají. Když jsem pánovi řekla, že nic nepřišlo, nic jsme si neobjednali a nic nechceme, tak řekl, ať zatím nic neplatíme, že si vyžádá podklady na základě čeho to u nás vlastně vymáhají. Asi po 14 dnech jsem si u Creditreformu ověřovala co dál s tou vymáhanou pohledávkou a pán mi řekl, že je s ČMO špatná komunikace, žádné podklady neposkytli a pohledávek že je mnoho. A Creditreform s nimi z toho důvodu ukončil smlouvu, takže ze strany Creditreformu se už nemusíme obávat dalších represí či pohledávek. To však samozřejmě nemůžeme vyloučit ze strany ČMO. Holt spoléhají na to, že 75 letá paní nebude nic řešit a radši zaplatí....A pro klid bych to klidně i zaplatila (protože těch sedm stovek mi nestojí za neustálé obavy z budoucnosti), ale když to zaplatím, tak potvrdím, a teprve potom začnou posílat...7x za tisíc nebo 14x za tisíc...nebo víc?
Registrovaný uživatel
Vřele doporučuji poradit se s odborníkem.

Mimosoudní řešení spotřebitelských sporů http://adr.komora.cz/
Sdružení obrany spotřebitelů http://www.spotrebitele.info/
Sdružení českých spotřebitelů http://www.konzument.cz/

Do té doby na ně vůbec nereagujte.

Česká obchodní inspekce v jiném případu radí: „Z naší zkušenosti vyplývá, že komunikace s nepoctivým obchodníkem je naprosto neúčelná, poškození uživatelé v ní někdy dokonce nevědomky i zhoršují svou právní pozici.“(Vyjádření a doporučení Evropského spotřebitelského centra k dotazům týkajícím se společností Pro Content, Web Content, Online Investment Group)
Registrovaný uživatel
P.S.: Nemáte se myslím čeho obávat.
Moderátor
http://samanovodoupe.blogspot.com/2011/04/pravda-smejdu-vitezi.html
Moderátor
bozo: dekujeme za informaci o dalsim vyvoji, ktery dava do jiste miry za pravdu mym obavam.
Rekapitulace Vasi kauzy: Nic jste neobjednali, mince prisla obycejne, presto po Vas vymahaji penize. Tady mi neco nehraje - v takovem pripade to jen zkouseji. Pokud ovsem mince prisla doporucene, je situace zcela jina, potvrdili jste prevzeti a budete muset situaci nejak resit. V opacnem pripade pocitejte s obvyklym postupem vymahani pohledavek. Že "ze strany Creditreformu se už nemusíme obávat dalších represí či pohledávek" by me tedy neuklidnilo, najdou si jinou vymahaci firmu, agilnejsi, ostrejsi a mozna mene seriozni. To že delate mrtveho brouka Vam nepomuze, tak se chovaji skoro vsichni.
Uzivatel dědek Vam doporucuje poradit se s odborníkem, ja taky. Na rozdil od nej nejsem presvedcen o tom, ze se nemate ceho obavat.
Objevil se tu take v diskusi nazor, ze firma vydelava na nekolikrat predrazenem zbozi, takze nebude pravne vymahat nezaplacene mince. Spise to ale vypada, ze pouzije vsechny legalni zpusoby, jak se k penezum dostat.
Napiste nam zase, jak se situace vyviji, bude to urcite poucne i pro ostatni.
Registrovaný uživatel
bozo:
v případě jakýchkoliv obav z dalšího vývoje a zejména předejití následných komplikací se mi jeví nutné sebrat se a zajít na PČR - tam sepsat oznámení o podezření z blíže nespecifikovaného tr.činu neznámeho pachatele, v oznámení popsat všechny okolnosti a k tomu doložit došlou minci (listiny.dopis.obálku ap.). Před podpisem nechat doplnit do oznámení následné informování oznamovatele o postupu šetření a vyžádat si stejnopis. Veškeré došlé další dopisy v této věci pak obratem předávat PČR.
Moderátor
Hanz: jenze maminka bozo dopis s minci hodila do kose...
Takovi klienti (plus ti dobrovolne platici za cetky) jsou pro podobne firmy zlaty dul.
PČR by snad pripadala v uvahu, pokud objednavka byla falesna, jinak se mi to zda prehnane.
Nicmene bozo si mela jiz davno ujasnit svou pravni pozici a je-li pevna, tak s firmou komunikovat a kazdy jeji krok rozporovat, v opacnem pripade neprodlene zaplatit a vyhnout se řádovemu narustu castky.
Moderátor
numismat: pokud nebyla zadna objednavka a mince i dopisy ani nebyly posilany doporucene, tak absolutne nevidim jediny duvod ke komunikaci. V pripade vyhruzek v doporucenych dopisech pak ano, ale jen jedna odpoved ve smyslu "nic jsme neobjednali, nic vam nedluzime, prestante obtezovat", pokud to nepomuze, pak uz spis s policii..
Moderátor
tenzor: Souhlasim, psal jsem, ze pokud mince prisla obycejne, tak to jen zkouseji (a neni tedy treba nic konat). Ale moc bych se divil, za by tihle protreli obchodnici neco podnikali, kdyby nemeli v ruce zadny trumf. Proto bych jim napsal "nic jsme neobjednali, nic vam nedluzime, prestante obtezovat" V KAZDEM PRIPADE. Proste bych nemel nervy nechat na sobe testovat, jak daleko zajdou.
Registrovaný uživatel
Opravdu se tady nenajde nikdo, kdo by zažil totožnou situaci? Pán z Creditreformu říkal, že mají mnoho stejných případů (tedy, že firma požádala o vymožení, ale nedoložili objednávku ani nic podobného).
To numismat: doposud jsem si myslela, že s ČMO nemůžu komunikovat (protože nic v ruce nemám), ale teď se jich můžu zeptat, proč mě neoprávněně předali k vymožení částky Creditreformu (jistě za tuto službu musejí zaplatit). Pokud se jedná o těch sedm stovek, tak je nakonec ráda zaplatím, ale obávám se toho, že to bude souhlas s objednávkou (jak to obvykle mívají tyto firmy ve všeobecných podmínkách) a dále se mi opravdu nechtějí platit tisíce korun...
Registrovaný uživatel
To numismat: je mi jasné, že se mohou obrátit na horší vymahačskou firmu než je Creditreform, ale když už si je pro vymáhání vybrali, proč jim neposkytli součinnost a potřebné papíry (podepsanou objednávku nebo doporučenku, která není)? Už by to měli doma, ne?
Moderátor
bozo: Myslim, ze tady mezi sberateli se opravdu se nenajde nikdo, kdo by zažil totožnou situaci. Jak je to s vymahanim, take nevim. Budete se s tim muset vyporadat sama. Napiste jim mail, prostudujte si jejich podminky (jsou ale dost nesrozumitelne, mozna zamerne), poradte se s pravnikem nebo nejakym sdruzenim na ochranu spotrebitelu.
Moderátor
bozo: Jsou to vaše peníze, ale pokud nebyla žádná objednávka, tak nechápu, proč jim nějakých 700 platit (navíc za prakticky bezcenné věci). To ráda zaplatíte každému podvodníkovi, který bude lhát, že mu něco dlužíte? Pak vám nezávidím :)
Registrovaný uživatel
to tenzor: samozřejmě že nechci platit nikomu za nic, co jsem si neobjednala, ale kdybych věděla, že to tím skončí, tak to radši zaplatím...protože jak mi radí numismat, tak porada s právníkem by tolik určitě stála
Registrovaný uživatel
Jestli jsem to pochopil spravne tak byl dopis poslan beznou postou. Pokud jste si jista, ze nikdo z Vasi rodiny nic doporuceneho neprebiral tak bych byl uplne v pohode. V pripade, ze by prisla upominka o zaplaceni ze strany CMO ci vymahacke firmy zvednul bych telefon a pozadal o zaslani dokladu o uzavreni (kupni) smlouvy - to, ze neco hodili do schranky uzavrenim smlouvy rozhodne neni. Pokud by k tomu nebyli svolni tak bych je rovnou vyzval at setri penize za dalsi upominky a rovnou me daji k soudu...
Registrovaný uživatel
Jak jsem psal o té třetí zásilce poslané na dobírku a mnou vrácené,tak potom jsem se snažil jim dovolat a nějak se domluvit-marně!Po celý týden byl jejich tel.němý.Napsal jsem tedy e-mail,že již od nich nic nechci a ať mě vymažou z databáze.Žádná odpověď,naopak přišla další nabídka "pro skvělého klienta!",podepsán přímo ředitel.Napsal jsem další asi 4 maily s žádostí o zrušení mé adresy,vždycky jsem místo odpovědi dostal další nabídku.Tak jsem napsal doporučený dopis a v něm jsem již přímo "pohrozil",že jestli mi dál budou posílat jejich nabídky,nahlásím to jako obtěžování.No a co myslíte,že se stalo?Tento pátek mi přišla další skvělá nabídka na Jana Pavla ll,tentokrát zlatého (999/1000),průměr 11mm,cena 2199,-Kč,váha neudávaná,celkový náklad 5000 kusů.A opět dovětek-"přednostně pro věrného klienta"Mám tedy naději na úspěch,když nahlásím ono obtěžování?Já jsem totiž invalida na vozíčku a kromě toho musím brát léky od psychiatra,protože můj stav stále těžko snáším a každý další dopis od ČMO mě vyloženě deptá.
Registrovaný uživatel
Pokud posilaji na dobirku - muzete poznat odesilatele z oznameni o ulozeni zasilky? Pokud ano pak bych proste neprebiral...
Registrovaný uživatel
my máme teraz vďaka "iniciatíve" môjho otca podobné problémy s firmou Atlas, ale ako bolo povedané, pokiaľ vám niečo pošlú normálnou poštou, to v žiadnom prípade nie je uzatvorenie kúpnej zmluvy, proste to len skúšajú či sa nezlomíte a niečo nezaplatíte.
Registrovaný uživatel
Memu otci prisla obalka na koupi vyhodne mince prave ted.
A ze zvedavosti jsem koukal na internet co je to za otravy a kde vzali nasi adresu :-)
obalku schovam.Schvalne treba za mesic prijde nabidka na jinou minci zase. pak opisu adresu a poslu jim 1kg starych letaku.
Registrovaný uživatel
To co popisujete jsou celkem obvyklé triky a v drtivé většině případů bez šance na úspěch, teda pokud jste si nic neobjednali!! Jen si dát pozor, abyste neučinili jakýkoliv úkon, který by se dal vykládat jako přijetí nabídky!! Pokud něco pošlou, stačí mlčet, neboť mlčení a nečinnost nelze nikdy vykládat v takovémto případě jako přijetí návrhu. Minci ani neposílejte zpět, jen ji mějte, kdyby si pro ni chtěli přijet :)

§ 44 obč.z. - Mlčení nebo nečinnost samy o sobě neznamenají přijetí návrhu.
§ 53 obč.z. - Pokytuje-li dodavatel plnění spotřebiteli bez objednávky, není spotřebitel povinen dodavateli jeho plnění vrátit ani jej o tom vyrozumět.
« Poslední úpravu provedl(a) Topa77 v 11. 5. 2011, 16:05. »
Registrovaný uživatel
Pokud Vám ale něco přijde už od soudu nebo od rozhodce, neváhat a zajít za advokátem. není to až tak drahé a v případě výhry Vám náklady cvakne protistrana. Nějaké bezplatné poradny raději obejděte obloukem, nemají v drtivé většině žádnou kvalitu a odpovědnost...
Moderátor
MasterMajkl: Prisla jen nabidka nebo obalka s minci ? Obycejne nebo doporucene ?

Pokud mate nekdo podobne zkusenosti, napiste. Bylo by dobre se seznamit s postupem techto firem, aby zde vsichni, kteri obdrzi tyto nechtene nabidky, nasli navod, jak se jim branit.
Moderátor
grizzly56: Predpokladam, ze jste se snazil postupovat podle podminek firmy - viz zde:

http://www.hmk.eu/index.php/veobecne-obchodni-podminky/

Zejmena cituji:

"1. Rozsah platnosti

1.2 Zkratky obč. zák. a nařízení o informační povinnosti k obč. zák. se vztahují k německému občanskému zákoníku a k německému nařízení o informačních a dokazovacích povinnostech podle občanského práva.

1.3. Smlouva podléhá německému právu, pokud je to ze zákona přípustné. Pro další detaily srov. 14.

Právo na vrácení

Zboží, jež jste obdrželi, můžete bez udání důvodu vrátit do 14 dní jeho odesláním zpět. Lhůta začne běžet obdržením tohoto poučení v textové formě (např. jako dopis, fax, e-mail), avšak nikoliv před doručením zboží příjemci (při opakované zásilce analogického zboží nikoliv před doručením první dílčí zásilky) a při následných dodávkách v rámci sběratelského servisu nikoliv před uplynutím garantované lhůty pro prohlédnutí zboží podle bodu 2.2, a také nikoliv před splněním našich informačních povinností podle článku 246 § 2 ve spojení s § 1 odst. 1 a 2 uváděcího zákona k občanskému zákoníku, a také nikoliv před splněním našich povinností podle § 312e odst. 1 věty 1 obč. zák. ve spojení s článkem 246 § 3 uváděcího zákona k občanskému zákoníku. Pouze v případě zboží nezpůsobilého k zasílání v balíčku (např. v případě rozměrného zboží) můžete vrácení deklarovat také jako požadavek na vrácení v textové formě. Pro dodržení lhůty postačuje včasné odeslání zboží nebo požadavku na vrácení. Zaslání zboží zpět probíhá v každém případě na naše náklady a riziko. Vracenou zásilku nebo požadavek na vrácení je nutno odeslat na adresu:

ČESKÝ MINCOVNÍ OBCHOD ®, Jiráskova 794, 330 27 Vejprnice

14. Použité právo

Pro veškeré právní úkony nebo jiné právní vztahy se společností HMK GmbH platí právo Spolkové republiky Německa s vyloučením mezinárodního obchodního práva. U smluv s účelem, který nelze přiřadit k profesní nebo podnikatelské činnosti oprávněného (spotřebitele), platí tato volba práva pouze do té míry, pokud není poskytovaná ochrana odňata závaznými ustanoveními práva státu, ve kterém má spotřebitel svůj běžný pobyt. Sídlem soudu je Aschaffenburg (Německo), pokud je to ze zákona přípustné."
(konec citátu)

Upozornuji hlavne na to, ze se firma odkazuje a ridi nemeckym pravem a obcanskym zakonikem, bez jeho znalosti tak neni mozne rozlustit, jak jsou mysleny podminky a lhuty pro vraceni zbozi.
Jako laik, tj. ne-pravnik, jsem zde v koncich, protoze studovat nemecky obcansky zakonik presahuje moje moznosti. Na pripadne pravniky, kteri tuto diskusi navstivi, bych mel tyto dotazy:
1. Muze nemecka firma postupovat v CR podle nemeckeho prava ? Nemela by se ridit nasim pravem ?
2. Pokud ano, je mozne explicitne a srozumitelne popsat, jak ma vypadat postup vraceni zbozi (tj. jake kroky je treba ucinit a v jakych lhutach), ktery by firma akceptovala ?
3. Pripadny soud by byl v Nemecku ?

Podle mych (chatrnych) pravnickych znalosti zakaznici nakupuji v dobre vire od ceske firmy se sidlem na uzemi CR a pravem predpokladaji, ze se tedy obchod bude ridit nasimi zakony, ktere zname. Nebo se pletu ?

Trochu jsem se rozepsal a nastolil zde otazky, ktere me zajimaji teoreticky (a nekolik lidi v tomto vlakne i prakticky - minimalne je to grizzly56, kteremu se nedari vztah s firmou ukoncit), uvitam veskere prispevky, ktere by prispely k objasneni situace.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1