Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Vykupminci.cz
Numisargo

Český mincovní obchod - !POZOR!

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Já akorát nechápu, kde jste se tu vzal a proč jste sem přišel lidem říkat, že jsou hlupáci.
Registrovaný uživatel
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To je přece jasné, je to zástupce ČMO
Registrovaný uživatel
Dnes přišla odpověď na můj mail, ve kterém jsem před pár dny ocitoval několik paragrafů z Občanského zákoníku. Musím říci, že v kombinaci s trestním oznámením vše perfektně zafungovalo a firma nám potvrdila, že: "Sdělujeme Vám, že stav Vašeho účtu je k dnešnímu dni vyrovnán." Takže pro ostatní postižené - neobjednané balíčky nevracejte a v případě, že po vás budou něco vymáhat, odvolejte se na Občanský zákoník, Spotřebitelské smlouvy, konkrétně na paragraf 53, který zde jistý člověk citoval ( děkuji moc ) a § 5a zákona č. 634/1992 Sb. O ochraně spozřebitele (zakázané agresivní obchodní praktiky). A čtěte D-Test :-) (omlouvám se za reklamu , ale opravdu mi jejich příloha velice pomohla). A pro toho pána, co nechápe o čem jsem vlastně hovořil - bylo to o neobjednaných balíčcích, jistých nekalých praktikách při vymáhání "dlužných" částek a jiných veselých příhodách. Prostě něco na způsob: "Jak chudák do ještě větší nouze přišel..."
Registrovaný uživatel
Vážení podobně postižení a naletěvší, s velkým zaujetím jsem si přečetl podrobně celou diskusi a chci napsat pár řádků k Národní pokladnici. Spadl jsem do toho jako většina laiků. Po čase, když jsem začal bejt z jejich vlezlosti votrávenej, jsem na webu vyštrachal, že ty blbosti kulatý předražený emituje jakási banka na ostrově, kterej jako stát je před státním bankrotem. No a taky díky nas*anosti se ze mne stal expert na cenu zlata a stříbra a mincí z nich ražených a to jsem teprv koukal, za jaké ceny se prodávají u renomovaných firem, za nimiž stojí solventní banky. Takže Národní pokladnice prodává dvakrát dráž. No a v tý době, kdy už jsem toho měl fakt plný zuby, jsem se dohodl s pošťačkou a ta obálky s nabídkami od nich mi nehází do schránky a automaticky je rovnou na poště vrací zpět, takže už pět měsíců jsem měl klid a dodneška nevím, kolik jich vlastně poslali. Ovšem včera nastal zlom, když jsem dostal od nich nevyžádaný e-mail, prostřednictvím firmy O2 Media [petmilionu@o2.com] s názvem Důležité sdělení Národní Pokladnice s upoutávkou na Karla IV. Je vidět, že kšefty nejdou, tak to zkoušej jinak. Obratem jsem odpověděl jim a ještě na 'info@narodnipokladnice.cz'; a 'press@narodnipokladnice.cz' s použitím zde v diskusi citovaného paragrafu 178 a textem: Dobrý den,
-- nepřeji si, abyste mne obesílali podobnými nesmysly, je to od vás nevyžádaná pošta, obtěžování mé osoby a neoprávněné nakládání s osobními údaji
-- je neuvěřitelné, jak jste vlezlí a nechutní
-- nedal jsem vám souhlas, abyste mojí adresu rozesílali po všech dalších možnejch blbejch databázích
-- žádám tímto opakovaně, abyste mne vyřadili z databáze
§ 178 Neoprávněné nakládání s osobními údaji,
1) Kdo, byť i z nedbalosti, neoprávněně sdělí, zpřístupní, jinak zpracovává nebo si přisvojí osobní údaje o jiném shromážděné v průběhu trestního řízení nebo v souvislosti s výkonem veřejné správy a způsobí tím vážnou újmu na právech nebo oprávněných zájmech osoby, jíž se osobní údaje týkají, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
(2) Stejně bude potrestán, kdo, byť i z nedbalosti, poruší právním předpisem stanovenou povinnost mlčenlivosti tím, že sdělí nebo zpřístupní osobní údaje o jiném získané v souvislosti s výkonem svého povolání, zaměstnání nebo funkce a způsobí tím vážnou újmu na právech nebo oprávněných zájmech osoby, jíž se osobní údaje týkají.
(3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo
b) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 porušením povinností vyplývajících z jeho povolání, zaměstnání nebo funkce.
-- navíc je neskutečný, za jakou cenu prodáváte ty vaše šunty a zaštiťujete se jakousi bankou na ostrově před bankrotem
-- opravdu vážení prodejci zlata mají poloviční ceny! a stojí za nimi renomované bankovní ústavy
-- nepřeji si žádnou diskusi ani odpovědi a nevyžádané e-maily
-- podávám na Vás trestní oznámení ve smyslu výše uvedeného paragrafu 178
...konec textu. Tak jsem teď zvědav co se bude dít. O případném pokračování, o kterém si ostatně myslím, že už žádné nebude, ale kdyby přeci, se s Vámi rád podělím. Vděčný čtenář Vašich příspěvků.
Registrovaný uživatel
Dobrý den, chtěl bych poprosit, jestli je tady někdo ochoten a má k dispozici onen první dopis včetně té první nevyplněné objednávky, jestli by jej nenascanoval a neposlal mi jej na mail: akkamtvar@seznam.cz Děkuji.
Registrovaný uživatel
Na stránkách časopisu dTest si můžete přečíst o dalších z nekalých praktik Českého mincovního obchodu jako třeba obchodní podmínky natištěné na vnitřní straně obálky, kde je nikdo nemůže najít.

Nejdůležitější je ale to, že je tam ke stažení několik vzorů, jak se těchto pijavic definitivně zbavit (právní podklady „Odmítnutí zasílání neobjednaného zboží“ a „Žádost o odstranění osobních údajů z databáze"). Odkaz na stránku: !!!ZDE!!!
Registrovaný uživatel
Pan ZetPe je trochu asi mimo. V obálce na vnitřní straně , co já vím, je pouze vysvětlen sběratelský servis.
Obchodní podmínky dostanete v zásilce zvlášť. A ten kdo neví a nechápe udělá co?..... Zavolá a zeptá se.
Samozřejmě a ten kdo věří Nově a Blesku asi už taky nežije v realitě. Na Nově ukazují nějaké pamětní medaile a hovoří o nich jako o mincích. To je vidět jak to mu rozumí a pak podle toho ta reportáž vypadá.
Registrovaný uživatel
Znalec - ze by zamestanec Ceskeho mincovniho obchodu?
Registrovaný uživatel
pro nick icker - mám tu pro tvýho tátu super nabídku, mince ze ZOO, ani AG ani AU, ale jednou třeba budou mít cenu... :D
Registrovaný uživatel
Já s nima taky nemám problém. Poprvé jsem to nepochopil, teď už vím co a jak a tak si kupuju jen to co chci.
Moderátor
pepe11: A pochlubite se nam, co pekneho jste od nich koupil ?
Registrovaný uživatel
Dobrý den všem! Omlouvám se, nejsem sběratel, potřebuji jen nutně poradit. Tchán (80) si také "objednal" pár mincí, pak už to na něj bylo moc, tak začal balíčky vracet, napsal se email o tom, že už to nechce.... ale teď už máme na krku společnost, která vymáhá dluhy. Já se to všechno dozvěděla teprve v sobotu 16.3. a snažím se to řešit, ale nevím si rady. Prostě oni tvrdí, že jeden balíček nepřišel zpět (doporučeně ho tchán neposílal) a tak chtěli zaplatit 1664 Kč. On je opravdu poctivec, on ho nemá, byl ho vrátit přímo vedoucí pošty. Po třech upomínkách, které neotevřel mu přišel dopis, že už tu pohledávku řeší jiná spol a ta už požaduje o cca 1000 Kč více. Na mincovním obchodě se se mnou nikdo nechce bavit. Říkají, že u nich je dluh 0 Kč, že to předali jinam. Co teď? Ještě jsem napsala email, ať mi dokáží, že ten balíček poslali...ale moc tomu nedávám. Máme to raději zaplatit? Díky všem za pomoc!!!
Registrovaný uživatel
lilo78: zalezi jake mate, resp. tchan nervy. Ja osobne bych s takovymi smejdy sel s radosti do soudniho sporu a jako hlavni argument bych pouzil presne to co jste zminila - at dolozi, ze se k Vasemu tchanovi zasilka skutecne dostala - podpis pri prevzeti atd. Pokud to jen tak hodili do schranky tak at si stezuji na Hlavnim nadrazi v Praze...
Registrovaný uživatel
xjert01: Moc díky za Váš komentář, taky si myslím, že jim to prostě nemůže projít, ale toho sporu se bojím, aby to pak ve finále nebylo tak drahé. Ještě to budeme rozmýšlet. Moc díky, vážím si toho.. díky L.
Registrovaný uživatel
lilo78: zkuste se pripadne zeptat nejakeho pravnika ve vasem okoli nebo v nejake poradne - na internetu urcite neco bude...
Moderátor
doporucuji Vam projit si prispevky v teto sekci a pripadne se pokusit obratit primo na lidi, kteri sem psali a maji podobne zkusenosti - resi se to zde bohuzel uz po nekolikate... je mozne, ze nekdo to jiz napr. pravni cestou resil a bude Vam schopen poradit
Registrovaný uživatel
Jenom mě tak napadlo, jaká by to byla legrace, kdyby soudní znalec ocenil obsah toho jejich ztraceného balíčku řekněme tak na 50 Kč!

Teď vážně, je to zapeklitá situace. Nejlepší by samozřejmě byla rada od někoho, kdo už takovou situaci řešil, určitě nejste první. Já vám bohužel pomoci nedokážu.
Registrovaný uživatel
Prvořadá otázka, posílali to doporučeně? Podepsal tchán převzetí?
Pokud ne, vůbec bych se tím nezabýval.
Registrovaný uživatel
Když nemají písemnou objednávku a poslali to obyčejně a "tchán" nic nepodepsal, tak bych je nechal, ať tu žalobu podají. Pak bych si najal drahého advokáta a požadoval bych od nich jeho odměnu, třeba 20.000. A to budete koukat jek se najednou začnou vykrucovat. Ale už je k tomu soud stejně odsoudí a ani zpětvzetí žaloby jim od toho nepumůže.
Bych je poslal "někam", však víte kam.....
To oni tak zkoušejí, kdo se dá nachytat. :twisted: :twisted: :twisted:
Moderátor
http://www.nasepenize.cz/pozor-na-cesky-mincovni-obchod-varuje-dtest-10942
Moderátor
Garfield: Problem je v tom, ze spor bude s firmou, ktera odkoupila pohledavku. Neverim tomu, ze by to udelali, kdyby nemeli velkou pravdepodobnost uspechu, tj. nejspis nekde maji podpis v objednavce k prohlaseni malymi pismenky typu "Ano, chci dostavat dalsi mince za mimoradne zvyhodnenou cenu bla bla .." a to, ze mezitim tchan neco vratil nebo obchodu napsal, ze uz to dostavat nechce, je zajimat nebude. A u nasich zkorumpovanych soudu je uspesny navrh na exekuci docela realny.
Moderátor
Nešla by napadnout ta "mimořádně zvýhodněná cena"? Jakože , mimořádně zvýhodněná by musela být poloviční.
Registrovaný uživatel
tenzor: ono je mozne, ze odkoupivsi firma je s prodejcem nejak spriznena. A je otazka do jake miry by zde byl souhlas s dalsim odberem relevantni pokud by "kupujici" argumentoval tim, ze bohuzel zasilku neobdrzel - dukazni bremeno by v tomto pripade bylo nejspise na strane prodejce...
Registrovaný uživatel
Národní pokladnice je taky obchod jak řemen. Viz jedna z položek jejich supernabídky:

Nejmenší zlaté mince světa.
Oficiální zlatá mince „Mikuláš Koperník“ s průměrem 11 mm a hmotností 0,5 gramu umožňuje sběratelům získat ryzí zlato za nízkou cenu.
Ke každé minci zašleme numismatickou lupu k obdivování motivů znázorněných na mincích.
Ryzost zlata: 999/1000, průměr: 11 mm, hmotnost: 0,5 g, kvalita: leštěné razidlo, země původu: Samoa, rok emise: 2010.
Cena: 2.399 Kč + 149 doprava a balné.

Po přečtení parametrů mince se nedivím tou lupou navíc. Jinak by ji šťasný majitel v zásilce mohl přehlédnout.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
« Poslední úpravu provedl(a) ZetPe v 20. 3. 2013, 20:44. »
Registrovaný uživatel
pol gramu zlata za skoro 100€, no nekúpte to tak lacno :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1