Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Vykupminci.cz
Numisargo

Český mincovní obchod - !POZOR!

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6 7 >

Autor Příspěvek
Moderátor
jak uz bylo receno, je to cele zalozeno na lidske hlouposti, lenosti si neco overovat, duvere v podobne pseudoseriozni praktiky (je paradoxni, ze lide, kteri naleti na takove nabidky jsou ve skutecnosti v osobnim zivote dost podezrivavi a kdybyste je od takoveho obchodu zrazovali, tak vas jeste pozenou s tim, ze je chcete okrast)... dobre na to slysi i ruzni radobyspekulanti (typicky seniori), co jezdi pro rohliky na druhy konec mesta, protoze Mana rikala, ze je tam maji o 10h levneji a to je smeroplatny - tak aby se to vyplatilo, koupi si ty rohliky radeji hned dva - druhy jeste k veceri...

na jedne strane je dobre, ze se to tu resi a poukazuje se na to, na strane druhe, nevim, zda prave ti, co by si to meli precist, se vubec obtezuji neco takoveho vygooglit (vetsina senioru tezko) a nebo proste hned objednavaji (co na tom, ze treba v dobre vire, ze poridi neco hodnotneho vnouckum)...

vcera nebo predevcirem jsem v tv videl, ze konecne nekdo zacal delat seniorum skoleni, jak si dat pozor na "hrncove vylety a nekale praktiky s tim spojene"... tam jsem si uvedomil, ze ono je to vsechno trochu jinak. oni sice placou, ze byli okradeni, ale oni chteji byt okradeni... oni se proste nudi a misto toho, aby si ten vylet zorganizovali za stejne penize ci (v konecnem dusledku) levneji sami, tak radeji chytracky vyuziji takove akce... ovsem zapominaji na to, ze maloktera sleva je "zadarmo"... a je mi jasne, ze i presto skoleni na ty vylety ti seniori budou jezdit dal, protoze si reknou, ze toto je jina firma a ta by to neudelala a nebo dojdou k zaveru, ze jim proste ta pani z toho skoleni ty hrnce, kterejch uz maj plnej barak, zavidi...

je to marny, je to marny, je to marny...

shrnuto jednim velmi dobre znamym citatem:

"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist" - Albert Einstein
Moderátor
roland22: Pul gramu zlata v cene 500 Kc a k tomu mala obchodni prirazka 1900 Kc, stejnou minci sezenete u jineho obchodnika za tretinu ceny, tj. kolem 800 Kc, ale kdyz ji pak budete chtit nahodou prodat, nikdo za ni vic nez tech 500 korun ceny kovu asi neda ...
Registrovaný uživatel
Nevím, já občas něco z mincovního obchodu koupím a problém s tím nemám. Kdysi dávno to začalo tak, jak zde někteří líčí. Objednal jsem si za 149Kč minci s obrázkem tisícovky a spolu s ní přišla i 2000. 2000 jsem poslal zpět s tím, že ji za asi 1200Kč nechci. Nic víc už mi nepřišlo. Mimo tedy reklamních dopisů na další mince, nože, medajle atd. V současné době mám například 1000, 2000 i 5000 mince a všechny jsem koupil za 149Kč/ks. Takže z mého pohledu je to jen blbost těch, co radši zaplatí, než by si přečetli podmínky nebo poslali zboží včas zpět. Samozřejmě naprosto netuším, jestli ta mince má hodnotu alespoň těch 149Kč. Takže o to, zda to je výhodné či ne se nepřu. (mě se například tyhle mince prostě líbí)
Moderátor
V první řadě to není mince. Ale je docela možný, že v Rusku nebo u nějakých u domorodců za ni něco koupíš. Možná i pěstí mezi oči.
Registrovaný uživatel
Mé zkušenosti s Českým mincovním obchodem jsou takové, že jsem také obdržel nabídku na minci s hodinkami. Na objednacím lístku bylo napsáno, že budu dostávat další mince ze sbírky, ale u toho bylo v závorce napsáno, že nehodící škrtněte. Takže jsem to škrtl, tím se jsem k ničemu nezavázal, minci jsem dostal, nyní dostávám nabídky na další mince, ale ne mince pouze nabídky. Jelikož mne doteď dvě mince zaujaly, zavolal jsem na obchod, že se nechci k ničemu zavazovat a tam jsem dostal informaci, že když si objednám přes telefon, tak se k ničemu nezavazuji. Nyní to tak dělám a je vše bez problémů.
Registrovaný uživatel
PiPavel Česky mincovy obchod ,Slovensky mincovy obchod su ŠMEJDY.Nechapem prečo si tu stale robia reklamu a nikto s tym nič nerobi.Stači si dat do suvisu nick - PEPE 11,GROLL,PiPavel.
_______________
Registrovaný uživatel
Par akoze reklamnych prispevkov neprebije tych sto negativnych.
_______________
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Moderátor
Právě bylo v rádiu, že tuto skvělou firmu chce řečit ČOI. Chtělo by se napsat KONEČNĚ.
Registrovaný uživatel
Zdravím,

prosím. Právě jsem zjistila, že snoubencova babička už léta od ČMO mince/medaile odebírá (do teď se nepochlubila). :-( Prosím poradte, jak se teď dá od odebírání mincí odstoupit? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.
Moderátor
Nijak. Posílat jim to zpět jako odmítnuté/nedoručitelné. Klidně s tím, že adresát zemřel. Ovšem musíte k tomu babi přimět. Ale asi se bude muset zaplatit to, co už došlo, jinak byste jim to hnízdo (někde bydlet musí) museli vypálit, aby nevěděli, protože to jinak budou vymáhat.
Registrovaný uživatel
Ona to už určitě (a ráda :-( ) zaplatila. Babi se snad nechá přesvědčit, ale tím, že by musela odmítat každou zásilku, se tomu moc nepomůže. :-( Nějak by to přeci mělo jít ukončit....
Moderátor
NEobjednávat, NEpřijímat, napsat, že na ně kašlete, že babi umřela, že je vám to líto. Ale úúúúžasné nabídky (bonus, výhra, miliónová výhra, specielně jen pro vás a další podvodné triky) budou posílat ještě ... do té doby než je zavřou nebo jim to někdo vypálí či je podřeže (to by se v dnešní době dalo svést na musulmany ;)). Přinejhorším tvrdit, že nic nepřišlo, když nějaké to kolečko pošlou "jakože gratis za 150-1500 Kč", protože co vím, tak to nebývá rekomando.
Registrovaný uživatel
Dobrá, díky
Moderátor
p1314: Ad Pavel_III: Radeji bych neuvadel zadne nepravdive udaje, ktere by mohla firma zneuzit - urcite maji dobre pravni oddeleni.
Cetla jste predchozi diskusi??? Je tam popsano, jak zasilani vypovedet. Musi to byt v souladu s jejich obchodnimi podminkami.
Registrovaný uživatel
Mal som podobnú skúsenosť,nebola to moja zásluha.Neplatiť,ale zásielky neotvárať!! Keď sa začnú vyhrážať súdom, a to začnú,tak im to poslať späť,nemusí to byť hneď.Nech si počkajú....A ešte nejakú hrdzavú mincu pridať,nech aj oni majú radosť.Ja som im poslal knihu o pestovaní rastlín (mal som dve rovnaké),lebo v mojom prípade išlo o nejaké fotky do albumu,týkalo sa to rastlín a dobre si za to pýtali.A dali pokoj. ;)
-s-
Moderátor
Nepřijímat, vracet nejsou nepravdivé údaje. Drobná lež o odstěhování se nebo zesnutí (což se rovná tomu, že nic se nebude přijímat a občas to pochopí, že dotyčnému už prostě nic neprodají), tam jim jakýkoliv právník moc nepomůže. Pokud něco přesto pošlou a navíc obyčejně, nikdo nedokáže jestli to skutečně došlo. Mohlo se to ztratit na poště, což třeba ve vánočním a povánočním množství miliónů balíčků z Číny není nutně nic co by se nemohlo přihodit. Nikdo to nedokáže, pokud pošťák/pošťačka nebude ***. Pokud to pošlou rekomando, nepřijímat (to taky žádný právník nepomůže - za odmítnutou/nedoručenou zásilku nelze chtít zaplatit). Takové to úřední vypovídání ... to taky může znamenat ještě dalších 10 koleček, na to je právní oddělení dobré.
Obyčejné listovní zásilky nelze reklamovat, neb o nich neexistuje žádná evidence.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 17. 12. 2017, 17:21. »
Registrovaný uživatel
Upřímně, četla jsem jen první 2 stránky diskuse...je toho tu dost...
Registrovaný uživatel
Taky objednávala z národní pokladnice...to bude asi totéž, že?
Moderátor
p1314: Upřímně: Vy chcete poradit, tak byste nejprve mela venovat cas procteni stavajici diskuse a pak se teprve ptat. Viz treba prispevky Lucie007 c.78 a 80 na str.4.

Taky si precist obchodni podminky ČMO:
https://www.mincovni-obchod.cz/vseobecne-obchodni-podminky
Je tam i formular pro odstoupeni od smlouvy.

Osobne bych postupoval presne podle toho a uvadel maximalne pravdive a transparentni udaje. Explicitne bych uvedl, ze si nepreji zadne dalsi zasilky a pokud dorazi, nebudu je prebirat. Odstoupeni bych poslal doporucene s dodejkou (nebo mailem) a vyzadal si odpoved typu, jakou dostala Lucie, abych mel v ruce nejaky doklad, ktery potvrzuje, ze je tim zalezitost oboustranne ukoncena, zasilani ukonceno, zavazky vyrovnany.

Narodni pokladnice: nastudovat podminky a postupovat podobně.

Proste tomu musite ten cas venovat, jinak budete platit stale...
Registrovaný uživatel
Jejich podmínky mám pročtené, ten formulář je velmi podivný a vypadá, že se týká pouze odmítnutí jednoho konkrétního zboží.
Nejste povinen mi radit, tak si prosím nestěžujte.
Včera jsme na ty medaile u babičky snoubence narazili, tak hledám a pátrám. Napíšu do fóra, kde se podobné řeší. Proto děkuji za rady. Na příspěvky Lucie007 se určitě podívám, děkuji za vyhledání a jdu pokračovat v psaní diplomky.
« Poslední úpravu provedl(a) p1314 v 17. 12. 2017, 18:20. »
Registrovaný uživatel
no nevím, jestli se to baby líbí, tak proč by si to nemohla kupovat dál :D
brát starým lidem i to málo radosti co ještě mají... :P
Moderátor
p1314: Kde si prosím stěžuji?
Moderátor
Bych se pokusil babi uvrtat do filatelie ... anebo do skutečných mincí za stejný peníze, ale reálné mince.
Ev. svatý obrázky. Vždycky by jela na výlet (ale ne s dekařama a hrnčířama!!), navštívila kostel, pokecala s farářem, získala obrázky do sbírky -> pěkně strávený čas. :P
Registrovaný uživatel
Dnes u ní byl snoubenec. Všechno bude rušit, nepřebírat atd. Byla z toho přešlá. Sečetli jsme celkové výdaje na 70 tis. :-(
Až tam pojedeme příště, tak bych jí skutečné mince navrhla, taky mne to napadlo, nebo investiční zlato, když většinu toho sbírala pravnučce...
Známky, ani sv. obrázky by neprošly ;-)
Moderátor
Za 70 tisíc mohla být slušná sbírka skoro čehokoliv.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6 7 >

Sběratel.com » Zajímavosti » Český mincovní obchod - !POZOR!

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1