Koupání se nevyplatí, protože razítko je stále strojové a cenu to vůbec nezvýší. Bere se to stále jako "razítkovaná známka válečkovým razítkem" 🙂

Nejhorší jsou u mě razítkované známky s lepem a nálepkou. Před zařazením známky do sbírky nálepku sundávám a tak musím důkladně odstranit i lep a ještě si udělat do počítače poznámku, že známka byla původně s lepem. Moc práce pro takovou bídnou známku. Razítkovanou bez nálepky bych nekoupal.
Ta razítka nemusí být nutně strojová, ale asi budou.

To : Nálepka
No jak sem tady tak pročítal vlákna tak pokud známka nemá lep a je oražená je těžko rozpoznat zda se jedná o SR nebo RR. Nechám je jak jsou do sbírky kterou nebudu nikde vystavovat jsou dobrá (zatím).
To : dědek
Právě že jsem si vždy myslel že SR je umístěno přesně na své místo a to značně čitelně ale u některých známek tomu tak není a to u mě vyvolalo pochybnost.
P.

Ještě bych k tomu dodal, že předem znehodnocené známky mají razítko z pošty Praha 1. Nebo se vyskytují i jiné pošty?
Osobně pokud mám známkubez lepu ale s pěkným razítkem z Prahy, tak je u mě automaticky zařazená jako ražená při výrobě a snažím se sehnat lepší.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.

SakoMDKcz, to jsem chtěl právě podotknout, že - zjednodušeně řečeno - razítko může být buď provozní nebo znehodnocující známky pro prodej sběratelům a zároveň buď strojové nebo ruční. Všechny čtyři kombinace se vyskytují, i když ruční razítko znehodnocující známky pro prodej sběratelům je u ČSR II neobvyklé. Někdy je pro mě těžké určit, o co se jedná, a jenom hádám.

Ano, dnes razítka mají domicil jen Praha 1

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.