Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » ČNS

Vykupminci.cz
Numisargo

ČNS

Moderátoři: smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Moderátor
kacuro napsal
Připadal jsem si tam jak blbec....... postával jsem někde v koutě a čekal na přednášku.


no jo... když ty se taky postavíš na hanbu někam do kouta. To se pak nemáš čemu :D
« Poslední úpravu provedl(a) Šenfi v 30. 1. 2014, 13:49. »
Registrovaný uživatel
Neznám přesně situaci dnes, ale pár let zpět jsem bych opakovaně jako jeden z delegátu na "výroční" schůzi ČNS s volbou vedené atp. Co jsem ale také mimo jiné zjednodušeně viděl:
- Velká část(většina) zástupců poboček pokročilého důchodového věku.
- Z poboček skoro žádné návrhy nebo pokud ano tak zcela naivní či finančnně nebo provedením nerálné.
- Pokud se něco vedení tehdy něco vedení znažilo měnit, tak velký odpor proti jakýmkoliv změnám z poboček.
- Ochota předávat informace z poboček a roční hlášení je minimální, mnohé ani na opakované výzvy nijak nereagují.
...a dalo by se pokračovat :evil:

Také si mnoho lidí často plete pobočku Praha s vedením ČNS, což jsou dvě rozdílná uskupení. Vedení ČNS je vázáno stanovami a jakékoliv zásadnější změny odhlasováním s pobočkami, čemuž se věřte či ne pobočky celkem brání. Dokud to tedy takto vypadá, můžeme být s trochou nadsázky rádi, že to díky iniciativě některých nadšenců ČNS nějak funguje(a jsou snahy i zlepšovat), místo rozpadání se jako tomu je někdy v některých jiných zájmových organizacích. Třeba nový časopis společnosti dává dohromady ve svém volnu jen hrstka lidí, odezva na informace a články do něj z poboček je minimální(až na pár výjimek kterým bych rád poděkoval) a ostatní si hrají "na mrtvého brouka".
A podívejme se třeba na Slovensko, jak dopadla SNS, jak jsem sledoval činnost se téměř nevyskytuje, pokud z SR je semtam něco slyšet o mincích(mimo eura a Kremnici), tak se občas snaží je muzea apod.

Je to velmi často bohužel jak napsal Šenfi:
Šenfi napsal
...Já problém vidím hlavně v členské základně, která je zpohodlnělá a pasivní. Např. naše pobočka, která je jedna z nejaktivnějších (každoročně vydáváme medaile, každou schůzi přednáška, 2 aukce do roka...) je držena nad vodou v podstatě jen díky předsedovi a 4 - 5 lidem kolem něj, ostatní se vezou a nejsou schopní pomoc ani s odnosem beden po aukci. O tom, že by si někdo aktivně udělal alespoň jeden referát a něco přednesl ani nemluvě.

Mnohé pobočky kde těchto pár nadšenců není, jsou dnes již vlastně skoro pouze na papíře. :roll: :shock:
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
Šenfi napsal
no jo... když ty se taky postavíš na hanbu někam do kouta. To se pak nemáš čemu :D


Problém byl, že nebylo o čem se s někým bavit. Pamětní mince mě opravdu neberou. Nikdo neprojevil nějakou iniciativu, aby se ujal začátečníka a já nejsem zvyklý se někam vtírat. S tím koutem to bylo myšleno nadneseně. Prostě jsem tam seděl sám u stolu a čekal na přednášku ...
Moderátor
to já se tam taky bavím jen s cca 6 lidma. Jsem bankovkář, takže s těmi co tam kšeftaří s pamětním šmukem od ČNB si nemám ani co říct, v podstatě velkou část lidí ani neznám jménem.
Registrovaný uživatel
pro Dracek:
Předsedovi SNS jsem napsal a večer jsem měl odpověď.
Další činnost jsem nesledoval. S poboček obratem reagovali z Bratislavy a p. profesor Točka z Nitry. Vždy jsem dostal dostupně vyčerpávající odpověď.

Pobočkové stránky mají určité omezení stanovami a vyvěšují se věci jen se schválením.
http://www.websee.cz/cnskladno/index.php?id=10678

Za mladé by mohl napsat své postřehy "citronek". Díky jednomu členovi pobočky jsem si udělal ucelenější obraz o sbírání. Pomohl mi doplnit sbírku a dokonce mnou navrhované ceny korigoval směrem dolů.
Kdysi jako 16 jsem začal chodit v Chomutově a viděl jsem hodně materiálu. Po každé byla přednáška a snad vždy se pokračovalo v "kavárně". Už těsně před vojnou a pak dalších 20 let jsem sbírku zakonzervoval a začal znova před cca 7 lety v Kladně. Mimo jednoho člena a bankovkářů (sbírají bankovky, ale jaké ...) nevím dodnes. kdo co sbírá. Sbírku jsem viděl jen jednu a to formou soukromé výstavky.
Teď za mě. Nikdy jsem si neřekl o přednášku. Mojí sbírku viděli 2 lidé (před odnosem do banky) a jen několik lidí ví, co cca sbírám. Udržuji pobočkové stránky a na schůzky chodím kvůli směnám a rodině minimálně. V případě všedních dní bych chodil častěji.
Pro mě je internet nejlepší způsob, jak se věnovat koníčku. Radši bych to s kolegy probíral osobně, ale není čas atd..
Registrovaný uživatel
Zdravím vespolek,

rozhodl jsem se na sklonku roku stát se členem ČNS, narychlo, ukvapeně, bohužel. Chtěl jsem stihnout účast v těch několika zbývajících aukcích podzimní části sezóny a nepřečetl jsem si předem příspěvky uvedené výše.
O ČNS jsem nevěděl nic, kromě toho, že jejich online prezentace "pokulhává", až s ubíhajícími týdny a čtením zkušeností kolegů jsem zjistil, komu jsem poslal peníze do chřtánu.
Veškerá komunikace žádná, potvrzení členství můžu čekat asi až na jaře, moje písemné limity pravděpodobně nebyly a do té doby nebudou akceptovány. Přitom členský příspěvek vyprší už na konci prosince.

Nechci znít jako přízemní buran, který vidí hned všechno černě a umí jen kritizovat a nadávat, ale pokud se mi opravdu nikdo neozve do konce roku, je možné vymáhat zaslané peníze z důvodu jejich impotence za tento kalendářní rok zpět?

A možná ještě podotázka, je někde dostupný seznam elektronických kontaktů (pokud vůbec existují) na ústředí, případně jednotlivé pobočky kromě P.O. Boxů?

Předem děkuju za reakce,
zoufalé chybotisky
« Poslední úpravu provedl(a) chybotisky v 12. 11. 2015, 11:29. »
Moderátor
Chybotisky: netuším, na základě čeho a jako formou jste poslal členský příspěvek, standardně je to na základě složenky, jejíž útržek slouží jako doklad k prokázání členství a tedy i ke vstupu na členské aukce. Napište mě na můj mail v profilu, pokusím se Vám poradit, co konkrétně udělat.
Registrovaný uživatel
tady pro potřebu chybotisky nebo i dalších kontakty v rámci ČNS:
http://www.numismatici.cz/cs/article/41/Kontaktni-udaje
Registrovaný uživatel
Forpus děkuju, moje lenost, evidentně nebylo zase až tak těžké to najít.

Zkusím se připomenout elektronickou poštou a věřím, že vše bude v pořádku.
Členský příspěvek jsem uhradil nejrychlejší a nejpohodlnější cestou, tedy bankovním převodem s příslušným variabilním symbolem.

Měl jsem zkrátka pramalé ponětí o tom, jak ČNS funguje, jinak bych vyřízení členství a přístup k aukcím během několika dní nečekal.
Registrovaný uživatel
Ono to nebude ani tak leností, ale spíš faktem, že najít ty kontakty přímo na stránkách numismatici.cz je skoro nemožné. Alespoň já jsem se tam nikdy z hlavního menu neproklikal (možná je to i má lenost :) Takže jsem si pomohl googlem a je to..

Jinak pokud se Vaše členství nevyřídí zavčas tak bych se zkusil domluvit a úhradu bych si nechal převést jako členský příspěvek za rok 2016 případně třeba zaplatit jen poměrnou částku. Byl jsem ve stejné situaci a tak jsem se domluvil, aby má přihláška byla odeslaná až začátkem následujícího roku (platit celou částku za poslední dva měsíce se mi prostě nechtělo a v aukcích nebylo nic co by mně zrovna pálilo a musel to mít).

Jinak to je jako všude o lidech: neuškodí se občas připomenout a zkusit věc popostrčit. Nebo prostě napsat a poprosit o konkrétní radu ohledně konkrétní situace :)
Registrovaný uživatel
chybotisky napsal
Měl jsem zkrátka pramalé ponětí o tom, jak ČNS funguje, jinak bych vyřízení členství a přístup k aukcím během několika dní nečekal.

Chybotisky, kukám, že tvoja naivita je nekonečná. To bolo vážne unáhlené rozhodnutie. ČNS ťa musí najprv prijať za člena. Čo, keď ťa odmietne ? :) A až následne môžeš zaslať členský poplatok. Inak predsa nevieš kam a koľko zaslať. Taktiež som sa pokúšal členstvo vybaviť priamo na aukcii, ale nešlo to. Smutné je, že to členstvo si človek vybavuje len kvôli prístupu na aukcie... :(
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Registrovaný uživatel
Smutné je, že to členstvo si človek vybavuje len kvôli prístupu na aukcie...

to JE smutné. Zajímalo by mně kolik členů by ČNS měla, kdyby byly aukce přístupné veřejnosti…
Registrovaný uživatel
náhodou, i přednášky jsou fajn.... a víc aktivit prý není třeba (asi členská základna je velká)
Registrovaný uživatel
Fidzi asi jsem byl naivní. Počítal jsem opravdu s tím, že přijetí za člena bude automatické, pokud do kasičky pošlu 650,- Kč. V přihlášce jsem mohl vyplnit pouze základní údaje o sobě, na důvody žádosti o členství se nikdo nedotazoval, na základě čeho by potom rada nebo kdokoli rozhodoval o mém přijetí, jestli je jim sympatické moje jméno nebo podle rodného čísla?

Číslo bankovního účtu pro úhradu členského příspěvku je zájemcům naservírováno jako na zlatém podnose snad v prvním odstavci na stránce s žádostí.
Registrovaný uživatel
Pred casem jsem taky resil moznost vstupu na aukce CNS, jelikoz platim jako vetsina lidi v dnesni dobe prispevek pres internet. Na ustredi mi rekli, ze staci nejaky doklad o prevodu. Takze bych si to byt tebou vytisknul a na aukci v klidu nakracel. Jediny zadrhel by mohl nastat pokud kontroluji seznam clenu - na aukci CNS jsem osobne jeste nebyl, takze nevim jak to funguje...
Moderátor
chybotisky napsal
Fidzi asi jsem byl naivní. Počítal jsem opravdu s tím, že přijetí za člena bude automatické, pokud do kasičky pošlu 650,- Kč....

Ve své podstatě přijetí automatické je, ještě jsem nezažil, že by někoho kdy odmítli. Doba přijetí se pak liší pobočka od pobočky. Ty menší, často pofidérní a s nulovou aktivitou tě příjmou hned, u těch lepších a větších poboček je většinou nějaká lhůta. Největší průtahy ale čekej na ústředí, co mám zkušenost, tak 3 měsíce na přijímací dopis je tak zhruba standard. Dá se to ale urychlit mailem na tajemníka, když se mu ozveš, tak ti to pošle obratem ;)
Registrovaný uživatel
cakacia doba v CNS je max par mesiacov, to zrejme bude standart.
ja som cakal na clenstvo v SNS tak plus minus rok.

problem bude zrejme vo vyssich kruhoch, a v ich schopnosti zvladat
taketo pre nas bezne operacie.
_______________
Registrovaný uživatel
tocomabyt napsal
cakacia doba v CNS je max par mesiacov, to zrejme bude standart.
ja som cakal na clenstvo v SNS tak plus minus rok.

problem bude zrejme vo vyssich kruhoch, a v ich schopnosti zvladat
taketo pre nas bezne operacie.

:shock:
To si děláš srandu?
Já když dostanu emailem vyplněnou přihlášku, odpovím obratem, přepošlu pokladníkovi a jakmile jsou peníze na kontě, je to hotové.
Maximálně pár dnů ale většinou jen pár hodin. ;)
Registrovaný uživatel
turtleoverhead napsal
tocomabyt napsal
cakacia doba v CNS je max par mesiacov, to zrejme bude standart.
ja som cakal na clenstvo v SNS tak plus minus rok.

problem bude zrejme vo vyssich kruhoch, a v ich schopnosti zvladat
taketo pre nas bezne operacie.

:shock:
To si děláš srandu?
Já když dostanu emailem vyplněnou přihlášku, odpovím obratem, přepošlu pokladníkovi a jakmile jsou peníze na kontě, je to hotové.
Maximálně pár dnů ale většinou jen pár hodin. ;)

Ale ty si na opacnej strane zemegule,dolu hlavou,mate ju tam dobre prekrvenu,tos to ide...tu fakt cakas ako vo fronte..len neviem preco..kebyze sa im hlasi 200-300 ludi tak chapem,ae 5-10 novych clenov ? Fak nechapacka... :roll:
Registrovaný uživatel
Citovat
náhodou, i přednášky jsou fajn.... a víc aktivit prý není třeba (asi členská základna je velká)


Teď nevím jestli to nemíníš jako ironii, ale já si myslím, že jsou opravdu fajn:) Řeč je tedy o těch brněnských, které máš možnost navštěvovat (soudě podle toho co jsi psal už někdy dříve). Navíc jako informace pro neznalé: jsou zdarma a veřejné – tedy zcela přístupné i pro nečleny a nejširší veřejnost.
Registrovaný uživatel
jasně, chodím tam rád i když jsou většinou mimo můj zájem. ještě by to chtělo zorganizovat třeba nějaký zájezd nebo tak něco :)
jj, občas jsou tam lidi úplně mimo, když je zaujme téma

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Co se jinám nevešlo » ČNS

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1