Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Naše papírová platidla » ČR série

Vykupminci.cz
Numisargo

ČR série

Moderátoři: acme2000, Šenfi.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 86 87 88 89 90 91 92 93 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
churita napsal
Dobrý den, manželka objevila bankomat, který vydává již druhý den bankovky 2000 Kč pouze série T. Zatím mám série 36 a 40.

A kdepak to je? (Alespoň město, pokud to chcete držet v tajnosti.)
R00... ;)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Dobrý den, dnes jsem dostal 100 serie Y10 995371
Je to novinka ?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Nevim jestli je to novinka ,ale nick bombastickej :D :D :D ;) ;)
Registrovaný uživatel
Odpovídá mojí sběratelské úrovni znalostí 😁
Moderátor
Slepa Veverka napsal
Dobrý den, dnes jsem dostal 100 serie Y10 995371
Je to novinka ?

Viz
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/cr-serie_post_-639927#post639927
« Poslední úpravu provedl(a) numismat v 25. 2. 2023, 0:35. »
Registrovaný uživatel
Něco nového ;)

Obrázky:

Moderátor
Před časemu tu byla poptávka po aktualizaci kompletního přehledu sérii, protože se objevují opět novinky. Neb se toho nikdo nechopil, zůstalo to jako obvykle na mě. :) Nicméně děkuji obzvlášť přispěvatelům k "výroční" tisícovce, kde jsem mohl díky jejich informacím doplnit zatím zachycené rozsahy a dále i šťastlivcům, co zveřejnili nové série.

Pěkně prosím - koukněte, jestli to takhle sedí i podle vašich záznamů (rozsahy tisku u jednotlivých desek jednotlivých nominálů atd. však to znáte). Kdyžtak to podle toho ještě upravím. Díky.

100 Kč - B, C, D, E, F, G, H, J ... všechny série 01 - 84 v oběhu
série I ??? zatím není v oběhu
„výroční“ série M - s přítiskem (M01 - M28 )
série K, L - ???
série N - v oběhu zatím pouze série N57 - N84 (třetí deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série W – v oběhu zatím pouze série W29 – W56 (druhá deska – kontrolní čísla zatím jen nízká (?))
série Y - v oběhu zatím pouze série Y01 - Y28 (první deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)

200 Kč - A, C, D, E, F, H - všechny série 01 - 96 v oběhu
B, G - do III. desky (tj. do B72 a G72) ... má někdo reálně záznam, že by bylo u B nebo G něco v oběhu se sérií 73 - 96?
série P - v oběhu zatím pouze série P49 - P72 (třetí deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série W - v oběhu zatím pouze série W01 - W024 (první deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série X - v oběhu zatím pouze série X73 - X96 (čtvrtá deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)

500 Kč - C, E, G - všechny série 01 - 84 v obhu
B, D - do II. desky (tj. do 56)
F - do I. desky (tj. do 28 ), uvolní se do oběhu více (?)
série H ??? zatím není v oběhu
série I - v oběhu zatím pouze série I01 - I28 - (první deska - kontrolní čísla pravděpodobně do 002400)
série R - v oběhu zatím pouze série R29 - R56 - (druhá deska - kontrolní čísla pravděpodobně do 010500)

1000 Kč - A, C, D, E, F, H, I - všechny série 01 - 96 v oběhu
B, G, J - do II. desky (tj. do 48 )
L01 – L24 – nový výskyt! - zatím vysoké číslo 52xxxx (sledovat)
„výroční“ série M01 – 24 (M16 02487), R01 – R96 (I. R24 001228, II. R41 001240, III. R69 02499, IV. R81 002734)

2000 Kč - C, D - všechny série 01 - 96 v oběhu
A - I. deska (do 24)
B - II. desky (do 48 )
E - I. deska - nízká sériová čísla do 000500
série F - v oběhu zatím pouze série F01 - F48 (první + druhá deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série K - v oběhu zatím pouze série K01 - K48 (první + druhá deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série T – v oběhu zatím pouze série T25 – T48 (druhá deska – kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série Z - v oběhu zatím pouze série Z49 - Z72 (třetí deska - kontrolní čísla různá, tj. asi tisk celého rozsahu)
série I - ???

5000 - A - I. deska, B II. desky, C II. desky
« Poslední úpravu provedl(a) acme2000 v 26. 2. 2023, 22:39. »
Moderátor
Předpokládal bych, že by se mohla objevit nějaká nová série u 200 Kč (můj nezávislý tip - J25 - J48 ), 500 Kč (můj nezávislý tip - K57 - 84), 1000 Kč (můj nezávislý tip - série S buď druhá nebo třetí deska) a 2000 Kč (můj nezávislý tip - M73 - 96) ... takové tipy, jak když si člověk sází sportku :D
Registrovaný uživatel
Kde lze tento kousek sehnat?

blacknotes napsal
R00... ;)

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Dobrý den, posílám fotografie bankovek v hodnotě 2000 Kč série T, které jsem dosud vybral z jednoho bankomatu. Zajímavé je, že u takto získaných sérií T36, 40 a 48 všechny jejich kontrolní čísla začínají 017.
churita

Obrázky:

Registrovaný uživatel
churita napsal
Dobrý den, posílám fotografie bankovek v hodnotě 2000 Kč série T, které jsem dosud vybral z jednoho bankomatu. Zajímavé je, že u takto získaných sérií T36, 40 a 48 všechny jejich kontrolní čísla začínají 017.
churita

Obrázky:

To se mi stává často už léta (i u jiných bankovek a sérií), asi jsou tak distribuovány do bank.
Dnes se ke mně dostala první pamětní tisícovka s přetiskem z běžného oběhu, konkrétně R78 000782, dle mého názoru ve stavu 2/2 - celkem zubožená na to, že je v oběhu ani ne měsíc...
Zkouším ji prodat bez provize na Bazos.cz za minimum nad nominál, v nejhorším ji pustím do oběhu zpět. Ve sbírce už mám 5 kusů v UNC a horší kvalitu nestrpím, co už... :-)
Narazil jste ještě někdo na pamětní tisícovku v oběhu? Ne, že bych jejich výskyt v oběhu neočekával, ale myslel jsem, že jich bude takto k placení používáno je minimum a pokud na nějakou v oběhu narazím, tak to potrvá déle.
Měl ještě někdo podobné "štěstí" :-)?
Registrovaný uživatel
maki45 napsal
Dnes se ke mně dostala první pamětní tisícovka s přetiskem z běžného oběhu, konkrétně R78 000782, dle mého názoru ve stavu 2/2 - celkem zubožená na to, že je v oběhu ani ne měsíc...
Zkouším ji prodat bez provize na Bazos.cz za minimum nad nominál, v nejhorším ji pustím do oběhu zpět. Ve sbírce už mám 5 kusů v UNC a horší kvalitu nestrpím, co už... :-)
Narazil jste ještě někdo na pamětní tisícovku v oběhu? Ne, že bych jejich výskyt v oběhu neočekával, ale myslel jsem, že jich bude takto k placení používáno je minimum a pokud na nějakou v oběhu narazím, tak to potrvá déle.
Měl ještě někdo podobné "štěstí" :-)?

Vážně by mě zajímalo, kdo mrznul x hodin ve frontě, aby tím pak zaplatil. Ale ano, čekal jsem to, 1000 Kč je pro některé hodně peněz.
Mně se zatím nepoštěstilo. Jinak oběhovou stovku s přítiskem mám jedinou (to asi není tolik peněz, aby tím někdo platil).
To někdo vzal třeba doma otci, strčil to do kapsy a použil na placení v hospodě ...
Registrovaný uživatel
Pár srandiček s čísly.

Bankomat či zachycený oběh.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Ta J48 je vydařená. V kombinaci s tím, že jde o poslední sérii.

Haramanis napsal
Pár srandiček s čísly.

Bankomat či zachycený oběh.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Vincenzo ..... děkuji. Ta stovka ostatně také 😉 Poslední série J 84 a podle čísla jedna z posledních bankovek na archu.
Moderátor
Proc je prosim u 100 a 500 Kc na desce 28 bankovek a u 200 Kc jen 24?
Registrovaný uživatel
numismat napsal
Proc je prosim u 100 a 500 Kc na desce 28 bankovek a u 200 Kc jen 24?

Dědictví po SBČS a tehdejšímu způsobu tisku bankovek. Arch dvoustovek je rozměrově o něco větší než jen 4(sloupce) x 6(řádků) , neboť bankovka 200 Kč je jako jediná z českých bankovek tisknutá a dále řezaná tzv. na spadnutí či na spadávku, tj., že tiskové ofsetové obrazce na delších okrajích bankovek nenavazují na sousední bankovku dole či nahoře, jako je tomu u jiných nominálů... Je mezi nimi úzký proužek papíru, který se vyřezává a vyhazuje!
Registrovaný uživatel
Díky za vysvětlení, taky mi to stále vrtalo hlavou.
Moderátor
Také děkuji.
Registrovaný uživatel
Od vydání pamětních tisícovek už uplynul notný čas a některé série se dle nabízených cen na bazarových a aukčních portálech jeví jakožto vzácnější, nebo lépe řečeno - ceněnější. Rád bych si v tom udělal pomalu pořádek - budu rád za každý komentář/názor:

R01 (okolo/před 10.000 Kč/kus) - dražší kvůli sérii 01 + nízký náklad do 1300 kusů v rámci I. tiskové desky (má potenciál si cenu udržet i dále)
R02 (přes 10.000 Kč/kus) - patrně jen sporadický výskyt mezi lidmi (možná je má ČNB pro své účely náhodou stále v trezorech - prezentace atp.?)
R03 - informaci o vzácnosti mám jen z druhé ruky, osobně jsem nic nezaznamenal
R06 (blíže 10.000 Kč) - značně vysoká poptávka, výskyt mezi lidmi sporadický (možná je má ČNB pro své účely náhodou stále v trezorech - prezentace atp.?)
R14 - lze ji v nabídkách najít, ale je po ní značná poptávka - tržní navýšení ceny
R16 (okolo 10.000 Kč/kus) - informaci o vzácnosti mám z druhé ruky, ale zaznamenal jsem vysokou poptávku a nižší výskyt (nikoliv tak mizerný jako u R02)
R19, R20 - informaci o vzácnosti mám jen z druhé ruky, osobně jsem nic nezaznamenal
M01 (okolo/před 10.000 Kč/kus) - dražší kvůli sérii 01, oproti R01 dvojnásobný náklad (cennější by postupem času měla být R01)
M03 (blíže 10.000 Kč) - značně vysoká poptávka, výskyt mezi lidmi sporadický (možná je má ČNB pro své účely náhodou stále v trezorech - prezentace atp.?)

Prosím, máte-li někdo další informace/komentáře k příspěvku o vzácnějších sériích, jejichž cena výrazně převyšuje běžnou cenu u patřičné tiskové desky (klíčové u R), dejte vědět. Díky! /maki45/
Registrovaný uživatel
Trošku od "věci" ale bylo by zajímavé zjistit kolik je bankovek od každé 2000 Kč série E , přičemž je jisté , že jich není nikdy víc jak pětset a nejspíš u mnohých ani to ne 😉

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 86 87 88 89 90 91 92 93 > »

Sběratel.com » Naše papírová platidla » ČR série

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1