Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Dědictví, prosba o radu

Vykupminci.cz
Numisargo

Dědictví, prosba o radu

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den,

nebudu se tu vypisovat s dotazem: "má to nějakou hodnotu?", jelikož mi po přečtění zbylých příspěvků došlo, že toto je cesta do pekel a současně jsem si jist, že celková sbírka hodnotu mít bude :). Strávil jsem poslední 3 týdny pročítáním katalogů, ale je to na mě moc veliké sousto ...

Obracím se na Vás s prosbou/názorem na zděděnou sbírku známek. Měl bych zájem o prodej celého souboru známek, ideálně aukční cestou, kterou naleznete na odkaze níže. Vyfocené známky jsou pouze pětinou toho, co jsem obdržel v rámci dědictví.

Je mi jasné, že se mezi nimi nachází spousta známek halířových, bezcenných, ale věřím že je zde i spousta známek hodnotých - ne jednotlivě, ale jako celek. Má otázka zní, jaká je nejlepší strategie prodeje - formou aukce na části, jako celek, popřípadě v jaké aukční síni jste byli spokojeni? Burda-auction nebo dům filatelie?

Současně je mi jasné, že zadarmo nikdo nic neudělá a tudíž bych se chtěl zeptat, zdali se vyplatí získat několik nezávislých posudků na cenu této sbírku, popřípadě kde a kolik taková služba stojí?

Na závěr bych se chtěl zeptat na české automatové známky, které jsem zdělil v řádech stovek kusů. Je možné se k této specifické oblasti dočíst někde blíže? Jakožto naprostý laik bych rád zjistil více informací :).

1/5 kolekce je zde: https://marekbazala.rajce.idnes.cz/1_5_znamky/

Budu moc vděčný za vaše rady! Děkuji.
Moderátor
To je nějaká obchodní zásoba?
Registrovaný uživatel
Nene, soukromá sbírka po mém prastrýci - možná někteří znáte, pan Jirků z Brna.
Registrovaný uživatel
Jen nástřel, nejsem odborník na československý známky, ale myslím, že ze zobrazeného mají největší cenu neporušené archy, ale jakou přibližně si odhadnout netroufnu. Cena DDR nepatrná, známky ČR za nominál, při prodeji v celku cena tak 85 procent nominálu.
Registrovaný uživatel
pokud máte zájem, napište mi na is35@seznam.cz
Dr. marek
Registrovaný uživatel
Dobrý den,
Československo nesbírám, DDR ano. Ty kompletní archy ČSSR jsou pěkné. Cenově, je, ale ohodnotit neumím. Z DDR se jedná o běžné varianty známek, alespoň z mého pohledu a nejspíš i dle katalogu.
Ohledně prodeje bych jako celek rozhodně nenabízel, na tom budete vždy tratit a je velká pravděpodobnost, že to z Vás vymámí nějaký protřelý překupník. A to i v případě aukce při celkovém prodeji. Záleží kolik času tomu chcete věnovat a jak rychle prodat. Rychle a najednou se rovná na 95% jistý prodělek a prodejní cena v řádu třetiny skutečné hodnoty.
Přinejmenším bych to rozdělil podle států. Píšete, že to je pětina toho co máte, tak tam možná bude ještě i jiný stát. Pokud chcete svůj zisk o něco navýšit, tak bych to dále rozkouskoval do menších konvolutů. A nabízel po částech. Nebo po sériích, ale to už je opravdu hodně časově náročné. U těch aršíků, které se opakují pak docílíte určitě lepší cenu, než když je od vás koupí někdo všechny najednou. Sběrateli stačí jeden, nebo dva když počítá s výměnou. Překupník koupí všechny, ale protože na nich potřebuje vydělat / což je logické / tak vám nabídne 15-30% nebo ještě méně... Těžko odhadnout nakolik to je zajímavý sortiment pro aukční síně, mají nemalé provize z prodejů až k 30 procentům. Alternativa je potom Aukro, nebo různé skupiny na FB. Rozhodně bych to, ale dělil co to jde, pokud Vám jde o lepší cenu a nespěcháte. Zhodnotit si to určitě zaslouží, když už v koníčku vašeho prastrýce nebudete pokračovat. Snad jsem alespoň trochu pomohl. Přeji pěkný den a nenechte se napálit.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, hodnota, určení poštovních známek » Dědictví, prosba o radu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1