Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Altmann: tady si můžeš za 1800kč pořídit dvacetiletou, za tu moc vedlejších výdajů mít nebudeš, bude vděčná, že se dostane z toho pekla:

předměty ,které nejsou staré 50 let,nemusí být veteš,mužou být vzacné např.sklo Jíří Řepasek,model 80210,sklárny Poděbrady návrh kolem roku 1970,ručně lisované sklo.Porcelán Brusel od jaroslava ježka též,některé sošky už jsou vzacné,protože se jich vyrábělo :malé serie jako Groteska,jsou další příklady,které bych mohla jmenovat.

Ludko, ale to jsou cenné sběratelsko umělecké věci, ne starožitnost. Jinak pojem starožitnost je dost ošidná. Mému synovi může připadat věc po mé matce, jeho babičce ... jako starožitnost. Pro mne to bude mladá věc a pokud pominu citovou záležitost, tak bezcenná. Moje tchýně kroutí hlavou nad tím, nad čím já jásám, protože to zná , jako dítě a připadá jí to bezcenné. Že za to dávám peníze nemůže pochopit 🙄 A věci po mé babičce už já považuji za starožitnost.

hmmmm.je to lakave...ale nejsem sebevrah a masochista uz vubec ne...😆

PhDr.Poche,definoval co je starožitnost,jestli 50 let nebo se bude počitat 100 let,těžko říci,já se držím toho,zda se vyskytuje na trhu předmět více nebo málo,čím je vidět málo,tak koupím,též vydávám hodně peněz a dokupuji do sbírek.Přatele se taky diví,že by to nikdá nekoupili,záleží s jakého uhlu se na tyto věci díváme.Až nás zaplaví porcelán Čína a jiné,tak možná si uvědomí jaké krásné věci jsme dělali a jakým způsobem zanikly naše porcelánky nebo sklárny.

Naprostý souhlas 🙄

Čína, to je fenomem, zaplaví ano, ale co když Číňané začnou sbírat mince antiku, středovek atd. Nebo faleristiku, nebo chlastat víno, jak říká nejen marx-leninská filozofie, vše souvisí se vším a mimochodem bez mé starožitné ženy bych byl vyřízen neb ani nevím kde je vysavač a jak se pouští pračka, ale myslím, že to také mnozí neznáte. No a zde je ráj chlapů a dokonce i někteří z Vás byli na vojně.😁 😋
Ladislavaliev@atlas.cz

Spíše se obávám toho, že až začnou Číňané sbírat antické mince, rozroste se kvůli takto rozšířenému sběratelskému trhu taková vlna padělků, že se jimi vše totálně zaplevelí a tyto mince se stanou v podstatě nesbíratelnými ... Nechci být špatným prorokem, ale ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.