Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Denár Řím?

Vykupminci.cz
Numisargo

Denár Řím?

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den mám tu ještě jednu mincí o které vím kulové,údajně denár,je ale o trochu menší ale o dost tlustší než běžné...cca 3-4mm...kdyby někdo věděl budu rád....jedná se o ten stříbrňák nahoře...děkuji moc

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

« Poslední úpravu provedl(a) Zelinator v 3. 6. 2021, 8:13. »
Registrovaný uživatel
Co s těma mincema vyvadis?!?! Takto se to necisti. Vždyť jsou úplně ko!
Registrovaný uživatel
Tak oni byli ko nejspíš tak jako tak
Registrovaný uživatel
Já je nečistil,koupil jsem si lot a toto tam bylo...vím že jsou špatný...někdo se vyřadil...jen mě zajímá ten denár nahoře co to může být🤔
Registrovaný uživatel
Je to Alexandrijská tetradrachma, nejsem schopný přečíst jméno, ale bude to jeden z posledních císařů: Carinus, Numerian, Diocletian, Maximian, Constantius I nebo Galerius. Na reversu je bohyně Elpis.
« Poslední úpravu provedl(a) SYSEL v 3. 6. 2021, 12:19. »
Registrovaný uživatel
Sysel je král 👍dekuji
Registrovaný uživatel
Teď mi ale jeden borec psal že tetradrachmy jsou měděné...takže drachma?Ještě mi jeden psal zda to není denár Nero....tak už fakt nevím
Registrovaný uživatel
Zelinator napsal
Teď mi ale jeden borec psal že tetradrachmy jsou měděné...takže drachma?Ještě mi jeden psal zda to není denár Nero....tak už fakt nevím

Taky se mi zdál, ale foto fakt nanic
Registrovaný uživatel
Nechápu jak někdo došel k tomu, že tetradrachmy jsou měděné! Původně byly tetradrachmy stříbrné. Alexandrijské tetradrachmy ražené za římské říše byly původně asi 1/4 stříbro zbytek měď a další prvky, aby v nich bylo stejně stříbra jako v denárech, což byla jejich nominální hodnota. Během 3. století se podíl stříbra snižoval, stejně jako v denárech a antoniniánech. Aurelián, v rámci své měnové reformy, byl poslední, za koho se do tetradrachem dávalo malé množství stříbra. Po něm byly tetradrachmy bronzové s vyšším obsahem cínu. Někdy se slitina označuje jako potin.
Registrovaný uživatel
Doma nafotim znovu...snad lépe
Registrovaný uživatel
Vaše tetradrachma má na reversu L B, to znamená, že je z 2. roku vlády a naprosto to vylučuje, aby to bylo něco jiného než Alexandrijská tetradrachma.
https://www.acsearch.info/search.html?term=elpis+tetradra*+%28diocle*+maximi*+galer*+constant*+numeri*+carin*%29&category=1-2&lot=&thesaurus=1&images=1&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&currency=usd&order=0
Registrovaný uživatel
Wow jste opravdu znalec,já jsem jen nadšený amater...děkuji,doma hodím ještě lepší fotky třeba se dovíme víc

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Ocenění, určení a identifikace mincí » Denár Řím?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1