Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » Diskuze k faleristice, povídání o našich zálibách i historii

Vykupminci.cz
Numisargo

Diskuze k faleristice, povídání o našich zálibách i historii

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Zkusím založit toto vlákno pro nás, co se zajímáme o faleristiku a možná i ve spojitosti s historii. Prosím však o pochopení a byl bych rád, abychom se chovali jako přátelé, hrubé, urážlivé příspěvky a možné invektivy však budu mazat. To prostě moderátoři dělají.

Jako možný příklad uvedu, proč až tak nevěřím nálezům z půdy i "kopaninám".
Můj kolega starožitník koupil za 200 000Kč z "nějaké staré továrny v Náchodě či u Náchoda bednu obšití, nárameníků a výložek jednotek SS. No hodně se divil, když na Buštěhrade byl za podvodníka. Mnohdy a vidím to ve faleristice, ale jistě i numismatici to mohou potvrdit, se vyskytují věci nádherně vyrobené a mnohdy bez odborné expertízy neroznatelné od originálu.
Byl bych rád, abychom se vystupovali jako přátelé, ale jistě lze pochopit i emoce. Děkuji Vám a možná se nám podaří si popovídat o věcech, která nás zajímají. Alt.
Registrovaný uživatel
Diskuzí a povídání o sbírání a všeho okolo není nikdy dost. Faleristika je pro mě velká neznámá, ale občas narazím a ptám se. Je pravda, že někdy až po koupi.
Historii píší historici a každý z nich má určitý pohled na věc a materiály, kterými to může doložit.
Já se snažím vždy nalézt či se poradit, když nevím. Je taky pravda, že sběratelská "hladovost" byla někdy silnější a občas to byla chyba.
Člověk se učí celý život a umře jako blbec
Moderátor
Přátelé, založil jsem vlákno, kde bych rád já, ale i další přivítal Vaše zkušenosti. Každý z nás byl nejméně jednou podveden, Možná, že Vaše zkušenosti pomohou ostatním. Je zde prostor ( mimo osobní napadání) kde lze napsat i to co Vás bolí.
Registrovaný uživatel
Velice dobré vlákno, Altmanne dík. Dávám palec nahoru.
Registrovaný uživatel
Velmi užitečné!! Musím souhlasit se diskuzí o faleristice není nikdy dost - samozřejmě pro ty, které to skutečně zajímá. Snažím se držet rady - učit se, učit se, učit se. Přesto, že jsem tuto radu slyšel už v prvních dnech, kdy jsem nastoupil do základní školy ( se zdůrazněním, že to řekl V.I.Uljanov-Lenin ) úplně jiný význam pro mě tato rada měla ve chvíli, kdy jsem se obrátil s prosbou o radu na pana LFS, který mi "na tvrdo" sdělil, že jsem při koupi RU dekorece - Velké zlaté za statečnost Karla I. naletěl. Tehdy 100% zafungovala ona výše zmíněná "hladovost" a bohužel zdravý rozum a zkušenosti stály stranou. Když si dnes, po určitých zkušenostech a hlavně po rozšíření vědomostí, prohlížím to co všechno je sběratelům na www stránkách tohoto zaměření nabízeno - nestačím se kolikrát divit ! Říkám si : To přece nemůže nikdo koupit a ejhle....! A protože rovněž přiznávám, že je pro mě faleristika stále velká neznámá jsem velmi potěšen, že toto vlákno vzniklo a těším se na zkušenosti ostatních.
Moderátor
Možná, že i zde se staneme úzkým kruhem faleristů, ale vždy budeme mít úkol, pomáhat naši faleristické mládeži, poradit a pomoci. Myslím si, že společně i toto zvládneme.
Registrovaný uživatel
Zdravím Altmana, hlásím převzetí kladné expertizy od p. Charváta na Kripo odznak. Jsem rád, že se můžu zařadit mezi šťastné kopáče a že mám roubík pro pochybovače :-). Děkuji Altmanovi za radu s expertizou! Zdravím ;-)
Moderátor
Tak Vám gratuluji. V originálu je to velmi vzácné. Můžete být spokojený. Já si obrázek již uložil do archivu, ale možná, že by přátelé uvítali pěkně nafocený obrázek. ANO i já jsem pochyboval, to přiznávám, ale teď alespoň mohu svoji chybu uznat a gratulovat. :P
Registrovaný uživatel
Díky za gratulaci, napište mi na m.hni@atlas.cz, já to nafotím znovu i s expertizou a pošlu. Zdravím :-)
Moderátor
Protektorát Čechy a Morava (něm. Protektorat Böhmen und Mähren)

Medaile České ústřední jednoty velocipedistů
Na aukru se objevila zajímavá, sice sportovní z roku 1941, ale svým námětem bych ji klidně zařadil mezi medaile symbolizující vzdor a odpor proti německým okupantům. Nebudu to rozepisovat, ale zde je odkaz:


http://forum.sfs.sk/viewtopic.php?f=100&t=3353


Díky za upozornění, pokud to nepůjde, dám to sem celé. Alt.
« Poslední úpravu provedl(a) Altmann v 1. 12. 2015, 10:57. »
Moderátor
odkaz bohužel nefungíruje
Registrovaný uživatel
Nevím jak komu, ale mně to funguje. Pěkné.
Registrovaný uživatel
I mně ;)
Moderátor
Pánové a kolezi,já to na základě upozornění upravil a tak by to fungovat i mělo. Mně na medaile zaujala ta plastika Českého lva. To je nádhera a proto jsme tak trochu nadšený plastikou, která v roce 1941 nebyla samozřejmostí.
Registrovaný uživatel
Iam new member from Slovenia,can somewone send me email adress of members called ALTMANN,I colecting Imperial Austrian medals and orders,if somewone have some of this for sale,write me- matjaz.motaln@krs.net
Thanks
Moderátor
Vážený pane, (karantanskiknez)

v současné době již nemám nic na prodej. Faleristikou se zabývám pouze teoreticky neb to je moje Hoby. Tedy nic nemám a nic neprodávám. S pozdravem Altmann
Moderátor
Odznaky detektivy pražského sboru? Zde končí moje znalosti , zde končí logika. Jeden odznak za 72000Kč a druhý za 47000Kč. Za tu cenu by byl LO rytířský kříž ve zlatě. No, ale pokud někdo má peníze a chce si "obohatit" sbírku, nedá se nic namítat. Jen se můžeme trochu podivovat. ANO, je to faleristika, snad jako výkonný odznak, ale ta cena je v obou případech mimo moje chápání. Přátele jaký je Váš názor?
ANO v časopise SIGNUM jsme odznak označili za vzácný, to je pravda. :evil:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Stačí aby se na aukci sešli dva sběratelé kteří jsou při penězích a opravdu to chtějí. ;)
Můj známý (dealer) lítá každý rok v lednu do New Yorku na velkou numismatickou aukci. Loni vedle něj seděl arab který nakupoval antické mince pro soukromé museum svého bratra a dostal na to 10 milionů US. Sedět na aukci vedle takového člověka musí být na mrtvici. :roll:
Registrovaný uživatel
2010 položka 322: http://www.aurea.cz/Katalog34/34kat0301.htm
2015: http://aukro.cz/tunel-handlova-stribrna-absolutni-stav-rr-i5870917966.html
Možná brzy mnoho z nás bude sbírat pouze virtuálně.
Registrovaný uživatel
Ten tunel je pekna medaila a v zlate mňamka . malo medailí z tej doby sa jej moze rovnat podla mna
_______________
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Moderátor
http://aukro.cz/delostrelecky-pluk-9-rakusko-uhorsko-i5887004527.html

Tento odznak o kterém nikdo nic neví a nezná dosahuje již cenu vyšší jak 9500Kč. Možná, že přátelé, kteří se věnují sportovním odznakům by v tom viděli kuželkářský odznak. Zná někdo něco lepšího??? :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Na Aukru se dá prodat za nekřesťanské peníze snad všechno - jenom to šikovně popsat.
Registrovaný uživatel
Už se někomu z vás stalo, že mu na vyznamenání (nebo kdekoli jinde) vypadl smalt? Známý byl docela na mrtvici, když otevřel sejf, začal se kochat sbírkou, a najednou u poměrně drahého vyznamenání mu odpadl smalt. :-( Jak jste to řešili?
_______________
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Moderátor
No a nebyl to náhodou Pis Meritis ve stříbře. ?

Co dělat? Nejlépe nic, jen tiše plakat. Všechny ty opravy jsou opravdu nevhodné!
Registrovaný uživatel
Ne, ruské vyznamenání Alexandra Něvského. To je docela špatné, když vám vypadne smalt, to už raději sbírat medaile.
_______________
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1 2 3 4 5 ... > »

Sběratel.com » Faleristika » Diskuze k faleristice, povídání o našich zálibách i historii

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1