Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#21 2. 11. 2018, 21:25

Kde je prosim mesto Lerach, nemohu najit.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#22 2. 11. 2018, 21:48

Možno Leer..
-s-

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#23 2. 11. 2018, 22:19
Znám ho osobně, několikrát jsem byl u něho doma. Už jsem ho pár let neviděl, ale doufám, že se mu daří dobře. Le Rach je jeho pseudonym podle německého města Lerach, proč si ho zvolil vím, ale detaily zde prozrazovat nebudu. My kámoši jsme mu říkali baron, ale v dobrém. Výtvarné umění miluje a rozhodně nemaluje pro peníze, nemá to zapotřebí. Kromě malování, také píše a vydává knihy. Je to reálný člověk a pokud maluje kopii obrazu jiného malíře, tak ji také patřičně označí a nevydává za originál. Fajn se s ním povídá. Je to originální a zajímavý člověk. Já bych do jeho obrazů investoval, potenciál rozhodně má. Josefe pokud to čteš, tak Tě moc zdravím, Z.K.

Tak... chápu, že pokud vás s autorem pojí nějaké osobní pouto, že budete laskavější než my, kteří to štěstí nemáme.

Podle toho, co na mě vyskakuje na netu, musím trvat na tom, že jde o kompilace různých, opravdu nejrůznějších autorů "hlava nehlava". Ty obrazy by mohly sloužit žákům výtvarných škol v testech pozornosti: najdi známý obraz. Jako fór pro pobavení společnosti možná dobrý, ale čistě umělecky to moc nosné není.
Nejde o kopie, abyste rozuměl! (Kopírovat mistry, na tom není nic špatného, to dělala i ta největší jména a byla v historii dlouhá doba, kdy to bylo běžnou součástí malířského vzdělání).
Něco jiného je ale vzít a zprznit známý motiv (tu Tichý, tu Kokoška, tu zase Kubišta, Picasso atd atd), doplnit něčím jiným, podepsat (svým zvučným pseudonymem) a prodávat. A to dělat stále dokola s dalšími a dalšími motivy dávno mrtvých autorů, co se nemůžou bránit.

Ono to paradoxně může být i dočasně prodejné v určitém segmentu trhu, ale určitě to není dobrá investice do budoucna, to si troufám zopakovat. Na tom nezmění nic ani to, zda je dotyčný malíř kámoš a třeba osobně i příjemný člověk.

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#24 2. 11. 2018, 22:54

V tom případě bych dal na reference v tisku. Když jsem ho navštívil naposled, tak mi ukazoval různé články, které o něm napsali.
jinak samozřejmě máte pravdu, jsem určitě zaujatý.
Pokud chcete něco originálního a progresivního s nadějí na výrazné zhodnocení zkuste Ondřeje Petrlíka, i když to je taky kámoš a taky fušuje do starožitností.
Adalbert

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#25 3. 11. 2018, 09:35
V tom případě bych dal na reference v tisku. Když jsem ho navštívil naposled, tak mi ukazoval různé články, které o něm napsali. jinak samozřejmě máte pravdu, jsem určitě zaujatý. Pokud chcete něco originálního a progresivního s nadějí na výrazné zhodnocení zkuste Ondřeje Petrlíka, i když to je taky kámoš a taky fušuje do starožitností. Adalbert

Ono, ukazovat přátelům články, kde se o člověku pochvalně píše, to hovoří spíše o samožerství než o čemkoliv jiném😉. Skuteční fachmani toto - kupodivu - nedělají, neb to nemají zapotřebí.
Nehledě na to, že dneska se dá napsat cokoliv o čemkoliv a zítra je článek zapomenut....

Ať si každý investuje, do čeho chce. Pokud chce ovšem "ukládat peníze", pak se nemůže ptát tady. Anonymní internetová diskuze je na nic. Nejjistější je investovat do ověřených autorů, jejichž cena stále stoupá. Což však předpokládá větší počáteční kapitál. Investovat do neznámého malíře s nadějí, že se investice časem zhodnotí - to prakticky nemá šanci na úspěch.

Profilový obrázek
Artman

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2011

#26 3. 11. 2018, 09:53

Ano, to mi připomnělo Horníčkův rozhovor s Pivcem, kdy Pivec říkal: Já jsem skromnej a Horníček odvětil: Protože jste dobrej.

Profilový obrázek
survik1

Uživatel

Zaregistrován:
25. 12. 2017

#27 3. 11. 2018, 12:03

Nemyslím si, že investice do těhle obrazů by byla špatnou volbou. Hodnotu obrazu dělá v dnešní době podpis, ne umění samotné. I podle pseudonymu je poznat, že to autor pochopil. Napsat si tam Franta Kropáček, nikoho by to nezajímalo, ale Dubiel von Lerach zní mnohem lépe. A kdo ví, třeba jednou někdo vydá jeho životopis.

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#28 3. 11. 2018, 12:16

Žádné vybrané pochvalné články o sobě mi J. Ďubiel neukazoval, to jste si nepřesně přečetl můj text. Ukazoval mi veškeré články, které o něm vyšly, protože mne to zajímalo, nijak se přitom nechlubil.
A všichni umělci do jednoho jsou trošku, nebo i hodně ješitní, jinak by nepořádali výstavy a nezvali si na vernisáže slavné osobnosti a novináře. Vzhledem k tomu, že jsem několik let já sám s některými vystavoval, tak o nich něco vím. Já sám jsem také ješitný a myslím, že docela dost, je to přirozená a velmi častá lidská vlastnost.
Adalbert

Profilový obrázek
Artman

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2011

#29 3. 11. 2018, 14:58

Do tohoto neinvestujte. Moderní umění je dnes jinde a do toho starého se tohle už nezařadí. Pouze to z něj těží..mírně řečeno.

Profilový obrázek
packa

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2016

#30 3. 11. 2018, 17:47

Josef Dubiel von Lerach -

Vydal celkem 11 knih, z toho 9 vlastním nákladem...
https://www.databazeknih.cz/vydane-knihy/josef-dubiel-von-lerach-107791

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.