Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Dýka Hlinkovej gardy - Slovenský štát - Fake

Vykupminci.cz
Numisargo

Dýka Hlinkovej gardy - Slovenský štát - Fake

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Pridam aj rozobratu....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

« Poslední úpravu provedl(a) grofik v 10. 3. 2020, 21:35. »
Registrovaný uživatel
Tak to je zaujmave...to som fakt nevidel a ani netušil...ale kludne to može bit nejaka individualka...Nechcete sa podelit o nejake informacie,alebo aj fotky? Trebárs aj sukromne: milosjasan@atlas.sk
Registrovaný uživatel
konečne zmysluplna debata ....
voči tej HG15 nemam ani jednu vyhradu, za mna dobrá (ak sa nenasiel vyrobca ktorý by vyrobil uplne identicky kus ktory nie je mozne rozlisit od originálu :) - sorry neodpustil som si)
Registrovaný uživatel
k tej ZHG. Potrebujem lepšiu foto toho nápisu na čepeli. Ale priznavam, zaujal si ma
Registrovaný uživatel
Este boli robene individualne pre vysich pohlavarov POHG aj dyky tie mam iba 2,okolo tychto dyk je vela zahad a malo v knihach.....vsetci poznaju iba hdg a hg

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Tak bud treba dat poriadne fotky,alebo to zase bude vo sfere dohadov...a podozrení že su to vymysli pre zberatelov...alebo inak povedane fejky...lebo takto sa za chvílu dočkame dýk pre LHG alebo JOHG...
Registrovaný uživatel
Ja už začínam mať jasno. Dalo by sa objednať aby bolo na zastite "filuta8 HG"?
« Poslední úpravu provedl(a) filuta8 v 11. 3. 2020, 20:34. »
Registrovaný uživatel
Mne je jedno co si myslite....ja viem povod a studujem ich dost dlho aby som rozpoznal original mam ich v zbierke dost tesilo ma pani.....
Moderátor
Slováci německé národnosti na tom vlastně byli jak?
Registrovaný uživatel
Karpatsti nemci - Karpatendeutschen - viz. Franz Karmasin. Ti zadne HG dyky nikdy nenosili.
Registrovaný uživatel
Aby som nezabudol cepel pre Pana...

Obrázky:

Registrovaný uživatel
pee55 napsal
Karpatsti nemci - Karpatendeutschen - viz. Franz Karmasin. Ti zadne HG dyky nikdy nenosili.

Nosili dýky vermachtu a SS...
Posielam foto dýky akože Brnenskej ktora sa asi pol roka predavala na bazoši...majitel ju kupil v dobrej viere,ale nakoniec už aj on ju predaval s tým že je to replika...Nazor nech si spraví dobrý pozorovatel sam...original tu bol uverejnený s číslom 50.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Mariano7 napsal
Mne je jedno co si myslite....ja viem povod a studujem ich dost dlho aby som rozpoznal original mam ich v zbierke dost tesilo ma pani.....

Netreba sa hned uražat,ved presne na to sme tu aby sme zebratelom pomohli aby nekupovali repliky...
Registrovaný uživatel
Aco tato dalsi....hahaha

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Mariano7: ďakujem za foto čepele. Do skladačky sa mi doplnil posledný kúsok. Za mňa prehlasujem, že dýka javí znaky, ktoré sú absolutne zhodné s ostatnými potvrdenými kópiami a nie je potrebné fotenie ďalších detailov. Pohádky o "kouzelném dědečkovi" ktorý zdedil dýku členovi HG si prosím odpusti, tu sme na serioznom zberateľskom fóre.
Ak by ti bolo jedno čo si myslíme tak to sem nedávaš, takže predpokladám že podozrenie si mal už sám. My sme ti ho len potvrdili.
Ak máš kontakt na výrobcu, skutočne by som mal záujem o výrobu "Filuta8 HG" a som ochotný za to slušne zaplatiť, to nie je vtip
Registrovaný uživatel
Kedže Mariano7 ma nekontaktoval,tak možem reagovat len takto...Presne tuto dýku kupil jeden zberatel-investor,možno ste to vy??? Inicialky jeho mena su D.H...
Ale napačilo sa mu originalne poškodene puzdro a tak ho dal preč...a mne to príde ako skladačka,hlava,ručka a puzdro su origo,ale čepal podla mna nie..a nakoniec ani stav puzdra nezodpoveda celkovému stavu dýky....aby ste mi verili,tak ma č.24 a to ste nam neukazali...ked si všimnete napis tak ho ma presne taký istý ako replika z bazoša alebo tie vaše rarity...

Obrázky:

« Poslední úpravu provedl(a) milosj v 12. 3. 2020, 10:21. »
Registrovaný uživatel
som zvedavý ako sa vysvetlia skutočnosti ktoré napísal Miloš. To totiž nie sú špekulácie ale skutkový stav, vecne a jasno.
Registrovaný uživatel
Nejdem sa vyjadrovat....nema to zmysel...kazdy ma svohu pravdu
Registrovaný uživatel
Mimochodom ked tak krytizujete ukazte vy co mate v zbierke,podla toho co tu citam iba krytizovat....a z fotky urcovat pravost....to je smiesne.....
Registrovaný uživatel
Mariano7 nikto ťa nechce urážat len každého zaujíma ako je to s tou dýkou. To rozbité púzdro mám teraz ja. Ak vieš vysvetliť aj tie ďalšie dýky bol by som rád keby nám k tomu dáš čo najviac informácií. Myslím že nikto z nás nikdy nevidel a ani nepočul o dýke ZHG či POHG.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Mariano7 napsal
Mimochodom ked tak krytizujete ukazte vy co mate v zbierke,podla toho co tu citam iba krytizovat....a z fotky urcovat pravost....to je smiesne.....

Nikto tu nikoho neuraža a nekritizuje...Snažíme sa tu pomahat zberatelom vyvarovat sa replikam,ale zas nedavat navod falšovatelom na zlepšenie...Su tu snímky v dostatočnej kvalite originalu HG-Brno s číslom 50.Stačí porovnat...Ono je smutne na tom to že vela zberatelov ma vo svojich zbierkach repliky,samozrejme ony su presvedčený o originalite a neberu do uvahy žiadny rozumný argument...A mam taký dojem že sa to týka aj teba...
Suhlasím že určovat niečo z fotky nie je vždy jednoduche,ale niekedy sa to da...
Moderátor
Miloš,
když někdo koupí repliku za opravdu hodně peněz, bude její originalitu bránit nasazení celého slovníku i sprostých slov. Bohužel tak tomu je i v dalších oborech.
Je zde pár slušných lidí, kteří poradí, ale když se to nehodí je zle. Já to znám také dobře. Zdá se, že Mariano 7 nějak pochybil ? Jeho styl psaní se mi nelíbí a tak se musím Miloše zastat!!
Registrovaný uživatel
Filuta8 je zameraním určite znalec dýk som presvedčený, niekde úvodom sme sa zhodli v probléme rozoznania originálu od kópie a zrejme nemá záujem pustiť informáciu.
Kto trochu rozumie ložiskovej geológii určite bude vedieť čo som napísal.

Popritom sa domnievam Filuta8 ešte aj tak má nejaké eso v rukáve a jednoducho nechce napomôcť radou výrobcom replík... :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... > »

Sběratel.com » Starožitnosti » Dýka Hlinkovej gardy - Slovenský štát - Fake

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1