Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » E-bay

Vykupminci.cz
Numisargo

E-bay

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
raději než google překladač používám slovnik na seznamu.
Registrovaný uživatel
můžete mi poradit? Poprvé jsem na ebay.com koupil ročník známek slovensko 2001.
nejsou tyto známky padělky?

viz odkaz
http://www.ebay.com/itm/SLOVAKIA-2001-COMPLETE-YEAR-SET-JAHRGANG-with-SHEETS-MNH-CHEAP-/361641352247?hash=item5433811c37:g:CSAAAOSwAPlXgs4l
Registrovaný uživatel
urcita miera opatrnosti je vzdy potrebna,
ale toto uz hranici s paranojou : )

kto by preboha falsoval uplne bezne znamky?

navyse si ich mozes kupit podstatne lacnejsie na strankach
slovenskej posty,
konkretne tento rocnik tu:
http://www.pofis.sk/katalog/produkty/rocnik-2001-rocnik-znamok-2001

pripadne vsetky rocniky tu:
http://www.pofis.sk/katalog/produkty?filter%5Bsearch%5D=&filter%5Btab%5D=type&filter%5Btag%5D=&filter%5Btype%5D=annual_set&filter%5Byear%5D=1993-2016&view%5Bdetail%5D=&view%5Bpage%5D=1&view%5Bper_page%5D=30

posobi to na mna dojmom ze si sa vrhol bezhlavo na zbieranie znamok,
USA, Slovensko, neviem co este, asi vsetko naraz,
nakupujes bez rozmyslu predrazeny material.
ak raz zmenis nazor, tak za tie peniaze to uz nikdy nepredas.
Jen tak pro mou osobní potřebu - jsem zatím na sbíraní znamek lama, ale pokud držím v ruce běžné známky tak se jedná o známky které jsou skoro vždy tzv. "čisté" a jejich rok vydání od dnešní data byly vyrobeny v desítky tisících kusů?

Jak prosímtě by jsi mi ještě popsal definici bežné známky.
Registrovaný uživatel
Bežné známky = známky, ktoré kúpiš kedykoľvek chceš a ich cena sa pohybuje okolo 1-5 Kč za kus

Vzácne známky = známky na ktoré si musíš počkať či ich niekto predáva. Sú známky, ktoré sa na trhu vyskytnú raz za 10-15 rokov.
Registrovaný uživatel
http://www.ebay.com/itm/P-R-China-1999-Complete-Year-Stamp-Sets-OG-MNH-VF-/381887779300?hash=item58ea4911e4:g:VcsAAOSw9NdXt8dU

zdá se mi tato nabídka zboží jako dobrý kauf. Vidím nahled na známky a vypadaji dobře nepoškozené a navíc za dobrou cenu lepší než od uživatele "chinaart" nebo "collection128".
Registrovaný uživatel
Ale je tam 16 dollarů poštovné ;)
Registrovaný uživatel
p3v4x napsal
http://www.ebay.com/itm/P-R-China-1999-Complete-Year-Stamp-Sets-OG-MNH-VF-/381887779300?hash=item58ea4911e4:g:VcsAAOSw9NdXt8dU

zdá se mi tato nabídka zboží jako dobrý kauf. Vidím nahled na známky a vypadaji dobře nepoškozené a navíc za dobrou cenu lepší než od uživatele "chinaart" nebo "collection128".

Vždyť je ještě 11 hodin do konce aukce.
Registrovaný uživatel
Poštovné je jeden a půl dolaru. Riziko ztráty nese kupující. 16 dolarů je doporučeně, riziko nese prodejce. Při vyšší dosažené sumě ale prodejce už nemusí být až zas tak ochotný poslat obyčejně. Myslím ale, že když je kupující dostatečně vychytralý a i kdyby výslovně vzal riziko na sebe, tak riziko ztráty stejně ponese prodejce, zvláště při platbě přes paypal.
Registrovaný uživatel
otavel napsal
Poštovné je jeden a půl dolaru. Riziko ztráty nese kupující.

Já vím ale to znamená že ty známky nemusí vůbec ani poslat ;)
Registrovaný uživatel
turtleoverhead napsal
otavel napsal
Poštovné je jeden a půl dolaru. Riziko ztráty nese kupující.

Já vím ale to znamená že ty známky nemusí vůbec ani poslat ;)

turtle:
ak by predane a zaplatene polozky neposielal,
system na akom stoji ebay, by ho proste ako predajcu dalej nepustil.

urobil by to 2-3 krat, a ako predajca by skoncil.

už jsem narazil párkrát na sofistikovanej ojeb..a ebay neudělalo vůbec nic.
Registrovaný uživatel
Priznám sa,že som nečítal staršie príspevky,možno by som tam odpoveď našiel.
Chcel by som sa opýtať nejakého skúseného eBayistu na platby na eBay.
Hlavne by som chcel vedieť,koľko si priplatím za uhradenie povedzme 5-10 GBP platbou z karty (tatrabanka) Aspoň približne.Keď som sa pýtal v banke na poplatok za prevod 5 libier na účet do Anglicka,tak mi povedali,že 25€.To je dosť.Až moc,povedal by som.A ja ani žiadne číslo účtu nevidím,ako na Aukre.Len akýsi formulár.
Platba kartou cez ten eBay formulár by bolo to isté? Tiež taká pálka?Niekde som totiž videl,že aj oni to nakoniec pošlú cez PayPal.Tak som tomu porozumel.Poradí niekto?
PayPal nemám.
-s-
Registrovaný uživatel
Ty poplatky se budou odvíjet od podmínek vaší banky. Ale mám pocit, že PayPal je téměř nezbytnost a pro kupujícího asi i nejbezpečnější. Používám téměř vždy, pouze u prodejců, které mám odzkoušené, používám přímou platbu na účet přes IBAN (u FIO platím za europlatbu 20Kč).
Registrovaný uživatel
stani:
musis si zriadit ucet na paypal a nasledne k nemu priradis svoj SK ucet a kartu.

pri platbe cez paypal ti to potom stiahne z karty len danu sumu bez akychkolvek poplatkov.
je to brane ako normalna platba kartou.

to je ciry nezmysel posielat platbu z SK uctu priamo na ucet mimo eurozonu.
navyse pri takejto platbe niesi nijako chraneny.
-s-
Registrovaný uživatel
116 bolo pre pepahavel.
-s-
Registrovaný uživatel
tocomabyt napsal
stani:
musis si zriadit ucet na paypal a nasledne k nemu priradis svoj SK ucet a kartu.

pri platbe cez paypal ti to potom stiahne z karty len danu sumu bez akychkolvek poplatkov.
je to brane ako normalna platba kartou.

to je ciry nezmysel posielat platbu z SK uctu priamo na ucet mimo eurozonu.
navyse pri takejto platbe niesi nijako chraneny.

Ale eBay to tak pýta.Buď PayPal,alebo z karty.Tam žiadny účet nevidím.Tam nevidím nič,na rozdiel od A,kde vidím všetko..
-s-
Registrovaný uživatel
Já na eBay zatím vždy jen přes PayPal, na Delcampe i přímou platbu, tam si totiž někteří prodejci přeúčtovávají poplatky, které mají od PayPalu, pak se může víc vyplatit ta přímá platba.
Registrovaný uživatel
Stani, PayPal som tu už riešil
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/pomoc-pay-pal_post_-392361#post392361
Tam nájdeš všetko potrebné.
Registrovaný uživatel
Platobný styk vrámci Európskej únie (kde zatiaľ patrí aj Veľká Británia) prebieha prostredníctvom tzv. SEPA platieb. Rozdelil by som ich na dve kategórie:

1.) platby vrámci krajín EMU (= krajiny kde sa platí EURom) - platby sú zahrnuté vrámci poplatkového balíka, ktorý máš t.j. skoro zadarmo

2.) platby vrámci krajín EU (= aj krajiny kde sa neplatí EURom ako napríklad Česká republika, Maďarsko, Poľsko,...) - tieto platby sú v krajine, kde sa platí EURom vrámci balíka alebo za dodatočný poplatok pár centov (napr. 0,15€ v ČSOB) V krajinách mimo EMU sú poplatky síce vyššie, ale stále je to len zlomok z ceny zahraničnej platby.

Takže, ak nechceš plniť brucho nenažraným bankám, tak
- musíš platbu zaslať ako SEPA (do Veľkej Británie) a za takúto platbu zaplatíš len pár centov
- sumu platby musíš udať v EURách ! (to je veľmi dôležitá podmienka !!!)
- platobnú dispozíciu pre účtovanie poplatkov musíš zadať SHA (shared = každý znáša poplatky vlastnej banky)

Platba je potom spracovaná prostredníctvom euroclearingu - Target 2 a je pripísaná banke v eurozóne ako domáca platba t.j. príjemca platí poplatky ako pre štandartnú domácu platbu cca 15 centov. Ak dáte OUR/BEN (poplatky platí odosielateľ/prijímateľ), tak to úplne zmení situáciu a z 15 centovej stansakcie sa stane nočný mora, pretože vás skasíruje prijímajúca aj odosielajúca banka ako keby ste posielali medziplanetárnu platbu. Je to len zneužívanie nevedomosti klientov.

Pri zasielaní platieb do Európskej únie, ale mimo menovej únie si môže prijímajúca banka účtovať určité poplatky napr. ak by ste platbu zasielal do Maďarska, Poľska, Českej republiky... tak si môže lokálna banka účtovať poplatky za SEPA platbu. Stretol som sa s tým práve v Čechách (150-250 Kč).
Registrovaný uživatel
Zatiaľ ďakujem za názory,za snahu.Pozriem si to zajtra.Som na nočnej,nemám čas..
Ale ak by niekto napísal nejaký odhad sumy za ten prevod,bol by som rád.
Mňa neštve zaplatiť aj 10€,ale 25 za 5 libier je sila.
SEPA je dobrá.Tak som už raz platil do ČR.Ale po vyhratej aukcii mi tieto údaje-SEPA platba,číslo iného účtu predajcu,adresa, telefón na predajcu prišli mailom.Z eBay mi nič také neprišlo.
-s-
Registrovaný uživatel
stani:
tocis dokolecka o nicom.
ked chces kupovat na ebay, zaloz si paypal.
hotovo.
bez toho to nema vyznam.

1) Čo je bezpečnejšie – platiť kartou "cez platobný terminál" aukčného portálu prostredníctvom PayPal / Skrill (Moneybookers), alebo priamou platbou na účet predajcu?
2. Čo je finančne výhodnejšie - platiť kartou "cez platobný terminál" aukčného portálu prostredníctvom PayPal / Skrill (Moneybookers), alebo priamou platbou na účet predajcu?
3. Čo je jednoduchšie / rýchlejšie - platiť kartou "cez platobný terminál" aukčného portálu prostredníctvom PayPal / Skrill (Moneybookers), alebo priamou platbou na účet predajcu?

Napríklad ja mám v tom jasno a platiť predajcovi priamou platbou na jeho bankový účet by ma v 99% prípadov ani len nenapadlo ...
Ešte aj na tom aukre, kde síce kupujem minimálne tak cca 80% platieb realizujem cez PayU ...
Registrovaný uživatel
Ešte "zatočím." :)
Brett,ja som o platbe na účet neuvažoval.Resp.prestal som,keď som zistil koľko to stojí.A nie len v tomto prípade.Dá sa obísť aj PPal-keď ho nemáš,aj karta v najhoršom prípade.Tak to bežne robím na A a funguje to.Pošlem poštou a hotovo..
Púvodný dotaz sa týkal otázky č.2,a to,koľko taká platba kartou stojí.Ja som to nevedel,preto som sa pýtal,či s tým niekto nemá skúsenosti.Odpovede boli na inú tému,preto sa to tak točilo dokola.
Najnovšia informácia z banky je,že v tej podobe ako to pýta eBay to údajne nestojí skoro nič a je to vraj to isté,ako platba kartou v potravinách niekde v Londýne.Je to údajne aj rýchle a keď je to z karty kreditnej a nie debetnej,tak to je aj bezpečnejšie.Prípadnú "hackerčórku" znáša banka.
Ešte aby to bola pravda a nebolo by to zlé. ;)
-s-

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3 4 5 6 7 > »

Sběratel.com » Filatelie aukce » E-bay

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1