Zdravim!
chcem sa spytat tych co maju uz skusnosti s predavanim na Ebay, ci nemaju nejake rady ako tam co najvyhodnejsie predavat. Tie poplatky ich (eBay+PayPal) sa mi zdaju pekne vysoke, na Ebay 9 % z kazdeho predaneho kusu v aukcii, PayPal 30 centov za kazdu transakciu + naposledy mi to strhlo viac ako 4% za platbu z Ukrajiny... Robim nieco blbo alebo je to naozaj tak??
eBay
Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 28. 6. 2012, 21:39
|
|
Registrovaný uživatel | |
#2 28. 6. 2012, 21:56
|
|
Registrovaný uživatel |
Nic nerobis blbo, skratka, ebay a paypal sa snazia zarobit. Na ebay mas kazdy mesiac 100 aukcii do 0,99 USD/GB/Euro na vystavenie zadarmo, za kazdu dalsiu tusim 10 centov. Bezplatna sluzba na prevod penazi je napr. moneybookers, tam plati poplatky ten, kto peniaze posiela, ale ebay primarne pracuje s paypalom. Jedina moznost je to, ze cenu poplatkov premietnes do ceny postovneho pre kupujucich, pripadne v ramci krajin platiacich eurom sa neplatia poplatky za prevod ani pri beznych bankovych transakaciach :-)
|
#3 28. 6. 2012, 22:10
|
|
Moderátor |
Ad PayPal, ty 4% (resp. 3.5% + nejaky drobny pausal) to strhne pri kazde prijate castce za zbozi nebo sluzby, pokud nema clovek vetsi objem obchodu (pak to muze klesnout az na 1.9% tusim).. samozrejme kupujici muze oznacit platbu jako ze je za darek, pak se neplati nic, ale je to z jeho strany hloupe, protoze takova transakce se neda reklamovat.
|
#4 30. 6. 2012, 8:17
|
|
Registrovaný uživatel |
Dakujem za odpovede, hold ked tam chce clovek predavat musi zato aj zaplatit. Este sa spytam v akej mene je teda vyhodnejsie davat aukcie, dolar ci euro?? Myslim ze ked je v dolaroch najde si sirsi okruh zaujemcov, pri eurach by sa mozno usetrilo nieco na poplatkoch...alebo je to jedno??
|
#5 30. 6. 2012, 8:26
|
|
Registrovaný uživatel |
V podstatě je to asi jedno, mněnu bych stanovil podle toho na kterou eBay jsem předměty vystavil, například v UK Libry, v Německu Euro atd.
Nebo ze které země čekám nejvíce kupujících. |
#6 30. 6. 2012, 9:53
|
|
Moderátor |
Ty si poctivec čoveče- 100 % pozitivní hodnocení |
#7 30. 6. 2012, 10:00
|
|
Registrovaný uživatel |
Ano, mám spoustu vynikajících vlastností a skromnost mezi nimi dominuje |
#8 25. 7. 2012, 16:52
|
|
Moderátor | |
#9 26. 7. 2012, 9:17
|
|
Registrovaný uživatel |
Viete mi niekto poradiť ako si mám stiahnuť fotku z aukcií ebay? Keď na fotku kliknem nemám tam možnosť uložiť obrázok.
|
#10 26. 7. 2012, 9:23
|
|
Registrovaný uživatel |
Print screen (tlačitlo PrtScr) a vložiť do nejakého grafického programi (hoc aj skicár) + orezať
|
#11 26. 7. 2012, 10:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Nebo to "vyriznes" z obrazovky pomoci nejakeho programku. Ja pouzivam FSCapture - je zadarmo ke stahnuti. Napr. zde:
http://www.chip.de/downloads/FastStone-Capture-Letzte-Freeware-Version_20749866.html |
#12 26. 7. 2012, 12:00
|
|
Registrovaný uživatel |
stačí si najít kde to mají uložené, zadat přesnou adresu a pak to jde uložit jako jpg v kvalitě co to tam prodejce nahrál...
_______________ |
#13 26. 7. 2012, 12:07
|
|
Registrovaný uživatel |
nebo proste zvetsit obrazek a pomoci Print Screen (Prt Scr) dat to do Malovani (Paint)
|
#14 26. 7. 2012, 12:34
|
|
Registrovaný uživatel |
Ďakujem, výborný program. Funguje jednoducho a rýchlo. |
#15 26. 7. 2012, 18:43
|
|
Moderátor |
zdravim,
ted jsem zacal davat veci na eBay, a chce to po me 0,25€ za polozku od 1,-€, pritom jsem tento mesic jeste nezadal ani jednu aukci. Nemate nekdo povedomost, zda uz neplati 100 polozek od 1,-€ mesicne zadarmo ??? _______________ |
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1