Autor |
Příspěvek |
|
|
Administrátor
|
Jeden email tu zadal v textu a jeden v registraci před nějakými 2-3 roky a oba jsou na stejnou osobu. Neznám důvod téhle zkoušky.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Duvod? - nuda, zabava, trolling, skodolibost,.. anonymni internet k tomu primo svadi. Ja nerikam, ze to nepsal opravdu on - majitel onoho emailu. Ja jen psal, ze "ciste teoreticky" muze byt zde pri registraci zadany anebo zde ve foru uverejneny email prakticky kohokoli - treba i prezidenta USA.. Co na nej zkusit odpovedet? Co pan T.F. asi odepise?? PS: Ja zase moc nechapu, jak muze nekdo, kdo tu chce evidentne blafovat, tak ohromne hloupej, ze tu verejne uvede svuj pravy email.. Vzdyt vyhledani emailu v google a jeho prirazeni ke konktretni osobe je otazka par vterin. Mozna by lecos napovedela lokace IP adresy.. _______________ elle34 (zavináč) upcmail.cz « Poslední úpravu provedl(a) elle v 12. 2. 2013, 10:35. »
|
|
|
Administrátor
|
A proč z toho dělat dále detektívku? Až si to přečte, tak to snad vysvětlí a pokud ne byla to jen a pouze další zkouška našeho postřehu. Nic víc. To už to bylo tolikrát. Ještě jsem se, ale nesetkal s tím, aby se tu někdo vydával za jiného sběratele, ale jistě i to je možné.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ja z toho prece zadnou detektivku nedelam a ani delat nechci:-) Ja se tu jen snazil odpovedet na nektere zde polozene otazky + nastinil jsem par moznosti.. PS: Jak si to muze (ciste teoreticky) precist a pote na to nejak reagovat, kdyz to treba opravdu sam nepsal a nema o tehle diskuzi poneti? _______________ elle34 (zavináč) upcmail.cz « Poslední úpravu provedl(a) elle v 12. 2. 2013, 11:16. »
|
|
|
Moderátor
|
Rozhodovat je opravdu těžké. Také bych se spíše přikláněl k názoru, že Arina 02 ví, co sem dával. Známky nejsou ve sbírkové kvalitě a tak by nebyl důvod je do sbírky zařazovat. Jen v tom případě, že by věděl, že jsou to Vejprtká falza. Zdenku, chceš po mě článek ohledně mého nálezu. Ten by měl dvě nebo několik málo vět. Známky byly zakoupeny v aukci v partii ca. 90 000 kusů, vesměs hodnoty 200, 300 a 400h. Kdybych nedělal rekonstrukce tiskových desek a neodkládal si trochu kvalitnější známky bokem, asi by štěstí na nález měl někdo další.
|
|
|
Administrátor
|
elle myslím, že to přehazuješ uplně jinám než je potřeba. Popisuješ tu několik variant, ale jsou to jen varianty. Teoreticky nevěřím, že sem někdo zadá email (2x na jednu a tu samou osobu a ten první i v roce 2010 poprvé při registraci) a po několika letech sem zadá teprve tento dotaz, který vypadá na začátečníka. Prostě je to dle všeho tento sběratel a buď započal chybně diskuzi nebo tu prostě něco zkouší.
|
|
|
Administrátor
|
Jinak je mi to v podstatě jedno. Jen jsem tím chtěl dát najevo, že to není žádný začátečník (dle tohoto zjištění) a že se nejedná určitě o žádný nový nález. Prostě a jednoduše, aby u toho bylo jasno hned na začátku. Třeba se to, ale nějak ještě vysvětlí.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
ZJ: Je mi líto, ale IMHO jste si na detektiva začal hrát Vy, když jste nejprve uvedl, že e-mail patří sběrateli, který je zkušený, a následně jste uvedl i celé jeho jméno. Ostatní se tohoto Vašeho "nařčení" už jen chytili. Upřímně, je mi celkem jedno, jaký byl motiv pro vložení těch známek spolu s takovým komentářem do diskuse, ale moc rád se na ně podívám. Taky bych jednou takové kousky měl rád ve sbírce 
|
|
|
Administrátor
|
No pokud chcete tak Vás tu příště nechám lakovat, že se jedná o začátečníka a nový objev :-). Nemám v tom problém.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdenek Jindra napsal Teoreticky nevěřím, že sem někdo zadá email (2x na jednu a tu samou osobu a ten první i v roce 2010 poprvé při registraci) a po několika letech sem zadá teprve tento dotaz, který vypadá na začátečníka. Prostě je to dle všeho tento sběratel a buď započal chybně diskuzi nebo tu prostě něco zkouší.
S tim ja souhlasim. Taky tomu moc neverim, ze by to nakonec nebyl on.. je to opravdu dost nepravdepodobny.. Ale na druhou stranu je velice legracni - a prislo mi to proste az neuveritelny, aby podobnej "vtipalek" uvadel ve svym fake prispevku svuj pravej (verejne dohledatelnej) email. To uz tam mohl rovnou napsat svy pravy jmeno a odkaz na svuj web. Pripada mi to jako ta historka, kdy lupic na miste cinu zapomene obcanku :-) Proto ty castecny pochyby.. Ale je samozrejme mozny, ze je to jen amater a laik, kterej bud nevi ze nejaky vyhledavace emailu existujou, anebo si jen v prvni chvili neuvedomil, ze totoznou emailovou adresu jiz nekdy nekde v minulosti pod svym pravym jmenem zverejnil.. Kazdopadne - pokud chcete aby pan TF na toto vlakno vubec reagoval/vyjadril se, resp. nadale nedelal mrtvyho brouka, tak mu musite na onen email napsat.. _______________ elle34 (zavináč) upcmail.cz
|
|
|
Administrátor
|
Tak mu tam napiš :-). Uvedl ho v prvním příspěvku nebo starý email na který asi zapomněl a který mne navedl měl v registraci z roku 2010.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zajímavé jak se ta debata vždy zvrhne  já Zdenka chápu....prostě nechtěl at všichni děláme ´´jéééé,wauuu,boží´´ a nemáme mokré sny  ....ale pouze nás upozornil,že tu nejde o stejný příklad jaký tu byl nedávno,ale pouze o zkoušku bystrosti 
|
|
|
Administrátor
|
zakoukanyhonza napsal zajímavé jak se ta debata vždy zvrhne  já Zdenka chápu....prostě nechtěl at všichni děláme ´´jéééé,wauuu,boží´´ a nemáme mokré sny  ....ale pouze nás upozornil,že tu nejde o stejný příklad jaký tu byl nedávno,ale pouze o zkoušku bystrosti 
Tak tak :-). Jako admin mám několik možností jak si uživatele prověřit a když se mi něco nezdá tak to sem napíšu rovnou.
|
|
|
Administrátor
|
Mimochodem teď tu zrovna je a tak se určitě rád vyjádří. Věřím, že se do diskuze zapojí trošku jinak. Rád ho uvítám.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zakoukanyhonza napsal zajímavé jak se ta debata vždy zvrhne  já Zdenka chápu....prostě nechtěl at všichni děláme ´´jéééé,wauuu,boží´´ a nemáme mokré sny  ....ale pouze nás upozornil,že tu nejde o stejný příklad jaký tu byl nedávno,ale pouze o zkoušku bystrosti 
Myslím, že jsi to shrnul docela dobře, tohle stačilo napsat na začátku a byl klid Jinak Zdeňku z příspěvku Ariny jsem nepostřehl, že by tam o sobě psal, že je amatér nebo začátečník, píše jasně, že známky má ve své sbírce a jestli chtěl jen trochu vyzkoušet postřeh hradčanářů, to je věc druhá. Myslím si, že profesionálně to s velkým přehledem zvládnul Smith, který se ke známkám vyjádřil naprosto jednoznačně a ačkoliv si mohl myslet o vkladateli to též co ostatní nenechal se tím rozhodit.
|
|
|
Administrátor
|
Dobře. Příště Vám do diskuze takto zasahovat nebudu, když mne za to spíše kritizujete. Ať si Vás tu lakuje kdo chce, když mi nevěříte :-). Smith také jasně zvýraznil kde je pasáž, která začátečníka naznačuje.
|
|
|
Moderátor
|
Zdenek Jindra napsal Dobře. Příště Vám do diskuze takto zasahovat nebudu, když mne za to spíše kritizujete. Ať si Vás tu lakuje kdo chce, když mi nevěříte :-). Smith také jasně zvýraznil kde je pasáž, která začátečníka naznačuje.
Súhlasím. A preto som napísal potom, že nechápem zámer zadávajúceho....
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdenek Jindra napsal Dobře. Příště Vám do diskuze takto zasahovat nebudu, když mne za to spíše kritizujete. Ať si Vás tu lakuje kdo chce, když mi nevěříte :-). Smith také jasně zvýraznil kde je pasáž, která začátečníka naznačuje.
mně se upozornění líbí.......zbytečná mi příjde debata o tom proč jsi to udělal.
|
|
|
Administrátor
|
Jinak známky má pěkný. Jen to opravdu patří do chlubírny.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím všechny sběratele! Jak začátečníky, tak pokročilé. Předem bych poblahopřál k odborným znalostem přispěvovatelům! Jinak musím říct, že oba dva exempláře jsou Vejprtská falsa ke škodě pošty a dokonce jsem je před časem nechal zkoušet. Známky jsou od sběratele, z aukce určitě nepocházejí, tam nakupuji minimálně. Koukám trochu se to zvrtlo, jelikož přemýšlíte, co bylo záměrem.. Ano prověřit Vás, jako sběratele, jakou máte odbornost a jak jsem výše uvedl, že odbornost přispěvovatelů je zde opravdu na vysoké úrovni! Toť vše, mějte se všichni fajn. Pokud budete mít někdo zájem, uvažuji o prodeji mé sbírky ČSR I. Jsou v ní i lepší věci, než tato Vejprtská falsa, vše je minimálně zkoušené jedním znalcem.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
 a je to....ps. závidím 
|
|
|
Administrátor
|
Děkujeme za pochvalu. Věřím, že se do diskuze také zapojíte a že známky nadále sbíráte. Myslel jsem si, že je to nějaký podobný test :-). Pokud máte nějaké další zajímavosti - ukažte je v naší Chlubírně.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zakoukanyhonza napsal Zdenek Jindra napsal Dobře. Příště Vám do diskuze takto zasahovat nebudu, když mne za to spíše kritizujete. Ať si Vás tu lakuje kdo chce, když mi nevěříte :-). Smith také jasně zvýraznil kde je pasáž, která začátečníka naznačuje.
mně se upozornění líbí.......zbytečná mi příjde debata o tom proč jsi to udělal.
Kde je jaka debata o tom "proc to udelal"? Zdenkovo upozorneni bylo spravny, to tady prece nikdo nekritizuje :-) _______________ elle34 (zavináč) upcmail.cz « Poslední úpravu provedl(a) elle v 12. 2. 2013, 13:53. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
elle: očividně jsme se doslova nepochopili  ps. je to v uvozovkách
|
|
|
Administrátor
|
Plodná diskuze :-). Vraťme se ke známkám.
|