Autor |
Příspěvek |
|
|
Moderátor
|
no koupil sem ho docela draho  ale uz sem proste chtel nakyho ferdinanda konecne !!! nemel sem ani jednoho... koupil sem ho v prosinci na nejmenovanem aukcnim serveru za 1630,- CZK s tou Prahou mate pravdu (ty i nejmenovany pisatel), sem trotl, ze sem s ni vubec spekuloval...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díval jsem se do katalogu letošní táborské aukce kde bylo hodně Ferdinandů a měly tam být 2 kusy ročníku 1542 a to bez A i s ním - Halačka typ 70 a 71 (pokud to určili dobře). Ten tvůj mi ale k žádnému typu dle Halačky nepasuje, podle opisů je to typ 70 ale ta koruna a lev spíš pasují k 71.
|
|
|
Moderátor
|
ty jo, moc dekuju za ochotu. no je to teda zapeklity...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Mohl by jste mi někdo prosím poradit s určením tohoto Ferdy. U J.Chvojky se mi jej nedaří nalézt. Děkuji.  
|
|
|
Moderátor
|
Ferdinand I. pražský groš 1544 koruna: královská lev: s ocasem typ K líc: 9 (nebo 10 ?) - není vidět dělící znaménko před FERDINANDVS (u 9 pětilistá hvězdička u 10 tři kroužky spojené do trojúhelníku ) rub: a Chvojkova tabulka propojení lícních a rubních razidel zná kombinaci 9/a (rub a s lícem 10 neeviduje) takže asi Chvojka 9/a K královská koruna « Poslední úpravu provedl(a) jacx v 18. 6. 2009, 23:44. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Děkuji Jacx,to by všechno sedělo,ale mate mě před letopočtem to .A.
|
|
|
Moderátor
|
Na Ferdinandových groších se A před letopočtem objevuje na groších z r. 1539 (vyjímečně) a od r. 1542 je na jeho groších již pravidelně někdy je tam nejen zkratka A ale i celé ANNO (léta)
groš s letopočtem 1544 - Chvojkova varianta -a- má právě před i za A tečky .A. ještě si můžeš k tomu svému poznamenat - mincovna Kutná Hora
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
 JJ,už to tam ve Chvojkovi vidím (nechápu,kam jsem před tím koukala  ),ještě jednou děkuji Jacx. Každopádně groš od Ferdinanda za 300,-kč to byl výborný kauf. 
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
 Oli,proč brečíš ? ...to se máš radovat,že se tvé kolegyni podařil takový kauf. A mimo to nechystáš se v červenci v Brně na tuto akci? http://musicserver.cz/clanek/25556/Pred-Motorhead-zahraji-v-Brne-Arakain-nebo-Tublatanka/
|
|
|
Moderátor
|
oli se neumi radovat s penizku kery nema zavidim, no. koupila si luxusne... no nechystam, ae jesli me vytahnes, tak to zvazim... 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
no už ta jeho přezdívka ledacos vypovídá 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Takže ne aby do toho někdo Patasonovi šel, když si ho na aukru našel, ať si ho také koupí.... 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tak tohle je fakt masakr... mostecký groš RRR .... říkal jsem si, že mě na aukru už těžko něco jen tak dostane.. ale tohle je perla.. http://aukro.cz/item710060752_gros_rrr_mostecky_dochovano_jen_par_kusu.html
|
|
|
Moderátor
|
Ale on je fakt shodný z pražským, teda RRR!!! 
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Moderátor
|
Minule som po čase prihadzoval u severanov a utiekol mi tento Ferda. Líc je veľmi solídny, rub teda horší, ale za cenu čo sa predal ma srdce zabolelo... http://www.aukro.cz/item711032439_grosz_praski_ferdynand_habsburg_1536.html
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Byl sice levný, ale ten stav by dělal ve sbírce akorát ostudu...(leda tak hodit na aukro...).
|
|
|
Moderátor
|
Vidím že máš v zbierke iba samé dokonalé razby, to je fajn, želám ti to.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
tak hrozný není.... dáš ho na platíčko pěkně lícem nahoru a není co řešit..  .. za 40 zlotinek je zadara.. pěkný úlovek Archy..
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Moderátor
|
No práveže mi zdrhol pes habsburský...  Ale nevadí, niečo pekné si zoženiem. Ty kekule čo máš nové, čo by stálo za povšimnutie? Hoď link, alebo foto...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Moderátor
|
Ty psisko!  Kľudne môžeš, ale nechám to na teba. Ja sa konečne chcem trocha rozhýbať aj na burzách, ale hlavne chcem v rámci rigo konania dať dohromady všetky nálezy na SK z predhusitského obdobia. Zas tak veľa ich nebude, ale bude to "drina".  Tak mi drž palce, pošlem ti potom moju prácu v tvrdých doskách. 
|