Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pražské groše » Ferdinand I.

Vykupminci.cz
Numisargo

Ferdinand I.

Moderátoři: jacx, oliver, pavelgregor.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
no koupil sem ho docela draho :(
ale uz sem proste chtel nakyho ferdinanda konecne !!! nemel sem ani jednoho...
koupil sem ho v prosinci na nejmenovanem aukcnim serveru za 1630,- CZK

s tou Prahou mate pravdu (ty i nejmenovany pisatel), sem trotl, ze sem s ni vubec spekuloval...
Registrovaný uživatel
Díval jsem se do katalogu letošní táborské aukce kde bylo hodně Ferdinandů a měly tam být 2 kusy ročníku 1542 a to bez A i s ním - Halačka typ 70 a 71 (pokud to určili dobře). Ten tvůj mi ale k žádnému typu dle Halačky nepasuje, podle opisů je to typ 70 ale ta koruna a lev spíš pasují k 71.
Moderátor
ty jo, moc dekuju za ochotu. no je to teda zapeklity...
Registrovaný uživatel
Mohl by jste mi někdo prosím poradit s určením tohoto Ferdy.
U J.Chvojky se mi jej nedaří nalézt. Děkuji.

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Ferdinand I. pražský groš 1544
koruna: královská
lev: s ocasem typ K
líc: 9 (nebo 10 ?) - není vidět dělící znaménko před FERDINANDVS (u 9 pětilistá hvězdička u 10 tři kroužky spojené do trojúhelníku )
rub: a
Chvojkova tabulka propojení lícních a rubních razidel zná kombinaci 9/a (rub a s lícem 10 neeviduje)

takže asi Chvojka 9/a K královská koruna
« Poslední úpravu provedl(a) jacx v 18. 6. 2009, 23:44. »
Registrovaný uživatel
Děkuji Jacx,to by všechno sedělo,ale mate mě před letopočtem to .A.
Moderátor
Na Ferdinandových groších se A před letopočtem objevuje na groších z r. 1539 (vyjímečně)
a od r. 1542 je na jeho groších již pravidelně
někdy je tam nejen zkratka A ale i celé ANNO (léta)

groš s letopočtem 1544 - Chvojkova varianta -a- má právě před i za A tečky .A.
ještě si můžeš k tomu svému poznamenat - mincovna Kutná Hora
Registrovaný uživatel
;) JJ,už to tam ve Chvojkovi vidím (nechápu,kam jsem před tím koukala :roll: ),ještě jednou děkuji Jacx.
Každopádně groš od Ferdinanda za 300,-kč to byl výborný kauf. :)
Moderátor
:'( :'( :'(
Registrovaný uživatel
:shock: Oli,proč brečíš ? ...to se máš radovat,že se tvé kolegyni podařil takový kauf.
A mimo to nechystáš se v červenci v Brně na tuto akci? http://musicserver.cz/clanek/25556/Pred-Motorhead-zahraji-v-Brne-Arakain-nebo-Tublatanka/
Moderátor
oli se neumi radovat s penizku kery nema :twisted: :twisted: :twisted:

zavidim, no. koupila si luxusne...

no nechystam, ae jesli me vytahnes, tak to zvazim... :mrgreen:
Registrovaný uživatel
BOMBAAA!!! :-D http://www.aukro.cz/show_item.php?item=710060752
Registrovaný uživatel
no už ta jeho přezdívka ledacos vypovídá :D
Registrovaný uživatel
Takže ne aby do toho někdo Patasonovi šel, když si ho na aukru našel, ať si ho také koupí.... :D
Registrovaný uživatel
tak tohle je fakt masakr... mostecký groš RRR .... říkal jsem si, že mě na aukru už těžko něco jen tak dostane.. ale tohle je perla..

http://aukro.cz/item710060752_gros_rrr_mostecky_dochovano_jen_par_kusu.html
Moderátor
Ale on je fakt shodný z pražským, teda RRR!!! ;)
Moderátor
Ale ten kroužek je jasně doložený ( kým ), že je z Mostu. :lol: :mrgreen: :lol:
Moderátor
Minule som po čase prihadzoval u severanov a utiekol mi tento Ferda. Líc je veľmi solídny, rub teda horší, ale za cenu čo sa predal ma srdce zabolelo... :'(

http://www.aukro.cz/item711032439_grosz_praski_ferdynand_habsburg_1536.html
Registrovaný uživatel
Byl sice levný, ale ten stav by dělal ve sbírce akorát ostudu...(leda tak hodit na aukro...).
Moderátor
Vidím že máš v zbierke iba samé dokonalé razby, to je fajn, želám ti to.
Registrovaný uživatel
tak hrozný není.... dáš ho na platíčko pěkně lícem nahoru a není co řešit.. :D :D .. za 40 zlotinek je zadara.. pěkný úlovek Archy..
Registrovaný uživatel
P.S. .. dovětek.... skoro si myslím, že větší ostudu ve sbírce udělá groš Jiříka z Poděbrad za 12.000 Kč.. :D :D :D
Moderátor
No práveže mi zdrhol pes habsburský... ;) Ale nevadí, niečo pekné si zoženiem. Ty kekule čo máš nové, čo by stálo za povšimnutie? Hoď link, alebo foto...
Registrovaný uživatel
nojo... sakra... on Ti utekl... to jsem přehlédl.. :D .. no, to Ti sem radši žádné své úlovky dávat nebudu, ještě by Tě kleplo.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moderátor
Ty psisko! ;) Kľudne môžeš, ale nechám to na teba. Ja sa konečne chcem trocha rozhýbať aj na burzách, ale hlavne chcem v rámci rigo konania dať dohromady všetky nálezy na SK z predhusitského obdobia. Zas tak veľa ich nebude, ale bude to "drina". :) Tak mi drž palce, pošlem ti potom moju prácu v tvrdých doskách. :P

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2 3 4 5 6 ... > »

Sběratel.com » Pražské groše » Ferdinand I.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1