Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Dekuji Welderk25 (https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=607755&topic=41554#post607755) za vnuknutí nápadu obrátit se také s jedním dotazem ohledně hudebního nástroje na zdejší komunitu. Možná se nejde někdo, kdo mi bude moci o tomto hudebním nástroji říci více. Jedná se o flétnu/píšťalu od firmy AMATI. To by ještě nebylo nic tak zvláštního, pokud by tato nebyla vyrobená z kovu.
Nejspíše se jedná o nějaký typ "Silver tone" z doby, kdy se experimentovalo s materiály. Bohužel ani dotaz na muzeum nepřinesl žádné informace, neboť se žádný takový nástroj ve sbírkách kraslické firmy AMATI nenachází.
Já už si začínám připadat jak sběratel kuriozit🙄 .
(Pro ilustraci velikosti je na prvním snímku spolu s klasickou zobcovkou a C a D Tin Whistle
Obrázky:
Zdravím , mám tuto velkou a ještě jednu menší . Taky jsem volal a psal do amati a potvrdili mi , že je to rarita ale bližší info by museli dohledat v archivu na což nemají lidi ani čas . Něco takového mi bylo řečeno . Kdysi jsem kdesi našel , že se vyráběly zkušebně v 70. letech asi 3 roky jako zkušební výroba z kovu , ale pak se přestaly vyrábět . To je vše co jsem dohledal . Radek .
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.