Moderátoři: numismat, smith

Austria_Collector

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2019

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 12:47

Ahojte som zberateľ poštových známok a pohľadníc z Rakúska, kde aj trvalo žijem. Včera som kúpil na blšáku krabicu plnú albumov a 2 škatule od topánok plné pohľadníc a starých fotografií, keďže sa do fotografií nerozumiem, skúšam sa opýtať tu, čo si o tom myslíte. Mimo iné boli ktomu SS pass 3x otec a 2x syn, fotografie schwere panzerkraftwagen datovane 1941 a rôzne dokumenty 1941 - 1943. Zaujíma ma len či je to fotografia "Propaganda" alebo mi niečo uniká. Ak vie niekto informácie k tejto fotografií budem rád za akékoľvek info. Ďakujem.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 13:07

Mě to přijde jako sarkastická fotografie s nádechem erotiky 60,70léta....

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Austria_Collector

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2019

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 13:13

Môže byť ako som spomenul do fotografií sa nerozumiem a ďakujem za odpoveď.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 13:15

No jestli sis myslel, že na fotografii je Hitler, tak bych doporučil nic nekupovat z éry ww2....

Austria_Collector

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2019

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 13:38

Paul napsal/a:

No jestli sis myslel, že na fotografii je Hitler, tak bych doporučil nic nekupovat z éry ww2....

To určite nie a určite som si to nemyslel. Jedine čo ma zaujímalo a aj zaujíma sú vždy informácie s ktorými už môžem pracovať. Lenže som žiadne nemal. A ak som písal som zberateľ ostatných veci známky a pohľadnice. Fotografie, plagáty atp. Do toho sa nerozumiem. A videl som podobné veci v Berlíne na výstave IIH a WWII (propaganda), kde po dobiti FR Wanderheften jungen rozdávali podobné fotografie, plagáty, texty atp. za účelom ako inak potupiť Hitlera a na nich pozovali Hitlerovi dvojníci, ktorých používala aj spojenecka propaganda WDF, WF či Wolna Polska...Ale prikláňam sa k tým 70 rokom. A o to viac ma to zaujíma ak je to z tohto obdobia o čo ide. A kto je ten dvojník. Keďže na Hitlera sa podobá tak na 60%...napadá ma len Francúz Lahree ale ten robil Satiru koncom 80tych rokov na Hitlera....ak niekoho niečo napadne dajte mi vedieť ďakujem. A od začiatku viem, že to nieje Hitler. Zaujímalo ma či to je "Propaganda" alebo PostWWII, dostali sme sa k tomu, že to je PostWWII. Super. A ďakujem. Za váš čas.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 13:57

Přesně 😉

Austria_Collector

Uživatel

Zaregistrován:
22. 5. 2019

Vytvořeno:
26. 5. 2019, 14:31

Přesně 😉

Super to ma teší a ďakujem za rýchle reakcie. Ako som písal ide mi len o informácie. A vážim si váš čas. A určite aj skusenosti. A myslím to úprimne toto fórum a ľudia na ňom majú informačnú váhu vo veľa veciach. Je to super a treba si to vážiť. Ako som písal to čo som kúpil som kúpil lebo tam boli veci "pohľadnice" Číslo 1 o čo mi išlo 2 krabice od topánok 1900 - 1950 cca. (Nepozeral som všetko) a 1 krabica OBI plná zásobníkov "albumov" známok môjho záujmu, 21 albumov známok a 2 krabice pohľadníc (+tieto prekvapenia) za 50€. Materiálu nieje nikdy dosť, hlavne keď ste členom VÖB.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.