František Jozef I. (*18.8.1830 +21.11.1916)
Moderátoři: barbar, jan322, Kucera.
Stránka: « < ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#576 8. 3. 2020, 16:52
|
|
Registrovaný uživatel |
Pánové , ohledně těchto mincí můžete myslím zveřejnit cokoliv. Protože ti kteří je udělali , pokuď to ve skutečnosti nejsou originály, jsou na takové technologické úrovni , která se asi dá s klidem srovnat s úrovní oficiální mincovny a jestli snad je nějaká drobná nesrovnalost , je otázkou krátkého času , kdy tuto odstraní ať s vámi , nebo bez vás. A pak už by to byl navždy originál .Jenom mě napadá taková úvaha .Pokuď to originály nejsou a razidlo bylo nově vyrobeno , museli mít výrobci dokonalá fota originálu , případně originál samotný . Tak proč by pak neudělali tu nejjednodušší , výstupní kontrolu , neporovnali si svůj výrobek s originálem , třeba nafocením jednoho i druhého , výrazným zvětšením a překrytím obou a na případnou chybu by pak sami okamžitě přišli a popřípadě tuto odstranili….Ataky mě napadá otázka , proč by se tak namáhali, když s takovouto zdatností by asi mohli přistoupit k přímému padělání měny :- )No jsou to jen takové teoretické úvahy , ale myslím , že mají hlavu a patu :- )
|
#577 8. 3. 2020, 18:03
|
|
Registrovaný uživatel |
Nie, nemajú. _______________ Processed coin catalogs 2.783 Auctions / 22.781 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#578 9. 3. 2020, 9:13
|
|
Registrovaný uživatel |
To si každý moc dobře rozmyslí. Za padělání platné měny jsou tresty až 10-12 let natvrdo (dle rozsahu a společenské nebezpečnosti) kdežto "padělání" či pozměňování již neplatných peněz /známek aj. sběratelského materiálu/ je maximálně t.č. podvodu, navíc většinou těžko prokazatelný (přímý záměr někoho podvést) s mnohem menšími tresty.. pokud tedy nejde o nějakou organizovanou skupinu přímo vyrábějící padělky s přímým úmyslem sběratele podvádět. |
#579 9. 3. 2020, 9:21
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokud se dochovalo razidlo, tak si nemůže být nikdo nikdy 100% jistý, že si ho za posledních řekněme 100 let někdo na pár dnů "nevypůjčil".
|
#580 14. 3. 2020, 16:13
|
|
Registrovaný uživatel |
Chlapi FJI nie je moja salka kavy, venujem sa skor uhorskemu stredoveku, obcas vsak natrafim na nieco co ma zaujme a rad to tu na fore preberam, mozno je to uchylka...
K veci, pri FJI som zvyknuty na pekne strojove mince bez vyraznych odchyliek (preto mam radsej stredovek) a potom natrafim na mincu kde je cislica v letopocte evidentne vyssie ako ostatne v riadku, konkretne cislo 9. Plati vysvetlenie ze taliani maju vo veciach bordel? Aky je vas nazor? Obrázky: ![]() _______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich. |
#581 21. 3. 2020, 18:12
|
|
Moderátor
![]() |
Opravdová rarita,velmi ojedinělý výskyt a k tomu krásný stav..
https://aukro.cz/stribrny-tolar-frantiska-josefa-i-1849-a-hlava-vlevo-rrr-6964148692 Obrázky: ![]() |
#582 21. 3. 2020, 18:18
|
|
Moderátor | |
#583 21. 3. 2020, 18:18
|
|
Registrovaný uživatel |
To nemá s raritou nic společného-jedná se o zcela dostupnou minci. A s krásnou kvalitou tato ražba také nemá nic společného. Krásná zachovalost vypadá absolutně jinak. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#584 21. 3. 2020, 18:30
|
|
Moderátor
![]() |
2018.. Výskyt je ojedinělý a v numismatickych sbírkách bezesporu chloubou.. . Ve své sbírce mám vzácné kousky, zejména československých ražeb.. Tento RU tolar patří mezi má skromná přání, získát ho a mou ženu by už trefil šlak... ![]() |
#585 21. 3. 2020, 18:38
|
|
Moderátor
![]() |
Pane kolego nebuďte tak přísný.. Znám váš standard, samozřejmě je mi vzorem, ale uznejte, že tento kousek není zas tak špatný a slova,, absolutně jinak,, jsou pro tentokrát zcestné co říkáte ... ![]() |
#586 21. 3. 2020, 18:49
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokud bych si chtěl koupit tento ročník a v této zachovalosti, pak by se muselo jednat o mnohem nižší cenu. Viděl jsem kompletní sbírky konvenčních tolarů a 1/2 tolarů zleva, kdy ve všech případech se jednalo o mince v absolutní zachovalosti. Musíte si uvědomit, že se jednalo o pamětní mince, které nebyly určeny pro oběh, ale pouze k upomínkovým účelům. Z tohoto důvodu velký počet těchto mincí skončil ve skříňce a dále tyto ražby putovaly ze sbírky do sbírky atd. stále dokola. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#587 21. 3. 2020, 18:58
|
|
Moderátor
![]() |
To ano, cenu jsem samozřejmě nekomentoval... Podobné to je i s jubilejními zlatými ražbami,s rozdílem docela častého výskytu, však poměrně žádané... |
#588 31. 3. 2020, 11:55
|
|
Registrovaný uživatel |
Chlapi v mne dostupnej literature neviem nikde najst pocet vyrazenych kusov 5/10 Krejcar 1858, Karlovský Belehrad, mincová značka E nenatrafili ste prosim niekde na tento udaj?
_______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich. « Poslední úpravu provedl(a) Stredo v 31. 3. 2020, 11:56. » |
#589 31. 3. 2020, 13:21
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokud vás bude zajímat vzácnost daného ročníku, pak se spíše zaměřte na výskyt a ceny v delším časovém rámci. Tyto ukazatele Vám poskytnou mnohem více informací, než by byl v literatuře dostupný počet vyražených kusů. Informace o nákladech jsou v některých případech hodně zavádějící a tedy nic nám nesdělí o vzácnosti. Např. se může jednat o malý náklad konkrétního ročníku v daném roce, který se můžeme dozvědět, ale nic nám neřekne o hypotetické ražbě tohoto ročníku v roce minulém, či následujícím atd. Z tohoto důvodu jsou známy případy, kdy ročník v uvedeném malém nákladu je poměrně běžné dostupný a následující ročník v uvedeném velkém nákladu je poměrně vzácný.
_______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#590 31. 3. 2020, 13:44
|
|
Registrovaný uživatel |
Táto minca je všeobecne považovaná za najvzácnejší 5/10 krejcar FJI, v nádhernom stave som ho ešte nikdy v živote nevidel, v skutočne škaredom stave sa predal za skoro 300€
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=2545&lot=861 Zo všetkým čo ste napísali súhlasím, viem že sa jedná o vzácnu mincu, avšak chýbajú mi historické súvislosti prečo? _______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich. |
#591 31. 3. 2020, 13:54
|
|
Registrovaný uživatel |
Díval jsem se na chyběnku kolegy a v chyběnce tento ročník nepoptává. Pak by ho měl vlastnit a to v odpovídající zachovalosti.
_______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#592 31. 3. 2020, 13:56
|
|
Registrovaný uživatel |
ak by bol ochotny podelit sa o fotku rad by som sa pozrel, avsak respektujem odpoved nie
Tu som objavil jeden trochu krajsi z roku 2014 u Raucha https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=815&lot=3056 _______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich. « Poslední úpravu provedl(a) Stredo v 31. 3. 2020, 14:01. » |
#593 31. 3. 2020, 14:02
|
|
Registrovaný uživatel |
Pravděpodobně to nebude možné, protože sbírku má v bankovním trezoru a v zaměstnání je dost vytížen.
Zběžně jsem se díval na výskyt a nalezl jsem poměrně dost odkazů-tedy nejedná se o nic mimořádného. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#594 31. 3. 2020, 14:14
|
|
Registrovaný uživatel |
Ďakujem ak ste prosím našli realizovaný predaj krajšieho kusu podelte sa prosím so mnou o link ja som taký úspešný nebol, vďaka a želám všetko dobré
_______________ vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich. |
#595 31. 3. 2020, 14:18
|
|
Registrovaný uživatel |
Podívejte se zde, zda naleznete solidnější exemplář.
https://www.acsearch.info/search.html?term=5%2F10+Kreuzer+1858+E&category=1-2&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&images=1&thesaurus=1&order=0¤cy=usd&company= _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#596 29. 4. 2020, 20:57
|
|
Registrovaný uživatel | |
#597 17. 6. 2020, 19:56
|
|
Registrovaný uživatel |
Chtěl bych vědět,zda je na minci něco zvláštního,že je o ní takový zájem.Myslím,že je poněkud leštěná a kvalita celkově nic moc.Tak kurňa co já nevidím,že je to takový trhák?
https://aukro.cz/2-gulden-stribr-svatba-fr-josef-a-sissi-1879-od-1-6969065056 |
#598 17. 6. 2020, 20:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak pardon,asi je to normální cena za ten dvojzlatník.Vůbec jsem netušil,že cena tak nastoupala !
|
#599 20. 6. 2020, 19:53
|
|
Registrovaný uživatel |
Nevím, jestli je to normální cena na to, jaké množství jich je. Ale prodávají se tak.
|
#600 25. 9. 2020, 18:51
|
|
Registrovaný uživatel |
Stránka: « < ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1