Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Styl ARTDECO kolem r. 1920 a jestli jsou ze zlata, tak nějaký tisíc i nad deset vydají. Jde o mercedes ve švýcarských hodinkách a v prvních příčkách sběratelského zájmu dnes, tak se nenechte oblbnout nějakými 5000 tisíci při případném prodeji. Je to asi takhle na 1 místě Schaffhausen, 2. Omega , 3 . Doxa. Já bych řekl, že pokud jsou absolutně funkční, plášť je třídílný a zlatý, tak by mohla být cena klidně nad 15 000 Kč a dál .

Vycházejte zhruba z tohoto : V té době si tuto značku a provedení určitě nekupovali dělníci z továrny vzhledem k platu. Už tehdy to byly drahé hodinky a mohli si je dovolit dobře situovaní lidé. Pokud by jste měl originální krabičku a další věci k nim z té doby, tak .... a dál si to domyslíte. Je spoustu tehdejších výrobců ve švajcu a dražších než šafauzenkym třeba Patek, ale to je zase na debatu s opravdovými znalci kap. hodinek, než se mnou, protože já je nesbírám. Ale zkráceně a částečně laicky : Nemáte laciné hodinky a z toho vycházejte😃

Dula ano v dnešní zatím pokračujíci krizi. Ale do budoucnosti je dobře počkat, nejenom kvůli zlatu, které překvapivě klesá TEĎ !!! Pokud půjde ekonomika nahoru, tak dnešních 700 euro bude za 5 let někde jinde a prodá později za víc. Já bych uložil a počkal, pokud uvažuji o prodeji. Pokud mi někdo řekne, že tříplášťové , zlaté hodinky v provedení ardeco a super stavu mají tuto cenu, jak říkáte a navíc nevíte jestli nebyly dělány na zakázku tehdy a nejde o raritu, třeba strojkem atd ... tak já bych ho tedy hnal😃 Pokud chcete prodat, tak si najděte kamenné aukční síně, zašlete předběžné foto a uvidíte , jestli odpoví a budou ochotni to vzít do aukce. Myslím, že Vám odpoví pokud ucítí peníze. Jinak v krizi se prodává velice dobře, ale JEN KVALITNÍ STAROŽITNOSTI, do těch dnešní MOVITÍ LIDÉ UKLÁDAJÍ PENÍZE !!! A přes to vlak nejede 😮

jenže za kvalitní a hledané nelze jednoduše označit všechny hodinky Schaffhausen, spíše naopak...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.