Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Odpoviem na konkrétnom prípade čo som zažil na jednej hobby burze cca. dva roky nazad postupne som doplňal a zväčšoval súpravy tri gracie model 71 všetky doplnky a toho je hodne občas som nepohrdol ani inou súpravou "dáma s pánom predávali " už , už som kúpil niečo,ale , mi nedalo zmysel na ich správaní až som zistil celkom slušné fake na jednom tanieriku presvitalo Made Poland, aj výrobca mal ŠPZ MADE PL.😃 ako som zistil,zrejme ľudia od fachu bez určitých znalostí a výbavy nie je možné vyrobiť ,
Je pravda po mojom odchode sa pekne pohádali ...😉
Momentálne nemyslím , že niektoré vyrobky sú masove falšované , zasa nie sú tak vysoké ceny , ale príležitosť a ovládanie výroby tak prečo nie .... Vyplňajú medzeru na trhu.😆
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Osobo, neviděla jste tudy jít děti?
Konkrétně jste mi neodpověděl na nic.
Ptám se vás potřetí Poláci "na kšeft" falšují naši lidovou keramiku?

Packo já to pochopil dle textu od Grofika, že ANO a nepotřebuji to nijak specifikovat dopodrobna, takže je zbytečné po něm vyžadovat další a další potvrzení. A Poláci jsou mimo Číňanů mistři ve falzech vyznamenání a jiných militarií a sběratelé to dobře ví, tak proč ne v porcelánu a jiných sběratelských komoditách, kde ještě nejsou tak provaření a začínající sběratel na falzum porcelánu ještě skočí?

Třeba zajímavé jsou hodiny zvané KEJVAČKY, pro neznalé jsou to hodiny, kde žena na podstavci drží v ruce hodiny a ty se celé kývají. Originál je tuším JUNGHANS , tzv. mysteriozní hodiny .... podívám se na Aukro a jedny kejvačky vedle druhých je celkem podařené falzum z Číny. Některé nejsou vyfoceny záměrně ze zadu, protože právě tam je markantní znak, který rozlišuje fake od originálu. Troufám si tvrdit , že žádne mysteriozní hodiny nejsou originál všechno je fake !
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.