Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Antikvariát » Hejčlův překlad Bible

Vykupminci.cz
Numisargo

Hejčlův překlad Bible

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý den, chtěl bych prodat Hejčlův Starý zákon - 3 svazky z r. 1917, 1921 a 1925, tj. kompletní dílo. Můžete mi poradit, kdo by měl o tyto knihy zájem? Nejsem sběratel knih, ale prodal bych dílo za odpovídající cenu. Děkuji. Miroslav Kálal
Registrovaný uživatel
Co to má společného s filatelii? (knihy, časopisy s touto tématikou)
Moderátor
Pošle to poštou řádně ofrankované!
Moderátor
Přesunuto ze sekce Filatelie.
Registrovaný uživatel
Podle roků vydání se jedná o studijní vydání (existuje i jednodušší tzv. Lidové vydání, vydáno v pozdějších letech). Toto studijní vydání je velmi cenné a bohaté na důkladné hodnotné komentáře. Cituji z librinostri.catholica.cz: Pro moderní katolíky nejlepší český překlad a nejlepší české poznámky k textu za celou dobu, kdy se Starý zákon do češtiny překládá, tedy nejvhodnější i pro dnešek.
Čili nejrozumnější je si ho nechat (máte-li to jako rodinné dědictví svědčí to o dobrém vkusu a vzdělání Vašich předků) a shánět k tomu lépe dostupný překlad Nového zákona (rovněž studijní vydání) od Jana Ladislava Sýkory, vydaný ve dvou dílech v letech 1922 a 1923.
Pokud byste trval na prodeji - problém je, že ne všechny díly jsou stejně atraktivní. Trval bych na tom, na tom, že chci prodat všechny tři díly najednou, cena tři až čtyři tisíce korun.(Za rozumný způsob prodeje bych to nabídl na Aukru za startovní cenu do tisíce korun, dávat to do antikvariátu tak budete rád, když tu tisícovku vůbec dostanete.) Nejatraktivnější je totiž druhý díl, ten byste možná samostatně prodal i za 2000 Kč. Obsahuje mimo jiné asi nejčtenější knihy Starého zákona - filosoficky zaměřené knihy (Job, Kazatel, Přísloví, Modrosti, Sirachovec). Pokud ho ale prodáte, tak prvý díl samostatně ještě snad za několik stovek, ale třetí díl (obsahuje převážně prorocké knihy) jsem viděl v antikvariátě jako vyloženého ležáka.
Čili shrnu: Nejlépe nechat si to a shánět k tomu Sýkoru. Pokud prodat, tak trvat na prodeji všech tří dílů najednou.
« Poslední úpravu provedl(a) Hilaris v 31. 10. 2021, 22:22. »

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Antikvariát » Hejčlův překlad Bible

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1