Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
mitom07

Uživatel

Zaregistrován:
9. 6. 2014

#11 25. 7. 2014, 01:44

Dracku- Ta cena nebude blízká nule člověk který tomu rozumí tak to pozná a člověk který tomu nerozumí tak samozřejmě bude chtít nějakej celtifikát,myslím že takhle velký vzorek nebude kupovat laik co by s tím taky dělal.Věčinou to koupí sběratel který ví co kupuje,Já sám třeba nakupuji hodně v Číně a kdybych chtěl po každým celtifikát tak nekoupim nic,celtifikát si řeším až u nás za prvé kolikrát nevim ani kde ten kámen našli a prodejce co Vám ho prodává tak neví vůbec nic kolikrát člověk se musí sbalit a letět tam k tomu prodejci a pátrat jak detektiv a nakonec něco doveze zaplatí za to clo a DPH pak analýza a nějak ten šutr zpracovat Já je třeba nechávám řezat vodou,vyleštít a požádat o vzetí do databáze meteoritů protože tam hold nejsou a pak mám cenovou výhodu ale zaplatit tu velkou režii dokážete sám jen tím že budete vědět všechno o meteoritech a né jenom obecně ale i vědecky protože určit v Číně nebo v Nigérii co koupíte ale kdekoliv na světě je kumšt,hodně sběratelu neviděla lokalitu dopadu ani z rychlíku.

Profilový obrázek
ahrim

Uživatel

Zaregistrován:
17. 7. 2014

#12 25. 7. 2014, 07:44

Je pravda ze ma na delku cca 16 cm a na sirku cca 11 cm, ale je taky pravda ze vazi 1780g. Tak barbrstvi to urcite je kdyz vemu v uvahu, ze mi to dal za flasku rumu, teda az pry zase nekdy prijedu, tak mu ji mam dovest. A to jsem u neho zahledl jeste jeden kousek, ktery je jeste o trochu vetsi a v lepsim stavu, asi tam jeste pojedu a vezmu rovnou ty flasky dve.

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#13 25. 7. 2014, 07:49

to ahrim: No pakliže ho máš za flašku rumu a má ještě jeden větší tak radím rumem nešetři😆 !

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#14 25. 7. 2014, 07:56
Profilový obrázek
bigmac

Uživatel

Zaregistrován:
19. 7. 2014

#15 25. 7. 2014, 08:09
Dobrý den, může mi někdo prosím prozradit zda předmět na obrázku je skutečně meteorit a jakou může mít hodnotu, dostal jsem to jako dárek s tvrzením, že to je řez meteoritu pocházejícího z polska, váží 1780g, ale od člověka kterému až tak nedůvěřuji, může mi s tím někdo pomoci, díky. Obrázky: ...

25 kc gram pocitej ale dostanes tak kolem dvacky rozhodne ne za min

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#16 25. 7. 2014, 08:21

to ahrim: U Moraska(nečištěného celotvaru) se cena pohybuje v rozmězí 1-1,75 USD/gr - (rozmezí 20-35Kč za gram).
To platí pro vzorky do 1kg. Jak to je u řezů a těžších kousků nevím ale osobně si myslím , že se o moc se to lišit nebude.

Ta cena viz. výše je pouze obecná - tak jak psal mitom07 - záleží na domluvě.

Profilový obrázek
bigmac

Uživatel

Zaregistrován:
19. 7. 2014

#17 25. 7. 2014, 08:45

tak jsem patral ta cena je sice 20 -35 kc za za gram ale u kousku ve stavu pred dopadem nebo pri kousku v celku u rozrezaneho je cena nizka a takto se cena rovna suveniru

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#18 25. 7. 2014, 08:51
tak jsem patral ta cena je sice 20 -35 kc za za gram ale u kousku ve stavu pred dopadem nebo pri kousku v celku u rozrezaneho je cena nizka a takto se cena rovna suveniru

Jestli máš nějaký odkaz, kde nabízejí řez z Moraska o váze 1,7kg za cenu suvenýru - tak sem s ním ! Budu rád !

Stačí se podívat na ceny řezů meteoritu Muonionalusta - kde se nachází podstatně víc materiálu než v Morasku !!!!!!!!

Profilový obrázek
Vita

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2013

#19 25. 7. 2014, 09:20

Cena se mimo jiné odvíjí :
1) klasifikací meteoritu (typ meteoritu)
2) stav - celotvar, šrapnel,řez
3) masa - hmotnost pádu
4) znalost pádu (resp. lokalita)

..... né nutně přesně v tomhle pořadí

Ta cena za gram je pochopitelně(dle bod 2) variabilní dle zachovalosti meteoritu, tvaru(regmaglypty, aerodynamický rýhy, přírodní díry vzniklé odtavením materiálu při průletu atmosférou atd.atd.atd.) ale obecně to cenové rozpětí platí !
Takže pakliže jde o Morasko jak psal mitom07 tak ta orientační u takhle velkého řezu je podle mého názoru 20-35Kč za gram - +- halíře nahoru nebo dolů!

Pochopitelně kdyby to byl nádherně tvarovanej celotvar tak se můžem bavit i o ceně vyšší a kdyby ten hypotetickej celotvar měl navrch ještě "přírodní" díru tak by ta sběratelská cena byla ještě mnohem vyšší.

Ale když jde o materiál z Moraska, a materiál váží 1,7kg a i když je to zašlý a neleptaný řez(což lze snadno napravit viz. příspěvky uživatele mitom07 https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/jak-poznat-meteorit-_post_-323882#post323882) a není to celotvar tak bych pod 20tis. Kč nešel !

Profilový obrázek
bigmac

Uživatel

Zaregistrován:
19. 7. 2014

#20 25. 7. 2014, 09:41

vsude pisou cena za gram je az 35 kc to bude asi maximum ale u kosku kterej neni rozrezan a je v celku

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.