Ďakujem za informácie. Obraz mám, získal som ho s tým, že zrejme nejde o originál, takže až tak netrpím. Ak by bol na 100% originál, bol by som samozrejme veľmi rád. Ako je možné spoľahlivo zistiť, že v tomto prípade ide o reprodukciu? Stačí to, že takmer identický obraz je v národnej galérii aj keď nie je viditeľne signovaný? Je možné, že by autor Laluha vytvoril takmer rovnaký duplikát?
Nie som znalec, preto ma to zaujíma a rád by som sa niečo dozvedel.

Fakt nevím, tato produkce mi nic neříká... ale pokud to není originál, tak je to díky podpisu úmyslný padělek. Tedy nikoliv nějaká neškodná reprodukce (!).
A prodávat podepsaný obraz s tím, že není jisté, jestli jde o originál, to samo o sobě je tak strašně podezřelé, že z toho podvod čouhá na všechny strany.

Laluha zvykol robit z jedneho obrazu mnoho verzii (Kompanek napriklad aj podla katalogu, ked mu klient doniesol ukazat, ze toto chce). V tomto pripade sa da takmer s istotou aj podla fotiek usudit, ze obraz je falzifikat (viacere indicie - ledabole farbenie ploch, neiste vyhotovenie sukne, podpis uplne mimo).

kolektor17.Je to tak,ako píše pani Kolemjdouci.To nie je ani reprodukcia ale
fake (padělek-my snáď na to ani nemáme výraz...🙄 ),ktorý Laluha ani nevidel a ono (ten obraz) to nevidelo Laluhu.Niekto to proste vytvoril,tak ako vedel,či skôr nevedel..
Žiadny tréning na väčšiu olejomaľbu to nebol.Nenakreslil/nenamaľoval by jej taký hrb,paprču a prdel.Porovnaj si..🙂
Mal rôzne signatúry,ale tá na obrázku tu vo vlákne....
Rozober to,nič nepokazíš a napíš nám čím a na čom to je namaľované/nakreslené.Alebo to potom ešte odfoť.Ale nerob si ilúzie.
Pri mojich sporadických návštevách búrz-1x/rok- som už pár takých "klenotov" videl..
-s-
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.