Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Identifikace puncu, stáří a materiálu

Vykupminci.cz
Numisargo

Identifikace puncu, stáří a materiálu

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 24 25 26 27 28 29 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Děkuji, fotky jsem vám právě odeslala.
numismat napsal
Bambule: poslete mi fotku na numismat@seznam.cz, dam ji sem.
Moderátor
Vkladam fotky

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Registrovaný uživatel
Dobrý den
Nevíte co to je , jen jsem to našel u babičky v šuplíku .
Děkuji

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Bambule: materiál - postříbřená alpaka.
Skúsim to hodiť na to aukro ako uvidím, len neviem čo mam za to pýtať :-) , ci to len odvážim a podľa váhy striebra....

Tyhle věci se nejlíp prodávají, když je dáte od 1Kč - čím více příhozů, tím více shlédnutí + sledujících.. a tím také více potencionálních kupců.
Registrovaný uživatel
To není pravda. Taky jsem si to kdysi myslel a dost se spálil. Platí to pouze, pokud máte hodně žádané zboží, kde je jistota, že bude přihazovat více lidí, a zároveň už máte za sebou desítky či stovky realizovaných prodejů ve stejné kategorii a spousty sledujících. Pro nováčka na Aukru je to špatná rada.
Registrovaný uživatel
nataradza napsal
To není pravda. Taky jsem si to kdysi myslel a dost se spálil. Platí to pouze, pokud máte hodně žádané zboží, kde je jistota, že bude přihazovat více lidí, a zároveň už máte za sebou desítky či stovky realizovaných prodejů ve stejné kategorii a spousty sledujících. Pro nováčka na Aukru je to špatná rada.

Jenomže v tomto případě šlo doslova o pár gramů vážící stříbrnou cetku, u níž by (aspoň mně osobně) bylo úplně jedno, jestli se prodá o dvě eura levněji nebo dráž.
V tomto případě bych to rozhodně risknul a jsem přesvědčen, že by se prodala dráž..
Registrovaný uživatel
Prosím pomohl by někdo identifikovat punc? Vidím že tam je asi A a 4 a co je mezi tím to vůbec nepoznám, ani jsem nenašel nic obdobného kromě jedné stránky kde se uvádělo že RU puncy měly u zlata "A" pro vídeň a "4" pro 14 k. a mezi tím hlavu lišky, kamzíka nebo bohyně Athény. Je tam ještě jedna značka která ze poněkud "utopená" a připomíná něco jako BZ možná ?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
ten punc by mohol byt RU-vieden od roku 1866,750/1000.v katalogu puncovniho uradu S-34
Registrovaný uživatel
Ten katalog se da nekade najit? Pokud by to melo byt stribro (prvni prispevek sem spatne zaradil a tam nekdo napsal ze je to nejspis stribro 750/1000), takze vy mozna take myslite stribro kdyz mate uvedenou stejnou ryzost, da se nejak vysvetlit ta zlatava barva? Muze to byt treba pozlaceno? Na nekterych mistech to tak pod priblizenim vypada jako kdyby na tom byl nejaky povlak ktery tu a tam na nekterych msitech odpadl
Registrovaný uživatel
https://www.puncovniurad.cz/cz/doc/BRO%C5%BDURA_2017_v8_min.pdf
Registrovaný uživatel
Dobrý den, nevíte někdo,prosím, o jaké jde mistrovské značky? Obojí na lžičkách, u obojího punc Diana. Jedno vypadá jako SK, druhé jako stromeček. Lepší fotky mi bohužel mobilem nešly udělat. Děkuji.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Prosím pomohl by mi někdo určit jestli je toto nějaký punc nebo co je to za značku? Je to na starých perleťových menžetových knoflících. Děkuji za radu

Obrázky:

Registrovaný uživatel
S-43, str. 18 https://www.puncovniurad.cz/cz/doc/BRO%C5%BDURA_2017_v8_min.pdf
Registrovaný uživatel
Dobrý den, našel jsem tuhle lžíci po babičce a rád bych se o ní dozvěděl více, prosím vás o pomoc.

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Postříbřená alpaka zn. Sandrik, odborníci doplní více info.
Registrovaný uživatel
Dobrý den, co je toto za značku?

Obrázky:

Registrovaný uživatel
Proč nevyfotíte pořádně všechny značky? Je to Christofle, máte to tam i napsané.
Registrovaný uživatel
nataradza napsal
Proč nevyfotíte pořádně všechny značky? Je to Christofle, máte to tam i napsané.

Protože bych rád věděl co znamená tato, je tam C vedle toho váhy, pod nima 84 a C vpravo...
Registrovaný uživatel
Vyfoťte i ty další značky a dozvíte se víc.
84 znamená, že na postříbření 24 vidliček bylo použito 84 gramů stříbra.
Značku jsem vám už napsal, to CC je Charles Christofle.
« Poslední úpravu provedl(a) nataradza v 6. 4. 2024, 17:48. »
Registrovaný uživatel
nataradza napsal
Vyfoťte i ty další značky a dozvíte se víc.
84 znamená, že na postříbření 24 vidliček bylo použito 84 gramů stříbra.
Značku jsem vám už napsal, to CC je Charles Christofle.

Děkuji, to jsem potřeboval vědět... Christofle tam píšou, i když jsou ošouplé.
Registrovaný uživatel
Psal jsem, že je to tam napsáno. Když nechcete vědět víc, tak víc fotek nedávejte a to hlavní se nedozvíte.
Registrovaný uživatel
nataradza napsal
Psal jsem, že je to tam napsáno. Když nechcete vědět víc, tak víc fotek nedávejte a to hlavní se nedozvíte.

Co dalšího bych se k tomu měl dozvědět? Značku jsem vyfotil, Christofle už také víte a jinak je tam jen číslo 85
Registrovaný uživatel
Prosím vás, je to strieborný pohár ? Je to vôbec punc na striebro !
Ďakujem

Obrázky:

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 24 25 26 27 28 29 >

Sběratel.com » Starožitnosti » Identifikace puncu, stáří a materiálu

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1