Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Filatelie aukce » Investiční filatelie

Vykupminci.cz
Numisargo

Investiční filatelie

Moderátoři: ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
podhradsko napsal
bez přirážky. K tomu 24% navíc.
ikanek napsal
148 000 €, akorát nevím, zda je to už s aukční přirážkou nebo bez ní.

No, to nakonec "není moc", když se v textu k aukční položce píše o odhadu 400T euro...

Ještě jednou díky!
Registrovaný uživatel
oni ty odhady v aukčních katalozích jsou vždy hoooodně nadsazené, aby tvůrci dali podnět zájemcům nebát se přihazovat. Zde je potřeba znát trh, zájem, podobné položky (někdy ale neexistují), atd. Je to alchymie. A pokud si to mohu dovolit, tak cenu neřešit. Takových je ale málo :-)
Moderátor
Ono to odpovídá trendu poklesu investic investic do rakouských známek.
V minulosti se psalo o archu s 80 známkami Modrého Merkura v Poštovním muzeu jako o naší nejdražší filatelistické položce a nakonec kompletní 100 arch Modrého Merkura získal náš sběratel za zlomek ceny, než za tuto položku- cituji: "5-Farben-Briefstücke, aus dem Erlass des Handelsministeriums vom 8. Jänner 1851: ... PUNKT 2: ES IST AUCH EIN EIGENER OBLITERIERUNGSSTEMPEL, WELCHER DIE BRIEFMARKEN MIT EINEM NETZ BEDECKT"
Moderátor
U "běžnějších" známek 1.emise pozoruji opak.
Moderátor
Jaromir napsal
Ono to odpovídá trendu poklesu investic investic do rakouských známek.
V minulosti se psalo o archu s 80 známkami Modrého Merkura v Poštovním muzeu jako o naší nejdražší filatelistické položce a nakonec kompletní 100 arch Modrého Merkura získal náš sběratel za zlomek ceny, než za tuto položku- cituji: "5-Farben-Briefstücke, aus dem Erlass des Handelsministeriums vom 8. Jänner 1851: ... PUNKT 2: ES IST AUCH EIN EIGENER OBLITERIERUNGSSTEMPEL, WELCHER DIE BRIEFMARKEN MIT EINEM NETZ BEDECKT"

No jo, ale ten arch byl sice kompletní, ale dost "zválcovaný", pokud je mi známo.
No a taky prodej neměl až takovou propagaci.
Moderátor
regula_jan napsal
U "běžnějších" známek 1.emise pozoruji opak.

Běžnější známky, ano, to je u většiny starých známek s vyšším katalogem. Ale největší známkové rarity starého Rakouska nic moc, což dokládá, jak tato poslední aukce, tak i aukce se 100 archem Modrého Merkura a vůbec celá tehdejší aukce. I když jsou samozřejmě i výjimky.
Moderátor
Otázkou taky je, kolik lidí dělá globálně staré Rakousko.
Registrovaný uživatel
pár tisíc to bude. Je potřeba vzít v úvahu, že se to sbírá ve všech bývalých R-U zemích, tzn. AT, CZ, SVK, H, SLO, ale částečně i v okolních zemích, jako IT nebo DE.
Registrovaný uživatel
Toto ti, co sbírají známky asi vědí, ale proč si to nezopakovat...? :D
https://zpravy.aktualne.cz/finance/o-znamky-je-mimoradny-zajem-expert-radi-do-kterych-se-vyplat/r~8e271ec6ba6c11ecbdb0ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Moderátor
Hlavně neinvestujte do okupačních, revolučních a dalších vydání z území Uherska a Maďarska, protože pak na to nebudu mít!
Naštěstí tohle je pro experty už mimo rozlišovací schopnost, protože začátek není na půlmiliónu (ovšem ceny rostou i v těch nižších kategoriích).
Moderátor
Další motivační článek:
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-znamkam-se-v-tezkych-casech-dari-40411257
Registrovaný uživatel
když to vezmu kolem a kolem , tak jsem taky mohl byt milionářem :-) a nejen ja ,ale stovky sběratelů . A nebylo by to na žádných vzácných známkách ,ale na obycejných razitkovaných hradčanech . Koncem 80let jsem dostal několik nabídek na odkup statisíců hradčan v jednotkové ceně 1-2haleře za kus . Na tu nejlukrativnější si pamatuji dodnes . Velmi starý filatelista p. Konopník , mohlo mu tenkrát být kolem 80 let mi nabídl 850 000 hradčan za 3500kč , chvíli jsem nad tím váhal ,ale pak jsem to odmítl, jednak to byl tenkrát průměrný plat a za druhe jsem si nedokázal představit ,že bych takovou porci hradčan zpracoval . Dnes se i ty nejobyčejnejší razitkované hradčany prodavají za 0,7-1,3 kč kus , pokud je máte popsane dle ZP tak se cena šplhá 1,5-3kč kus . Pokud bych tenkrát všechny ty nabídky přijal , tak bych mel za ty roky po kupe vschny rekonstrukce , znalosti jako malokdo , radosti se známek taky hafo a na učtě 5-12 milionu navíc . prumerny plat se zvedl cca 12x .. návratnost hradčan 300 až 500x ... jo kdyby je kdyby :-) , ale ty možnosti tu byly
Moderátor
escartin napsal
když to vezmu kolem a kolem , tak jsem taky mohl byt milionářem :-) a nejen ja ,ale stovky sběratelů . A nebylo by to na žádných vzácných známkách ,ale na obycejných razitkovaných hradčanech . Koncem 80let jsem dostal několik nabídek na odkup statisíců hradčan v jednotkové ceně 1-2haleře za kus . Na tu nejlukrativnější si pamatuji dodnes . Velmi starý filatelista p. Konopník , mohlo mu tenkrát být kolem 80 let mi nabídl 850 000 hradčan za 3500kč , chvíli jsem nad tím váhal ,ale pak jsem to odmítl, jednak to byl tenkrát průměrný plat a za druhe jsem si nedokázal představit ,že bych takovou porci hradčan zpracoval . Dnes se i ty nejobyčejnejší razitkované hradčany prodavají za 0,7-1,3 kč kus , pokud je máte popsane dle ZP tak se cena šplhá 1,5-3kč kus . Pokud bych tenkrát všechny ty nabídky přijal , tak bych mel za ty roky po kupe vschny rekonstrukce , znalosti jako malokdo , radosti se známek taky hafo a na učtě 5-12 milionu navíc . prumerny plat se zvedl cca 12x .. návratnost hradčan 300 až 500x ... jo kdyby je kdyby :-) , ale ty možnosti tu byly

Ovšem, kdybyste trávil s každou těch známek jen 1 minutu, tak než byste to všechno probral a roztřídil, tak byste na tom strávil cca 2 roky, přičemž byste se tomu věnoval 23 hodin denně... :-)
Moderátor
Mimochodem, teď, jak se bude likvidovat pošta jako celek, bude spousta báječných příležitostí pro kontejnerovou filatelii! Což do budoucna může být dobrá investice, pokud narazíte na něco zajímavého (a řádně to pak zpropagujete)!
Moderátor
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-jedna-ku-miliarde-kulate-vajicko-z-australskeho-supermarketu-ma-cenu-pres-20-tisic-40435258#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
Investiční vejce! :mrgreen: Kam se hrabe filatelie.
Registrovaný uživatel
Nechce někdo 50/50 h doplatní? Jen za 4,5 milionu ...

https://filatelie-klim.com/cz/detail/50-50-h-doplatni-osvobozena-republika-1927-pofis-c-dl-49-x-michel-c-p-51-f-chybotisk-nejslavnejsi-ceskoslovenska-mezinarodni-rarita-razitko-praha-14-z-6-1-28-4a-zkouseno-leseticky-a-benes_fi3215
Registrovaný uživatel
Pěkný reklamní článek na Seznamu, opravdu dobře a přitažlivě napsáno. Je potřeba propagovat filatelii v době, kdy posílání dopisů se známkami je mrtvé a pošta v klinické smrti.
David Kopřiva vystudoval matfyz - výborná hlava.
Nemám 5 miliónů jako minimální rozumnou investici, takže tento svět je mi bohužel uzavřen. Jako člověk se zájmem o historii bych ve známkách neviděl jenom % zhodnocení. Movitější při své snaze narazí na matfyzáka nebo třeba na Tolju :mrgreen: , takže jejich šance na úspěch se limitně bude blížit nule.
Moderátor
Když ona pošta ani nestojí o to, aby se na dopisy lepily známky.
Registrovaný uživatel
Mimochodem tu 50/50 h doplatní už někdo koupil .. dalo se to čekat že dlouho nevydrží.
Moderátor
To by mne zajímalo za jakou cenu.
Ale, je to skutečně respektovaná rarita, které se nedá nic vytknout, žádné spekulační či pochybné vydání.
Moderátor
Jaromir napsal
To by mne zajímalo za jakou cenu.
Ale, je to skutečně respektovaná rarita, které se nedá nic vytknout, žádné spekulační či pochybné vydání.

4,5 mil ako píše p. Neumann v inom vlákne.
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Zajímavý ZT prodaný za vysokou cenu na aukci Classicphill - popis - 1852/58, Pearcins Bacon master die proof of the Sitting Britania with missing colonial name, finaly the stamps were issued for BARBADOS, MAURITIUS and TRINIDAD, a unique showpiece of historical colonial relevance, very clear engraving, black printing on soft card, a key item for any of this three colonial collection areas in perfect state of preservation, SUP! Estimate 20.000€ - https://www.classicphil.com/en/lot/9020-A20-1088/. I většina ostatních položek Mauritiua se vydražily za vysoké ceny.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 2 3 4 5 6

Sběratel.com » Filatelie aukce » Investiční filatelie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1