Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#11 23. 8. 2016, 09:26

Neříkejte mi, že jste o ničom takom ještě neslyšeli?😉

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#12 23. 8. 2016, 09:48

Ja vážne nie.Ani som sa o to nikdy nezaujímal.😉
Som laik,samorast,nemám to naštudované,nadšenec a zvedavec.To je celé.
-s-

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#13 23. 8. 2016, 09:58

Ale to já jsem taky...ale když se o to začneš trochu zajímat tak zjístíš jaký s prominutím sračky se dávají do papíru (hlavně aby byl krásně bílý, nemačkal se atd).
Pro papír je důležité, stejně jako pro většinu starožitností, aby dýchal. Buď bude degradovat minimálně případně bude toto degradování aspoň rovnoměrné. A když to člověk zavře do rámu a pod sklo tak se všechny možné komplikace násobí.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#14 23. 8. 2016, 10:19

Ja som to skôr zaregistroval pri minciach.Myslím papier a v prípade mincí aj plasty.Nestačím sa čudovať,čo všetko môžu povystrájať zložky v papieri a plastoch.Mojim pár minciam to neškodí.Ani Sitol.😁
A obrazy,obrázky,kresby a kresbičky mám už v horizontálnej polohe,žena to na stenách nechce.Čím je staršia,tým ma menej miluje a trpí (toleruje) mi menej mojich umeleckoestetickozberateľských aktivít.Ešte nič nevyhadzuje,aj keď vidím,že by s tým nemala problém.Čaká na deň D.....Predpokladám,že sa po kare ani neprezlečie a všetko to vytrepe k smeťáku.🙄
Ale nie...Nie je to až také zlé.😃
-s-

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#15 23. 8. 2016, 10:22
Ale to já jsem taky...ale když se o to začneš trochu zajímat tak zjístíš jaký s prominutím sračky se dávají do papíru (hlavně aby byl krásně bílý, nemačkal se atd). Pro papír je důležité, stejně jako pro většinu starožitností, aby dýchal. Buď bude degradovat minimálně případně bude toto degradování aspoň rovnoměrné. A když to člověk zavře do rámu a pod sklo tak se všechny možné komplikace násobí.

A preto:Nech žije olej!Ale zas tie krakely.....To viem od jednej dámy..😋
-s-

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#16 23. 8. 2016, 10:28

Pro papír je důležité aby vlhkost neklesla pod 7%.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#17 23. 8. 2016, 10:31

No já mám opačný problém - mám to horizontálně a manželka to chce mít vertikálně!😃
Ale mluvím samozřejmě o rytinách. Trochu jsem investoval do řezačky paspart a rámuju si to sám. Vždycky mi to trvá než se k tomu dohrabu...

U oleje je to věda sama o sobě - do toho se raději nepletu ať ze sebe zase neudělám vola🙂

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#18 23. 8. 2016, 19:03
Pro papír je důležité aby vlhkost neklesla pod 7%.

Celkom nerozumiem.Pre mňa dnes ďalšia nová informácia.Bavíme sa o papieri,alebo aj o kresbe,maľbe na ňom?
Papieru možno vlhkosť pod 7% uškodí,verím tomu čo píšete,ale vyššia alebo vysoká vlhkosť,povedzme 95%,neuškodí napríklad tempere?
A možno nie,to by vo Vietname alebo niekde tam temperu alebo akvarel ani nepoznali.Tipujem,že papier by sa pri vlhkosti<7% rozpadol.Nie krátkodobej.
Také "sucho" sa asi ale v dnešných časoch a bytoch nedá snáď ani dosiahnuť.
Nebezpečenstvo je zažehnané.😃 😉
-s-

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#19 23. 8. 2016, 20:09

stani: všeobecně platí, že vlhkost papíru nemá klesnou pod 7%, protože se pak rozpadá. Při větší vlhkosti zase hrozí napadení plísněmi. Nicméně tyto dva limity jsou přesněji určeny typem papíru a co na něm je.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#20 23. 8. 2016, 21:20
A preto:Nech žije olej!Ale zas tie krakely.....To viem od jednej dámy..😋 -s-

Ale krakely nejsou nijak "špatné"....😉
Jsou přirozené a k olejomalbě jednoduše patří.
A navíc nám i hodně prozradí.
Já mám krakely ráda 😆

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.