Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » jak začít

Vykupminci.cz
Numisargo

jak začít

Moderátoři: numismat.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
kacuro
Host
Zacal jsem sbirat mince a chtel bych poradi od zkusenejsich numismatiku, kde mohu sehnat katalogy, albumy a dalsi rady, ktere bych do zacatku potreboval. Dekuji
peca
Host
Zjisti si jestli u vás bývají nějaké sběratelské burzy. Tam se dá sehnat všechno co potřebuješ.
Ve větších městech bývají i obchody zaměřené na sběratelství.
Alba na mince se občas prodávají v papírnictví, ale jsou dost předražené.
Katalog českých a slovenských mincí vydává každý rok Vlastislav Novotný novotny.vls@worldonline.cz
zároven vydal i katalogy rakousko uherské, a československé bankovky. Tak mu zkus napsat jestli nemá ještě něco na skladě. Ceny těch katalogu jsou kolem 200,-kč.
Pokud bys chtěl sbírat celý svět tak každý rok vychází "standart catalog of world coins" najdeš tam aktuální ceny mincí celého světa za celé minulé století až do současnosti. ve stejném provedení vychází i 19. století, a bankovky světa. Tyto katalogy ale stojí kolem 6000,-kč a jsou anglicky.(na burze se dají sehnat starší ročníky za poloviční ceny)
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
Zacal jsem sbirat mince a chtel bych poradi od zkusenejsich numismatiku, kde mohu sehnat katalogy, albumy a dalsi rady, ktere bych do zacatku potreboval. Dekuji

Milý kacuro, nejlépe začít tím, že si pěkně od začátku přečteš celé fórum. Lze tak najít spoustu zajímavých věcí jako například tento dotaz ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Registrovaný uživatel
turtle surfuj este dalej a najdes asi 3 roky staru temu kde sa tomu kacuro cuduje a nechcel tomu verit ze to pisal on :D
Registrovaný uživatel
turtle: jojo, v r. 2005 mě numismatika chytla :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » jak začít

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1