Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Jak začít.

Vykupminci.cz
Numisargo

Jak začít.

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Moderátor
Přesně tak. Vídeňáků je spousta typů a v horší zachovalosti stojej pouhých pár desítek korun. Takže se dá snadno udělat relativně velká sbírka. Ale pokud jde o zachovalejší kousky, tak to je opravdu pak o jednom kousku za pár měsíců (a ten mi většinou vyfoukne Kekule :lol: ).

Pokud by šlo o nějakou jednodušší sbírku, tak by např. nebylo špatné si dát do kupy bílý peníz a haléř. Od každého panovníka. Určitě to nedělat na varianty, ale aby ve sbírce byl zastoupen od každého panovníka jeden kus. Tím bude sbírka relativně malá, ale zajímavá. Zaměřit se spíš na lepší zachovalost. Tím pádem to zas nebude o tom, že by se sbírka rychle rozrůstala, ale spíš o tom, že tak jednou za čtvrt - půl roku přibude jeden pěkný kousek. Výhodou je, že panovníky po Rudolfa dáš do kupy relativně snadno. Takže základ sbírky bude. Naopak po Rudolfovi ti to už dá trošku víc práce, a taky to sežere něco financí. Ale na druhou stranu si můžeš pomalinku šetřit na lepší kousek a po delší době ti nový nákup určitě udělá radost. O to to je pak zajimavější. No, a pokud to budou kousky v dobré zachovalosti, tak i cena nebude nepodstatná.

Pokud by ti to bylo málo, tak si pak můžeš doplnit sbírku o jednotlivé základní typy. Tím se ti to např. u Ferdinanda rozšíří o nějakých 6-10 kusů. Prostě parametry si můžeš měnit podle toho, jak tě to chytlo.
Moderátor
Misak33 napsal
Antiku sbírám samozřejmě dál, ale s přírůstky do sbírky to bude předpokládám horší a horší.

No jo, to musis mince kupovat a ne prodavat... ;)
Moderátor
Jinak ucelena sbirka, uz z toho slovniho spojeni mi beha mraz po zadech. Co bych delal ve chvili, kdy bych zjistil, ze mam vsechno? Placal se po ramenou jak jsem dobry? Nehlede na to ze uz i faze "tak mi chybi uz jen tohle, tohle a tohle" by byla hodne nudna.
Moderátor
Zas sa nemôžeš takto zaoberať slovíčkarením, aj zbierka pár pražských grošov, jeden dva od každého panovníka (no každého relatívne dostupného teda), je v určitom ohľade určitý celok, teda aj to je teda "ucelená zbierka". A určite nikto nevyzbiera všetko, na druhej strane zbieranie nie je o tom, všetko nazhromaždiť. No a ty (tenzor) vieš najlepšie sám, že zberateľ jednotlivé typy môže meniť, slabšie kusy dáva preč, aby ich mohol nahradiť zachovalejšími.
Moderátor
tenzor napsal
Misak33 napsal
Antiku sbírám samozřejmě dál, ale s přírůstky do sbírky to bude předpokládám horší a horší.

No jo, to musis mince kupovat a ne prodavat... ;)


Budes se divit, ale dlouho jsem nic neprodal...
_______________
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Registrovaný uživatel
Sehnal jsi už něco z těch feniků?

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Jak začít.

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1