nelze zapomínat, že tržní cena se nerovná vždy ceně vyšponované v jedné aukci dvěma blázny, ale relativní průměr nabídek na trhu, u kvalitně zpracovaných katalogů bývá ocenění jen cca 80-90% ceny na trhu u lepších věcí a u skladových běžných věcí jsou ocenění většinou nepatrně výše než je reálná cena...
Nakonec je výše ceny vždy jen věcí názoru každého člověka a ochotě protějšku cenu akceptovat a zaplatit.
Navíc jsou ceny u našich bankovek myslím už trochu přepálené u většiny nad reálný stav... 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Takl mám ho taky doma, studuji a studuji. Ceny platných německých bankovek na našem území vcelku zajímavé. Nově popsanou variantu 100 K 1944 naštěstí mám, i když jsem o ní nevěděl. jinak velmi pěkné přehledné a doplněno o zajímavé informace. chybí mi pouze stránka s volným místem na případné potznámky o ceně koupení bankovky a td.

já to srovnávám stránku po stránce s předchozím vydáním; btw mám pohnutky, že uvedené ceny si seřadím do jedné tabulky (nemáte někdo náhodou podobný nápad, ať to neděláme dva? :-)
jinak překvapení - poukázky 20/44, 100/44, 50/29.
a už objevené chybky (20/26 "Cha" místo toho má být "CHa"; 2000 Kč/99 - chybný obrázek vzoru 2007, 5000/20 - anulát série C existuje atd. .... ale tak já jsem detailista a v tomhle se hrabu, protože mě to baví a zajímá, což je asi dobře🙂). Zatím jsem s porovnáváním skončil u sérií Londýna + poukázek (srovnávám, co se objevilo nového), tak uvidíme, co bude objeveno dále.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.