Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Jules Verne

Vykupminci.cz
Numisargo

Jules Verne

Moderátoři: dejvy, ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Rozhodl jsem se pro námětovou filatelii, konkrétně sbírání známek s motivem Julese Verna. Můžete, prosím, poradit, zda-li někde existuje webová stránka, případně katalog či jiný zdroj informací, kde by byl uveden seznam doposud vydaných známek nebo bylo možné známky s tímto námětem vyfiltrovat ?


Moc děkuji. Petr
Moderátor
Zadejte si do Google "Jules Verne post stamp" a v obrázcích vám vypadnou prakticky všechny známky světa, kde se ten motiv vyskytnul. Je jich docela dost...
Takže máte o zábavu postaráno...
Moderátor
Samozřejmě zapotřebí doplnit i motivy ne přímo verneovské - třeba román "Cesta na Měsíc" a známky ke skutečnému přistání na Měsíci.
Registrovaný uživatel
Děkuji za tip na Googlu - je mi jasné, že tímto způsobem "se dopídím" velkého počtu "Verne-známek", akorát bez jakéhokoliv uspořádání, systému, třídění atd. Však víte, co myslím. Následovalo by obrovské množství času a práce, které bych musel vynaložit na vytvoření vlastního seznamu. Proto jsem se tázal na nějaký již existující katalog či seznam pro tento námět. Nevíte tedy o nějakém jiném - dokonalejším zdroji ?
Pro úplnost dodávám, že bych sbíral jen známky přímo související s jeho tvorbou a snad ještě s výročím jeho života bez vedlejších námětů. Mít ve sbírce např. japonské lokomotivy jen, protož že je tam podobizna autora s datem jeho narození/úmrtí mne moc neláká ... Díky za další rady, přibydou-li nějaké. Petr
Registrovaný uživatel
Neuvěřitelné, již jsem jeden takový soukromý katalog objevil ! Ale rád uvítám další tipy ! Děkuji Petr

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Rady začátečníkům » Jules Verne

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1