Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Katalogizace sbírky

Vykupminci.cz
Numisargo

Katalogizace sbírky

Moderátoři: numismat, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 4 5 6 7 8 9 >

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Pro Ducaton, víte jaký je rozdíl mezi českým a německým sběratelem? Německý sběratel když změní operační systém nebo počítač, tak si automaticky objedná novou licenci za plnou cenu, protože ví, že licence byla vázána na počítač: Český sběratel při výměně počítače začne vyjednávat jak na tržišti v Egyptě. Nikdo není násilím nucen měnit operační systém, nebo počítač, vždy je to svobodné vůli a rozhodnutí svéprávného uživatele. To že je uživateli poskytnutá náhradní licence za manipulační poplatek je dobrá vůle autora programu.
Registrovaný uživatel
Viazat licenciu na pocitac je prezitok a to hovorim ako programator s 20 rocnou praxou. Nikdy by som si taky softwer osobne nekupil a jediny taky, co som kedy vlastnil som vymenil hned ako som nasiel plnohodnotnu nahradu. Dokazem to chapat pri nejakych softweroch typu Oracle, ale urcite nie pri jednoduchych utilitkach na inventarizaciu zbierky.

Okrem toho, mnozstvo pocitacov sa chova ako "novych" po tom, co v nom vymenim alebo pridam nejaky novy hardver. Z mojho pohladu stavat licencie na pocitac je rovnaka zlodejina, ako stahovat si cracknute verzie z internetu.
_______________
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Registrovaný uživatel
pteranodonsoft: Nastuduj si AuZ. A jako programátorka mám praxi 23 let.
Registrovaný uživatel
pteranodonsoft napsal
Pro Ducaton, víte jaký je rozdíl mezi českým a německým sběratelem? Německý sběratel když změní operační systém nebo počítač, tak si automaticky objedná novou licenci za plnou cenu, protože ví, že licence byla vázána na počítač: Český sběratel při výměně počítače začne vyjednávat jak na tržišti v Egyptě.


:D To mě pobavilo. Připomnělo mi to starší historku, když mě v práci náš tehdejší německý ředitel (měsíční příjem přes čtvrt mega) nutil vyjednat u dodavatele jeho nového soukromého počítače slevu s poukazem na to, že od něj přece firma odebírá větší množství.
Registrovaný uživatel
Páni, najlepší program na organizovanie zbierky je Excel. Nič flexibilnejšieho ešte nikto nevymyslel. Výsledok je zdieľateľný, editovateľný a prezerateľný na rôznych počítačoch a mobilných zariadeniach na rôznych platformách... A ako katalóg s fotkami a popisom sa mi osvedčil obyčajný Word. ;)
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Registrovaný uživatel
Fidži: naprostý souhlas!
Moderátor
Akorat ten word pak uz ma pomerne dost mega, kdyz se tam nahravaji i obrazky.
_______________
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Registrovaný uživatel
pteranodonsoft napsal
Německý sběratel když změní operační systém nebo počítač, tak si automaticky objedná novou licenci za plnou cenu ...


Až budeme mít v Česku německé platy, také budeme vyhazovat peníze oknem ...

Jinak souhlas s ostatními, vázat licenci na PC je zlodějina, protože když mi PC odejde do věčných lovišť, nebo mi někdo ukradne NT, nemůžu přeci kupovat znovu licence na veškerý SW, co používám, to je hovadina. Nehledě na to, že i PC může exnout den po instalaci vašeho SW a to by si ho dotyčný moc neužil.
Registrovaný uživatel
Také v IT nějakou dobu dělám, každá firma, která to dělala, umožňovala administrativně převést licenci na nový HW. A žádný Němec by po druhé nezaplatil :)
Registrovaný uživatel
pro kacuro a Vanya - až budou lidé čestní, tak nebude třeba programy chránit. Zatím je praxe taková, že pokud není program chráněn, tak to každý považuje, že je to zadarmo. Tedy v české republice. A můžu říct, jak mě tady pobavila česká nátura. Někdo chce za svou práci odměnu a čeští uživatelé se na něho sesypou, že je zloděj. Vážeš to na počítač, jsi zloděj, chceš zaplatit, jsi zloděj. Je mi smutno z tohoto národa.
Registrovaný uživatel
pro TomL - možná by jste si mohl přečíst co jsem psal dříve. Je problém převést licenci, pokud nemohu ověřit, že starou licenci deaktivujete. A nepište hlouposti o kterých nic nevíte. O těch Němcích je to zkušenost.
Registrovaný uživatel
pro všechny - bohužel dosavadní zkušenost je taková, že velká spousta uživatelů po nákupu jedné licence se snaží tuto licenci používat na více svých počítačích, případně na počítačích svých známých. A bohužel jsem se setkal i s tím, že mi uživatel po aktivaci napsal, že mu odešel počítač. Obdržel náhradní licenci zcela zdarma. Původní licence byla v následující aktualizaci natvrdo deaktivována. Jaké bylo mé překvapení, když po vydání aktualizace mě tento uživatel kontaktoval s tím, že mu po aktualizaci programu na "nefungujícím počítači", program spadl do dema. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna.
Registrovaný uživatel
Pobavil jste znovu- dělám dvacet let v německé firmě. Ale do invektiv se pouštět nebudu a Vaše další příspěvky tady už nepřečtu.
Registrovaný uživatel
Před několika lety jsem si váš program také koupil, od té doby mám už třetí NT, to bych měl za jednu věc platit třikrát? Proč? Nicméně mě je to jedno, ať si každý kupuje co chce, ten prográmek jsem používal jen pár měsíců, pak jsem se vrátil k Excelu, ten je nejlepší. Tabulky umožňují přehledné vedení sbírky, editace je jednoduchá, mám tam jen kolonky a údaje, které potřebuji, ne spoustu přednastavených nepotřebných políček, můžu si v ní dělat přehledové statistiky, sdílím si jí s PC v práci i s druhým NT, takže se do ní můžu podívat z jakéhokoli PC, který používám, když chci třeba něco dražit a zrovna nemám po ruce hlavní PC ... Určitě by se našly i další výhody.
Registrovaný uživatel
pro všechny a Fidzi - pokud vím, Excel není taky zadarmo a pokud nemáte převoditelnou licenci 365, kterou platíte ročně, tak při výměně počítače musíte koupit licenci novou. Pokud ovšem nepoužijete nelegálně zadarmo licenci ze starého PC, jenom proto, že to jde. A až budete svou sbírku prezentovat v Excelu v Německu, tak se nedivte posměšným pohledům. Jak jsem zmínil, mám tam širokou základnu uživatelů a vím co si o tom myslí.
Registrovaný uživatel
pro kacuro - evidentně jste nepochopil jak program Guldiner Light pracuje. Můžete ho spouštět na všech počítačích bez licence. Zobrazí se Vám všechny data, jen tam nejde přidávat další. Statistiky jsou tam taky a sledování cen..... A myslím, že na všech počítačích o kterých tady píšete máte určitě řádně zaplacenou licenci Excelu, která je mnohem dražší. Ale to Vám při nákupu nového PC nepřijde, protože je již často v ceně PC.
Registrovaný uživatel
pro TomL - a všichni v té firmě jsou sběratelé. Jedna věc je dělat v německé firmě a druhá věc je jednat s německými sběrateli.
Registrovaný uživatel
To je možné, ale v práci nemůžu instalovat do PC žádný SW, ale Excel už tam je od zaměstnavatele. Licence na něj jsou samozřejmostí, NT kupuji vždy s nainstalovaným OS a Off.
Registrovaný uživatel
Tak ako vo vacsine pripadov, vzdy na to najviac doplati seriozny zakaznik. Pretoze ten necestny tento problem s hacknutou verziou nebude mat. Alebo si to nainstaluje na virtualny pocitac a potom nebude mat problem skopirovat si to kdekolvek.
_______________
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Registrovaný uživatel
kacuro napsal
To je možné, ale v práci nemůžu instalovat do PC žádný SW, ale Excel už tam je od zaměstnavatele. Licence na něj jsou samozřejmostí, NT kupuji vždy s nainstalovaným OS a Off.

Presne tak. A ideálne je mať plný MS Office s FrontPage, prípadne samostatný FrontPage. Je to jednoduchý a výborný program (wysiwyg editor), pre bežného (laického) "programátora", ktorý nepozná html kód. Využívam ho roky k maximálnej spokojnosti, či už na tvorbu jednoduchých web stránok, alebo pre katalogizáciu zbierky ...
Registrovaný uživatel
Pozri Pteranodon viem, že pravda je niekde uprostred - ty vytváraš software a chceš čas strávený vývojom produktu zaplatiť. Každý má možnosť vyskúšať demo a rozhodnúť sa či bude tvoj produkt využívať. Program nie je drahý, poskytuješ demo, takže nikto nekupuje mačku vo vreci.

Na druhej strane si zaspal dobu. Nie som žiaden maniak, ale pre mňa je dôležitý prístup k mojej zbierke nielen z domáceho počitača, ale najmä z tabletu alebo mobilného telefónu. Niekedy nemám veľa času na rozhodovanie (na burze, na aukcii) a práve vtedy potrebujem mať svoju zbierku "online" k dispozícii. To mi tvoj software neumožňuje. Asi si už počul slovo cloud...

Neporovnávaj nemcov, čechov a iných, pretože všade sa nájdu poctivci a rovnako vyjebanci. S tým nič neurobíš. Tvoj spôsob ochrany programu pred nelegálnym používaním akceptujem, ale ja osobne by som nestrávil "prelicencovanie". Je to neférová praktika. Každý občas potrebuje vymeniť procesor, zväčšiť pamäť, či preinštalovať operačný systém. A platiť za program druhýkrát by som neakceptoval. Možno si mohol zvoliť maximálny počet prelicencovania za určitý časový úsek. A čo by bolo nad, tak by si spoplatnil.

Ty vo svojom programe bezplatne využívaš knižnice .NET Framework 2.0 (Visual Basic/Studio), tak mňa nechaj bezplatne využívať MS Office Starter a rovnako zdarma MS Mobile Office. Samozrejme mohol som si zvoliť aj Open Office alebo Office Suite či Polaris Office rovnako bezplatne. Stále budem tvrdiť, že je to najlepšie riešenie, pretože bez komplikovaného zásahu programátora si viem tabuľky prispôsobiť k obrazu svojemu (veľkostne, designovo, farebne,...). Viem jednoducho do tabuľky importovať a z tabuľky exportovať. Obrovská kompaktibita naprieč všetkými operačnými systémami. A ak by som potreboval niečo extra, tak si napíšem krátky programik vo Visual Basicu.

Možno si nezvolil úplne šťastný názov firmy, i keď si sa celkom strafil. Stačí pohľad na tvoj web. Pteranodon je síce okrídlený, ale bezzubý jašter, ktorý sa nedokázal prispôsobiť dobe a vymrel...

P.S. Ber to ako pohľad nezainteresovaného užívateľa, ktorý kedysi niečo naprogramoval a dokonca aj úspešne predával. ;)
_______________
Processed coin catalogs 3.750 Auctions / 30.634 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Registrovaný uživatel
Pokud vyvstává nějaký problém s přepisem licence do nového počítače, pak bych šel tedy cestou vydání programu proti CD, jako to bylo běžné před lety. Pak jsem si mohl naistalovat kdekoli, ovšem také jsem to mohl kdekomu půjčit, což, chápu, ničí byznys. Teď ale máme rok 2017 a nebýt tohoto vlákna, tak bych i pochyboval, že někdo prodává licenci proti počítači, budu se opakovat, ale zatím u veškerého softwaru, který používám, platí, že po převedení na jiný stroj následuje automatické vypnutí na stroji předešlém.
Registrovaný uživatel
pro Fidzi - nezaspal jsem dobu, jen mám velkou skupinu bohatých zákazníků, kteří se bojí software, který přistupuje na internet. Samozřejmě, že znám cloud. Tito zákazníci se jich bojí jako čert kříže. Vše co dáš na internet, včetně cloudu je veřejné. Nebudeme si nic nalhávat. Já osobně, bych taky své sběry nevystavil. Ale to je věc názoru. S tím přelicencováním je to těžké. Schválně jsem se díval dětem na hry, jak to funguje tam. Jsou hry, které lze spustit odkudkoliv na jakémkoliv PC, ale jsou hry, které lze spouštět jen na jednom PC a pokud to chce uživatel přenést na jiný PC, tak to musí nejdříve odlicencovat a pak znovu zalicencovat. A pokud náhodou počítač padl, tak už nejde odlicencovat a uživatel si musí hru koupit znovu. A co se týká toho, aby měl uživatel své data stále k dispozici, tak se právě pracuje na verzi pro tablety, kde bude možné data vzájemně synchronizovat.
Registrovaný uživatel
pro Ducaton - ano pokud ovšem padne PC jak jsem psal pro Fidzi, tak už se licence nedá přenést.
Dlouho jsem přemýšlel jak ten software licencovat, protože po zkušenosti s programem pteranodon 1.0. (již nelze získat), který nebyl chráněn, jsem vydal dvě licence a měli to následně všichni v okolí. Po různých testech jsem zvolil tohle řešení. Je poměrně hodně uživatelů, nyní už v 5 státech, kterým to nevadí a se kterýma komunikuji a konzultuji co vylepšit.
Od nové verze programu Guldiner Light 2.4.45, už nevadí změna operačního systému, případně změna komponenty. Jen se nesmí změnit všechno současně. Dokonce se pracuje na verzi, kde bude možné vyměnit OS, a následně komponentu. Jen se bude musel po každé samostatné změně program spustit. Vidíte, že program na problémy reaguje a snažím se, co nejvíce lidem umožnit, aby program nemuseli přelicencovávat.
Registrovaný uživatel
A teď dotaz pro včetně všechny, zajímalo by mě, co udělá např. Excel, když do něho vložím 25 tisíc položek včetně fotografií? Je to běžná sbírka.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 4 5 6 7 8 9 >

Sběratel.com » Rady pro začínající sběratele » Katalogizace sbírky

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1