Moderátoři: dejvy, smith, ikanek, regula_jan

Profilový obrázek
dr_colombo

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2013

#21 18. 3. 2015, 19:47

Já bych měl zájem o čisté ČSR I. Pokud můžu poprpsit o nějakou nabídku, budu rád :-)

Profilový obrázek
Ahasverus

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2012

#22 18. 3. 2015, 20:21

Zdravím všechny! Chlápka al_bunda znám osobně, je to fajn týpek. Sejdem se opět na fesťáku, že? Taky mám přebytky ČSR I a ČaM. Je třeba vědět, co chtít, co sbírat. K čemu tě srdce táhne. Nastuduj si to z katalogu. Ber ohled na to, kolik peněz do toho můžeš vrazit. Studuj, ptej se, hledej. Je to sběratelská radost.
blazek007: hovoříte mi z duše!

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#23 18. 3. 2015, 21:20
Pokus se vyhneš emisi PČ 1919, tak ceny zase tak hrozné nejsou.

tam je samozřejmě velká část těch drahých položek, ale i u mnoha dalších se často hodnota jedné (či několika málo) známek rovná celé generální ČSSR (N hradčany, typy hradčan, méně častá zoukování, KDM, meziarší Nitra... 50/50;) )

Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#24 19. 3. 2015, 08:04

Samozřejmě záleží na tom, do jaké hloubky chce EIM ve sbírání jít. Asi nejpřijatelnější - pokud se chce věnovat známkám ČSR I - by bylo vybudovat si základní (generální) sbírku a pak si vybrat emisi, která se mu zdá nejpřitažlivější a té se věnovat specializovaně. Je jedno jestli to budou Hradčany, Legionářské, Holubice, OR nebo HaV, to už je pak srdeční záležitost. Samozřejmě, u každé známkové země existují drahé a těžko dostupné položky pro začínajícího sběratele, ale budování sbírky je záležitost mnoha let, je nesmysl chtít ji dát dohromady za rok. A časem narazí na spoustu věcí, které se mu podaří sehnat oproti katalogovým cenám mnohem levněji. Podstatné je, že se sehnat dají.

Profilový obrázek
al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

#25 19. 3. 2015, 09:14
Já bych měl zájem o čisté ČSR I. Pokud můžu poprpsit o nějakou nabídku, budu rád :-)

Pro me je lepsi kdyz mi napises o co kontretne mas zajem z toho CSR I a ja to dam dohromady - al_bunda@seznam.cz

Profilový obrázek
al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

#26 19. 3. 2015, 09:20

Jinak PC 1919 taky nejak nevyhledavam bo jednak je na trhu hafo padelku a jednak si myslim, ze uz v dobe sveho vzniku to byla ciste spekulativni a zbytecna zalezitost, kdyz uz byly v "provozu" Hradcany a nepovazuju je za regulerni znamky ...

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#27 19. 3. 2015, 14:28
Jinak PC 1919 taky nejak nevyhledavam bo jednak je na trhu hafo padelku a jednak si myslim, ze uz v dobe sveho vzniku to byla ciste spekulativni a zbytecna zalezitost, kdyz uz byly v "provozu" Hradcany a nepovazuju je za regulerni znamky ...

blazek007 napsal/a:

Samozřejmě záleží na tom, do jaké hloubky chce EIM ve sbírání jít. Asi nejpřijatelnější - pokud se chce věnovat známkám ČSR I - by bylo vybudovat si základní (generální) sbírku a pak si vybrat emisi, která se mu zdá nejpřitažlivější a té se věnovat specializovaně. Je jedno jestli to budou Hradčany, Legionářské, Holubice, OR nebo HaV, to už je pak srdeční záležitost. Samozřejmě, u každé známkové země existují drahé a těžko dostupné položky pro začínajícího sběratele, ale budování sbírky je záležitost mnoha let, je nesmysl chtít ji dát dohromady za rok. A časem narazí na spoustu věcí, které se mu podaří sehnat oproti katalogovým cenám mnohem levněji. Podstatné je, že se sehnat dají.

Zdravím všetkých dlhoročných zberateľov a odborníkov. Filatelia mi v poslednom období učarovala a aj keď som sa zatiaľ "nevrhol do nákupov fil. materiálu", tak o to viac sa snažím čítať to čo tu na fóre bolo popísané už v minulosti, čítam články ktoré sú dostupné na internete, zadovážil som si nejakú literatúru (katalógy POFIS, Földes ...). Myslím, že pre dlhoročného zberateľa môže byť zaujímavý aj názor začiatočníka, ktorý ešte nie je "profesionálne zdeformovaný".
Pod vyššie uvedené citáty sa "môžem podpísať" a ako potencionálny budúci zberateľ a fanúšik filatelie to vidím podobne.
To čo vo svojom príspevku napísal blazek007 je podľa mňa (z pohľadu laika) výborné doporučenie ako so zbieraním začať a potom ďalej pokračovať.
Po tom čo som si prečítal ohľadom emisie PČ 1919, tak to vidím presne tak, ako sa o tejto emisii vyjadril al_bunda...
Nedá mi ešte sa nevyjadriť k jednej veci. Nejaký ten rok som sa venoval notafilii (sčasti sa stále venujem), stále sa venujem filokartii, ale musím žiaľ konštatovať, že to čo sa deje vo filatelii ohľadne znalcov - ich nevraživosť, spory a rôzne "zákulisné ťahy", koľko falzifikátov sa objavuje na fil. trhu (nie len známky, ale aj iný materiál, ako napr. celistvosti), tak to sú veci, ktoré veľa začínajúcich zberateľov odraďuje a potom sa nikto nemôže čudovať, že záujem o filateliu je na ústupe a upadá stále viac a viac ...
Takže ešte stále nie som rozhodnutý, či zostanem len pri tom, že si budem o filatelii len čítať, alebo prejdem aj k tomu, že začnem zbierať ...

Profilový obrázek
maniac2728

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2012

#28 19. 3. 2015, 19:10

Pošta 1919 jsou a budou regulérní známky. Jinak by nebyly ani v katalozích. Jejich zákulisí ať si je jaké chce / Lešetický a spol. /.
Už jenom nápis Pošta Československá na Rakouských známkách, tento nápis zakryl orlici, panovníka, ale i dal zapomenout na příkoří co bylo spácháno na lidech. Tenkrát to byla také euforie- to samé jsme prožívali po roce 1989.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#29 20. 3. 2015, 02:02
Pošta 1919 jsou a budou regulérní známky. Jinak by nebyly ani v katalozích. Jejich zákulisí ať si je jaké chce / Lešetický a spol. /. Už jenom nápis Pošta Československá na Rakouských známkách, tento nápis zakryl orlici, panovníka, ale i dal zapomenout na příkoří co bylo spácháno na lidech. Tenkrát to byla také euforie- to samé jsme prožívali po roce 1989.

To bych zase tak nedramatizoval, s tím příkořím. To bychom se nikam nedostali. Ti, co by o příkoří mluvit skutečně mohli (hlavně Slováci a Rusíni) žádné podobné akce neprováděli.

Pošta 1919 jsou samozřejmě regulérně vydané známky, ale na můj vkus kapánek přeceňované. Z poštovního hlediska mi přijde zajímavější Fontána, ale to zase není žádné regulérní vydání.

Profilový obrázek
maniac2728

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2012

#30 20. 3. 2015, 06:34

Myslím si, že se takové akce prováděli- přetisky Polsko, Západní Ukrajina. To je oficiální. No a pak soukromé, které stejně pošta tolerovala , takže poloúřední.
Mareš, Horner, Beck aj.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.