Akurat pišem seminárku a vedeli ste, kde vzniklo pomenovanie Uhri??? Resp. ako k tomu došlo?
Vtedy knieža Almoš a jeho pohlavári, vypočujúc také správy, neobyčajne sa potešili a prišli na koňoch ku hradu Uh, aby ho dobyli. A keď sa utáborili okolo hradu, vtedy župan tohože hradu menom Laborec, ktorý sa v ich jazyku označoval ako Dukla, dal sa na útek a ponáhľal sa k hradu Zemplín. Toho Laborca vojaci kniežaťa Almoša prenasledovali, pri akejsi rieke dostihli, na tom istom mieste obesili a od tohože dňa onú rieku nazvali Laborcom podľa mena tohože župana. Vtedy knieža Almoš na radu a po prísahe všetkých svojich pohlavárov ešte za svojho života ustanovil syna Arpáda za knieža a veliteľa. Tak bol Arpád nazvaný kniežaťom Uhorska a od Uhu boli všetci jeho vojaci nazvaní Uhrami v reči cudzorodých obyvateľov. Toto pomenovanie trvá až po terajší čas po celom svete.“
JE to legenda, no ma svoju logiku.

Keby si chcel niekto skontrolovať ako mu rastú europoklady v peňaženke, tak tu som našiel náhodou online katalóg 😁 http://www.euro-coins.tv/monaco-euro-coins.php Hádam niekomu pomôže.

Rok je zase z námi a já se zase vracím na stará, známá místa. Jelikož je už celkem zima, tak jsem zazimoval mojí první/druhou velkou vášeň (cabrio) a na zimu se zas vracím se k druhé/první vášni - k mincím. Né, že bych je přes léto moc zanedbával, ale není na ně tak úplně čas. Takže zdravím ty, kdo si na mne pamatují i nové členy, se kterými jsem se ještě nepotkal.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.