:D Hmm,to je fajn, díky .
Abych nezůstala pozadu .
1) Ve sbírce po tátovi mám několik pam.stříb.mincí ČSR, mince ČSR 1918-1982,
pár mincí třetí říše, pár minci F.J.I., ale prozatím mě tyto minci moc neoslovily,takže v nich momentálně nepokračuji. Které mince mě zaujaly a které sbírám jsou mince středověku,vesměs Bohemika.
2) Všechny mé mince středověku mám ráda,za jakoby královnu považuji znojemský kruhový peníz a král mi ještě nedorazil,to je haléř Zikmunda Lucemburského (mincovna Vratislav).
3)Asi před rokem jsem začala oprašovat sbírku,kterou již delší dobu vlastním po tátovi. Asi to chtělo svůj čas.😉

ja to mam na webu, takze to nema smysl psat sem 😁
prijdou mi nektere body nekterych lidi dost podobne... temer kazdy si holt zrejme projde stadiem numismatickeho embrya...

1) Grošové období ale končím u Jagellonců a jako druhou část to co mám na webu. Už od mala se hodně zajímám o lodě, takže mince s obrázkem lodí.
2) Když já jsem takovej hamoun, že mám rád všechny - moje penízky moje.
3) Asi jako hodně ostatních tady na diskuzi. Někdy kolem desátého roku jsem měl pár mincí v krabičce. Kamarádi mi nosili co měli doma a tak se obsah krabičky rozrůstal, až byla malá. K vánocům jsem dostal album, ten jsem zaplnil a tak to pomalu pokračovalo a do dnešních dob.

1) Řím císařství a kolonie po roce 14 př. Kr. do roku 476 po Kr.
2) na takovou minci stále čekám. V současné době asi Hadriánův sestercius typ RESTITVTOR AFRICAE.
3) otec sbírá známky tak přes známky. Mince mě uchvátili daleko více.
Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Mince zbieram asi tak padesiať rokov. teda od svojích piatich r.také to detské zbieranie to pozná každý.😉
Vzhľadom,že som sa nejak rozvádzal zatial len dva krát😁
nemusím vyprávať aké škody utrpela moja zbierka😞
Predaj to vôbec nebol,ale pomsta bývalých manželiek prečo nespraviť zle pokiaľ sa to dá.😠
Vyhradené obdobie nemám,preto mám niekoľko super mincí aj Ríma,Stredoveku samozrejme až po rozdelenie ČSSR.
Nerád odprezentuvávam svoje cool mince pre skutočnosť ,že jednoducho som sa poučil čo je to ľudská nenávisť a závisť.
Nemám zasa občas problém pomôcť poradiť pri danej problematike,nakoľko dosť rokov pracujem z drahýma kameňami preto ma nie moje hodnoty nehávajú profesionálne chladným a nepremýšlam nad hlúpostami ako mnoho iných .😉
To je jedna z príčin prečo nezverejňujem niektoré svoje veci ani ich nemám doma.🙂
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

:mrgreen:
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

:shock: No páni .... díky,je dobré něco osobě tu vědět kolegové.😉
Co se týče metly lidstva, něco na tom bude.😁 Jen dodám,že každá špatná zkušenost je zároveň i dobrá zkušenost .😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.