Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#23671 27. 4. 2016, 12:34
záleží komu fandíte, možná za to může dobrá obrana vídně😉

Na víc se už nezmůžeš?

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#23672 27. 4. 2016, 12:35

turtleoverhead napsal/a:

Ano, samozřejmě.
Jestliže jsem o své vůli členem kolektivu který páchá zlo, jsem rovněž vinen. Co je na tom k nepochopení?🙄

Tak že například slušný kněz katolické církve je zodpovědný za zneužívání dětí některými církevními představiteli? A jen proto, že je ve stejné skupině lidí, budeme ho nazývat stejně hanlivými slovy?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#23673 27. 4. 2016, 12:52

Voloďo,
Vídeň byla již jen důsledek té špatně vedené křižácké války a když jsem u toho, na nádraží FJ jsem se opravdu zděsil, neb taxikáři, prodavači vše a i ten orientální smrádek v hale, to mně vyděsilo.
(Prosím znalce, toto je jen takové naše blábolení a odlehčení)

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#23674 27. 4. 2016, 12:53
turtleoverhead napsal/a: Ano, samozřejmě. Jestliže jsem o své vůli členem kolektivu který páchá zlo, jsem rovněž vinen. Co je na tom k nepochopení?🙄 ...

Nebudeme, protože katolická církev ve svých regulích prznění dětí nemá.
Že se to občas děje, není vinou katolické církve, ale osobním selháním daných jedinců.

Ovšem, má-li nějaká církev, strana či spolek něco "nepatřičného" přímo ve svém programu, stanovách, regulích apod., pak vina za tyto "nepatřičnosti" by měla padnout na všechny členy...

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#23675 27. 4. 2016, 12:54

Paul napsal/a:

Na víc se už nezmůžeš?

co bys rád?

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#23676 27. 4. 2016, 12:58
Voloďo, Vídeň byla již jen důsledek té špatně vedené křižácké války a když jsem u toho, na nádraží FJ jsem se opravdu zděsil, neb taxikáři, prodavači vše a i ten orientální smrádek v hale, to mně vyděsilo. (Prosím znalce, toto je jen takové naše blábolení a odlehčení)

pořád si myslím, že vídeň byla jen důsledkem, stejně jak křižácké výpravy toho, že křesťanství vzniklo. kdybychom byli jednotní ve jménu třeba takového dia, marse nebo sutecha, tak by se to nestalo a IS by nikdy neměla šanci!

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#23677 27. 4. 2016, 12:58
Nebudeme, protože katolická církev ve svých regulích prznění dětí nemá. Že se to občas děje, není vinou katolické církve, ale osobním selháním daných jedinců. Ovšem, má-li nějaká církev, strana či spolek něco "nepatřičného" přímo ve svém programu, stanovách, regulích apod., pak vina za tyto "nepatřičnosti" by měla padnout na všechny členy...

Tomu rozumím, ale nemohu na každého člena této skupiny pohlížet naprosto stejně. Každého musím brát pouze podle jeho konkrétních kroků.

Viz například komunistická politika a rozpor mezi pohledem na Tita a Stalina atd.

A co se týče katolické církve, zrůdnost prvního přikázání Vás nechává v klidu?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#23678 27. 4. 2016, 12:58

Je to fakt čistá strata času, ale nedá mi ešte nereagovať: Ako príklad dosť od veci.. videli ste následne, že by niekto ospevoval a velebil toho čo tie deti zneužíva na verejnosti, ako napríklad taká TV Saudov má poniektorých teroristov za mučeníkov a hrdinov?? Nepríde Vám to ako trocha rozdielna situácia?? Keď chcem žiť v demokracii, tak sa ju snažím udržať aj do budúcna a vážim si ju a to sa dá rečami iba voči ľuďom, ktorí majú aspoň podobné zmýšľanie, orientáciu a hodnoty - aj to nie vždy samozrejme. Ale brániť demokraciu slovami a uznávaním iného názoru voči niekomu, kto je vo svojej podstate voči nej mi príde minimálne nevhodné až hlúbe a snažím sa vyjadrovať slušne.
Mal som tú česť stráviť túto sobotu niekoľko hodín pri turistike s človekom, ktorého by som označil za "slniečkara". Nemáte tu poniektorí radi tento výraz, ale na popis, kto to má byť je to v tejto chvíli najrýchlejšie. To by som v živote neveril, že niekto môže mať tak fantazmagorické a naivné názory na fungovanie sveta. Ale inak som mal z neho dojem, že to myslí smrteľne vážne, takže si cením aspoň úprimnosť a dobrosrdečnosť. Proste nebol do tohoto neskutočného procesu zaangažovaný nejakým druhom zisku (nerátam jeho morálny).
Preto som použil ten citát v príspevku, ktorý tu roztočil, čo som ani nemal v pláne ani v úmysle.

Profilový obrázek
Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

#23679 27. 4. 2016, 13:01
Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#23680 27. 4. 2016, 13:11

Ja v prvom prikázaní žiadnu zrúdnosť nevidím... tam je totiž napísané nebudeš mať, čiže Ja nebudem mať a nepokračuje to "a postaráš sa aby ani iní nemali iného boha" takže ak ho mám ja tak to končí (na rozdiel od Islamu) tam ja osobne vidím tú zrúdnosť. A podľa mňa každý slušný človek sa týmito prikázaniami aj riadi - veriaci desiatimi a neveriaci deviatimi, totižto aj ten neveriaci má sviatky a svojim spôsobom ich aj svätí.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.