Evropa: neberte si to osobne, ale prijdete mi jak zasekla deska.. pak by bylo mozne rict, ze vsechna nabozenstvi do dnesni doby nepatri, ale co s tim delat, kdyz vetsina lidi v Evrope veri? Rekl bych, ze jasne stanovit mantinely, tolerovat ty viry, s kterymi je tato civilizace kompatibilni a nedelat zadne ustupky tem, s kterymi nejenze neni, ale ktere mohou znamenat konec teto civilizace a navrat do temneho staroveku. A ty mantinely uz rekl bych stanoveny jsou, jde jen o to, trvat na nich.

Máš pravdu, já vždy jen nechápu, proč se tahaj na světlo dokola křížový výpravy, přitom ideologie se střetávaly i před tím..

altman cirkev je cirkev a viera je viera myslím že jedno môže existovať bez druhého čiste principiálne (ťažká téma ale môj názor) neveriaci asi dobrým kresťanom nemôže byť, pretože nie je tým pádom kresťanom a neveriaci určite môže byť dobrý človek - stačí aby dodržiaval "9 božích prikázaní"🙂 pod ne sa dá totiž vsunúť i ekonomická kriminalita a vôbec všetko čo škodí ostaným okolo mňa

Taktéž se snažím některá přikázáno dodržovat, protože se jedná o skutečnosti, které jsou součástí demokratických Ústav. Ale s určitostí se nejedná o první přikázání.
- Já Hospodin jsem tvůj Bůh, který jsem tě vyvedl z egyptské země, z domu otroctví. Nebudeš mít jiné bohy vedle mne.
A jiný pohled.
- V jednoho Boha věřit budeš.
- Neuděláš si tesanou modlu ani jakékoliv zpodobení toho, co je nahoře na nebi nebo dole na zemi či ve vodě pod zemí. Nebudeš se jim klanět a nebudeš jim otročit, neboť já Hospodin, tvůj Bůh, jsem Bůh žárlivý, který s trestem navštěvuji vinu otců na synech i na třetí a na čtvrté generaci těch, kdo mě nenávidí, ale prokazuji milosrdenství tisícům těch, kdo mne milují a zachovávají mé příkazy.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Přátelé byl jsem trochu drzý neb na to co jsem napsal neexistuje rozumná odpověď byla by to dlouhá diskuze. Ale nic mi nebrání být slušným člověkem. No ale může být nacista slušným člověkem? Vím předem co mi napíšete a všichni budete mít kus pravdy.
Ladislavaliev@atlas.cz

Ale já jsem to již zde také napsal. Já jsem také částečně věřící, ale odmítám se řídit výklady, které vycházejí z dávných časů a nejsou schopny se přizpůsobit době. Tak jak od středověku urazilo lidstvo velký kus cesty, stejně tak by se měla zachovat i církev a opustit některá diskriminační učení.
Co podle Vás v naší společnosti převažovalo, byl to utrakvistický pohled, nebo pohled Vatikánu?
Vrátila se církev ke svému původnímu smyslu?
Nebo církev stále hlásá vodu, ale ve skutečnosti pije víno?
Nikoho zde nechci ovlivňovat, tyto názory vznikly jako reakce na vyzdvihobání katolické církve.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Všichni vždy věří v nejvyššího boha. U Židů Hospodin, u Řeků Zeus, u Římanů Jupiter, u Slovanů Perun, u Germánů Odin, u Aztéků a Mayů Kukulkan, atd....
Ovšem vždy se u všech vyskytují i další bohové menšího významu. A to včetně Židů, kdy je Hospodin varuje, aby neuctívali jiné bohy, páč je žárlivý.
Kdyby byl samotný, bylo by logické, že Židům nařídí - Uctívejte jen mne jako jediného Boha, protože jiní bohové neexistují...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.