Paul napsal/a:
gorila zahrajeme si takovou hru, já dostanu kulomet s vycvičenou obsluhou, dělo a pár vojáků s automatickou zbraní a ty 100 civilistů s nožema(ženy děti muže, mix.) usaďte se v baráku.
výsledek budou jatka 😐
Zatímco to budeš v tom baráku masakrovat, zezadu na tebe vpadne ze tří sousedních baráků dalších pár set Japončíků a prostě tě utlučou.
Resumé: skóre 150-200 mrtvých Japonců versus 10 utlučených Amíků
Japončíkům to vadit nebude - jich je mnoho a jsou na to psychicky připraveni a odhodláni.

Paul napsal/a:
A je tam zmíněný co jsem tu psal - naprostej nedostatek vybavení Japonskejch vojáků..munice jen pro 30 divizí.. vybavení pro 40 a pro zbytek asi ty kyje a palice.
x milionů vojáků co tu zmínil Wjem by asi bojovalo holejma rukama.
Vyrazili by klidně proti tobě ve velkém počtu a zbraně by měli jen přední linie. Ti za nima by si je brali od padlých a raněných. Takhle to třeba dělali i Rusáci v některých fázích války, když neměli dost zbraní. Sice strašné ztráty, ale často taktický úspěch. Dost tím Němce "znervózňovali"...

Paul napsal/a:
gorila zahrajeme si takovou hru, já dostanu kulomet s vycvičenou obsluhou, dělo a pár vojáků s automatickou zbraní a ty 100 civilistů s nožema(ženy děti muže, mix.) usaďte se v baráku.
výsledek budou jatka 😐
Zvláště dnes v době politické korektnosti, kdy armáda má zakázáno střílet na civilisty a za každého zabitého Japončíka by demonstrovali dobrosráči po celém světě😃

O tom jsem četl. Ale bylo to jen v začátcích Barbarossa, kdy Rus potřeboval Němce zpomalit za každou cenu. Četl jsem i reakce Němců, spíš než nervozita byl údiv, nad naprostou neschopností Sovětskýho velení, kdy nesmyslně vrhali vlnu za vlnou proti silnejm pozicím a některý vlny šly beze zbraní.
Taktickej úspěch to nebyl, ale strategickej už ano, protože se opravdu podařilo Němce zpomalit, ty lidi museli postřílet a stálo to čas.

Kdysi jsem se zajímal třeba o Stalingradskou bitvu i některý další až do rámce pohybu jednotlivejch divizí i menších svazků a zajímal mě i boj v aglomeracích. Jednotkám, který maj zkušenosti s bojem ve městě se nestává, že jim někdo vpadne do zad. Rozdělený skupiny postupujou souběžně a každá za podpory děla a plamenometů čistí dům za domem, za nima nezbude nic. Snad jen v případě podzemních chodeb to bylo složitější (díky kterejm šlo pod zemí projít útočníkům do týlu), ale ženisti i tohle nějak řešili. A civilní obyvatelstvo nemá žádnou bojovou hodnotu, necvičenej člověk se sesype už při zvuku děl a jinejch zbraní, natož aby podnikal něco..(já bych se třeba zesral po prvním dopadu dělostřeleckýho granátu)😐 Neznám žádnou analogii, kdy by civilní obyvatelstvo zasáhlo s účinkem do bojů ve druhý válce. Snad v Berlíně, díky panzerfaustům, kterej dokázalo ovládnout i dítě.

Dnes si nikdo nechce špinit ruce.
Omlouvám se, že jsem tu zase zaspamoval sekci plkama, který nejsou o mincích. Nějak se to vymklo zase.

Stojí blondínka pri stĺpe verejného osvetlenia a klope naň. Ide okolo policajt, pozerá na blondínku a potom sa jej spýta: "Čo tu robíte?"
Ona odpovie: "Ále zháňam nejaký podnájom a tu je inzerát, že prenajmú jednu miestnosť." "Tak klopem, či majú tú miestnosť ešte voľnú."
Policajt sa zamyslí, potom sa pozrie nahor na lampu a hovorí: "Len klopte ďalej, určite sú doma, ešte svieti."
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.