Už je to tady. Gibraltar chce Španělsko. No již mi psali moravští přátelé a já se připojuji. My Moravané chceme samostatné Moravské knížectví. Již je konec Rozpínavosti a nadvlády Prahy. Pokud nám nebude vyhověno, připojíme si Moravu od Olomouce dolu raději k Rakousku. Ten sever necháme a rozdělte si jej s Čechy a Slováky.
Nechť žije vzkříšená Morava s hlavním městem Brno, nechť žije Olomouc.
😲 😁 😲 😁 😋
Ladislavaliev@atlas.cz

Něco jsem slyšel o vzájemné moravské lásce 🙂 . A Znojmo co???
Co zaseješ, to sklidíš.
A ještě řekněte na Slovensko a do Maďarska, že jsou Moravané 😃 .
https://cs.wikipedia.org/wiki/Velkomoravská_říše#/media/File:Great_Moravia_Svatopluk.jpg
Kdyby se v Bruselu nechovali jako malé děti a hledali a pak se poučili z toho, co zvorali a proč jsou lidé na ně čím dál tím více naštvaní, udělali by lépe.

Máte správné odkazy?🙂
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Moravané

Moravané jsou mírumilovný, dobrosrdečný a přátelský slovanský národ, který má rád všechny ostatní národy blízké i vzdálené. Jediným národem, který Moravané z celého srdce nenávidí, jsou Češi.
Moravané v českém područí
Dnes jsou Moravané v Česku zastoupeni řadou svérázných etnografických skupin, ze kterých jsou najznámější Hanáci, Laši, Valaši, Moravští Slováci a další. Moravská nářečí vykazují víceré znaky společné se západoslovenskými nářečími. Jeden z najzvýznamnějších slavistů Vatroslav Jagič (1838-1923) dokonce tvrdil, že "Moravané eště koncom 19. storočia v podstatě hovorili stejným jazykom ako Slováci."
Předvojem všech Moravistánců jsou Radikální Moravané, největším moravským politikem je Pavel Dohnal, ozbrojenou pěstí Moravského národa je Moravská osvobozenecká armáda, nejnenávidějnějším národem jsou pro roduvěrné Moravistánce Češi. S Čechy nemají Moravané nic společného!
O Moravských národech a jejich jazyku se napsalo hafo poučné literatury, např. Hantec, Valachem snadno a rychle, Po našimu atd.
Tak to jsme my, Moravané.
(PS snad i ten nejtvrdší Pražák pochopil, že si dělám legraci, pokud nepochopil, mám já pravdu.)😋 😋 😋 😋 😋 😋 🙄
Ladislavaliev@atlas.cz

Ako Záhorák môžem toto len potvrdiť. 😃 Stalo sa mi x-krát, že keď som spustil po našom, tak mi strední a východní Slováci buď nerozumeli vôbec alebo že takú divnú češtinu ešte nepočuli.

Ti co mluví "po našimu" se za Moravany určitě nepovažují🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.