Nebudou mít přístup na trh EU, to bude dost mrzet.

turtleoverhead napsal/a:
A co jsi očekával? Že hned druhý den začnou pálit EU předpisy? Možná čekají až jim poradíš co dál. 😃 😉
Zase tak moc vtipný to není. (I když už koloval vtip, že vlna veder byla způsobená právě tím pálením, pak ale pro déšť nehráli Wimbledon a to bylo pláčem nad výsledky; fčil pláčó nad Eurexitem - vyřazením z ME.) Kdyby se obdobně chovali naši předkové v roce 1918, tak pořád ještě máme R-U monarchii - základ EU.😕

Docela by mě zajímalo, jestli se třeba v Británii nebo Austrálii taky o brexitu informuje výhradně v negativní formě, jako to u nás dělá iDnes nebo Hospodářské noviny.
To je pořád- kdo za to může, která firma se odstěhuje z Londýna a včerejší článek o pákistánských Britech, kteří se těší, až ze země vypráskají Poláky, mi připomněl komunistické reportáže o dojičkách z JZD, co nesnáší chartisty.

Jasně že ne, to je jen propaganda EU aby náhodou stejný nápad neměly i další státy.

Tak jistě. Jak jinak. Ale jak se v Austrálii vysvětluje, že ten bývalý starosta nemá zájem být premiérem a dostala se tam informace o možném rozpadu UK?

To samozřejmě záleží na tom které noviny čteš😃 😉
Zdá se že jeho odstoupení od kandidatury na premiéra je výsledek vnitrostranických bojů. Ostatně vůbec není jisté že by se jím stal, měl sice popularitu mezi lidmi ale předsedu konzervativců bude volit kabinet konzervativní strany a ne široká veřejnost. Já osobně si myslím že jsou tam lepší kandidáti než Boris.
Co se možného rozpadu UK týká, Skoti se chtějí trhnout od nepaměti, Brexit je jen další záminka, doufám že k tomu nedojde.🙄

ramires tak to nemáš pravdu...
mj.
do závěrů dnešní schůzky zástupců zemí EU mimo Británii se podařilo zapracovat bod, který jasně hovoří o tom, že budoucí "přístup Británie na jednotný evropský trh je podmíněn akceptací všech čtyř svobod, tedy pohybu osob, zboží, služeb a kapitálu, na kterých je Evropská unie postavena".
Britové, který se teď vymezujou proti Evropskejm nádeníkům budou akceptovat volnej pohyb osob? Není to proti podstatě brexitu.? Pokud jsem dobře poslouchal debatu ekonomů v radiu, těžko budou mít přístup na volnej trh ve stávající pozici..což je logický, nemůžou užívat volnýho trhu, pokud nebudou členem EU.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.