Evropa1 napsal/a:
,To samé mohu respektovat ve zcela obyčejném životě, kdy si budu zcela rozumět v zásadních věcech s někým, kdo nebude krást a bude se chovat podle zažitých hledisek slušnosti a pak třeba mezi námi bude rozpor v tom, že on bude fandit Slávii a já Spartě. Tedy rozeznávejme věci důležité, které pro nás budou nepřekročitelné a věci nepodstatné.
,
Něco jiného je fandit Slávii či Spartě nebo vpouštět či nevpouštět do země neintegrovatelné hordy. To je zase pro mne nepřekročitelná hranice.

Mě stačí toto a ODS spí v klidu dále:
https://www.irozhlas.cz/volby/volby-2018-komunalni-volby-volba-pro-kladno-opozice_1810071733_dbr
Možná první hordy, které překročí naše hranice budou francouzské a německé, ale ne při útoku, ale útěku ze svých rodných zemí.

Na tom se shodneme, ale pouze do okamžiku pohledu na hledisko "kolektivní viny."
Kolektivní vinu zastávají totalitní a zločinecké režimy a tedy nemohu zastávat stejné metody, jinak bych byl v principu zcela stejný, jako nacisti a komunisti.
Nebo zaveďme totalitní právní řád, ale pak bys musel být věrným přisluhovačem těchto pořádků, nebo emigrovat.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Odsuzování principů kolektivní viny je věcí zásadního demokratického postoje a naopak.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Takže i tak je to správné a demokratické:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rimskou-risi-v-dobe-rozmachu-zaplavili-syrsti-a-recti-migranti-40304877

Na jedné straně je výsostným právem každého státu regulovat migraci, na druhé straně nemůže migraci demokratický stát regulovat na základě principu národnosti, přesvědčení atd. Tedy nemusím přijímat ekonomické migranty, ale měl bych přijímat lidi, kteří jsou v domovských zemích vystaveni útlaku a to bez ohledu na národnostní původ.

To je jeden z postojů demokratického smýšlení. A divím se, že Ty jako bývalý migrant můžeš něco podobného vyslovit. Pokud by se tehdy k Tobě chovali Tvými dnešními postoji, pak by Tě nepřijali a předali do rukou zastánců kolektivní viny.

Nejde jen o Polsko...Co říkáte na to, že nám tam dávali za vinu rozpoutání občanské války v Rusku a miliony mrtvých? To já beru jako absolutní drzost a demagogii...Tam ta propaganda prostě pořád vymejvá lidem mozky..A jak jsem psal, není na škodu jim v nejsledovanější televizi připomenout Katyň...srazilo jim to hřebínek pěkně..😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.