Autor |
Příspěvek |
|
#34751 24. 11. 2019, 15:04
|
Moderátor
|
paully napsal Pavel III-mě by zajímalo kolik středoškoláků by bylo schopno vyjmenovat všechny prezidenty od Masaryka a kolik by vědělo, kdo byl poslední Habsburg ,který nám vládnul.A myslím,že nikdo z 10 by nevěděl,kdy nastoupil svou dlouhou vládu FJ.My, co se zajímáme o sbírání starých předmětů to většinou víme.Ale věřte ,že většině je to ukradené!Jinak Utah je stát s nádhernou přírodou.Pak Salt Lake City s obrovkým chrámem mormonů.A to je asi tak vše.Pak si pamatuji,že jsem nedostal pivo k obědu a ani k večeři,protože obsluhující pravila,že na to hospoda nemá licenci.
Jo, vědění u nás upadá. Ale zase by znali 10 nejlepších JehoTuberů, 20 počítačových strategických her (které všechny hrají) a Harryho Plottera nazpaměť! Otázka zní, kolik us středoškoláků by bylo schopno vyjmenovat všechny us presidenty od první války. Tak nějak si nemyslím, že by na tom byli o tolik líp. Spíš by to bylo ještě tristnější. U nás, na Moravě, máme taky nádhernou přírodu! A na severu haldy. A nemáme ju tak opuštěnou. A pivo k obědu u nás dostaneš všude, teda pokud už ti bylo 18.
|
|
#34752 24. 11. 2019, 15:39
|
Moderátor
|
paully napsal Altmann-trochu jste popletl to vracení peněz za léky.Pojišťovna vrací peníze,které zaplatíte nad limit,který jste zaplatil v lékárnách.A ten je takový.Citace-Připomínáme, že pro rok 2017 byl limit 2 500 Kč pro pojištěnce do 18 let a nad 65 let, pro všechny ostatní 5 000 Kč. Až s účinností od 1. 1. 2018 jsou roční ochranné limity sníženy na 1 000 Kč u dětí mladších 18 let a u pojištěnců ve věku nad 65 let, resp. na 500 Kč nad 70 let, u ostatních pojištěnců zůstává nastavený na 5 000 Kč.
Pauly máte pravdu, je to přesně tak, bohužel mně nikdo nic nevrací ale beru to rozumně, na prvním místě děti, veteráni až nakonec, jde o zachování národa.
|
|
#34753 24. 11. 2019, 15:42
|
Moderátor
|
Na co mi je, že umím vyjmenovat české panovníky od Přemyslovců o posledního prezidenta. Když jednoduché operace na PC mi činí problémy.
|
|
#34754 25. 11. 2019, 7:03
|
Registrovaný uživatel
|
Hans78 napsal Lidé nesmí věřit všemu. https://manipulatori.cz/hoax-11-tisic-litru-vody-50-hasicu-nabouranou-teslu-hasili-tri-dny/turtleoverhead napsal https://pravyprostor.cz/pribeh-o-tesle-pokracuje/
Tak prvý krát som videl túto stránku. Ten týpek sa tam vyjadruje k bulvárnemu štýlu toho článku v pravom prostore - ano to je pravda - bulvárny štýl, aby to malo čítanosť. Nič to ale nemení na jeho vnútornom obsahu. A zaujal ma predovšetkým záver (nejaký dodatok) - takže doteraz robil ten pán podľa jeho vlastných slov užitočného idiota pre Kremeľ čoho ľutuje a teraz robí pre zmenu užitočného idiota druhej strane. - no ľudia sa až tak moc nemenia. A k článku samotnému: Manuály na hasenie týchto svinstiev neobsahujú nič, ako to uhasiť, ale kde vypnúť vysokonapäťový obvod, aby sa to vôbec dalo hasiť. Či to trvalo tri dni to neviem, ale nie je to podstatné, pretože za uhasené sa to považuje vtedy, keď to nevykazuje žiadne znaky aktivity, nezahrieva sa a pod. a u týchto kompaktných zapuzdrených batérií nie je žiadna možnosť hasenia. 51 hasičov tam prišlo preto, pretože v Nemecku tak asi slúžia na smenách. U nás by prišli 4 a neskôr ešte možno ďalší 4. A výsledok hasenia by bol prakticky rovnaký. Normálne auto sa dá uhasiť do minúty - podľa obrázku hasia vysokotlakom presne ako naši hasiči (na totálku pri dobrej iniciácii zhorí do 3). Potom sa to nechá vychladnúť a niekto to odvezie. V minulosti som sa zúčastnil jednej konferencie na túto tému a nejaká spoločnosť tam predstavovala tie spomínané kontajnery na potopenie toho auta a vyzerá to tak, že to je budúcnosť hasenia v týchto prípadoch. (mimochodom pôdorys auta s nejakou veľkostnou rezervou x výška - koľko kubíkov vody to je?? - nie náhodou 11 až 15?) Byť šoférom odťahovky, asi by som bol fakt blbec, aby som si za seba naložil niečo, kde ani netuším čo to ešte môže urobiť. Otázka kontaminácie vody- na to asi netreba nič písať. A kto bude platiť jej nejakú likvidáciu? výrobca auta? majiteľ? správca cesty?, alebo hasiči, ktorí si to budú musieť odviesť k sebe? - čiže štát... cca. pred dvomi rokmi tu neďaleko od nás horela taká tá športová motokára - hasenie trvalo dve hodiny! (normálne pár sekúnd a pár litrov vody) a neustále to začínalo znova až majiteľ dráhy zavolal náklaďák s pieskom a jednoducho to zasypali (nemali tam žiadnu štrkovú jamu s vodou ako tí nemci) Ako to ďalej dopadlo, to už neviem. No a čo vlastne ten Belcar vyvrátil?
|
|
#34755 25. 11. 2019, 8:33
|
Registrovaný uživatel
|
Ferko, kamarát môj, kde si bol tak dlho, skoro rok som ťa nevidel. Bol som v kóme. Ty sa máš, teba žena pustí všade... _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
|
|
#34756 25. 11. 2019, 10:07
|
Registrovaný uživatel
|
pravýprostor manipulátoři, hlídacipes sputnik parlamentní listy a další.., nic ve zlym pánové, ale tyhle weby prostě nemá smysl ani číst, vždyť tam píšou i pochybný lidi...ten poslední článek psal Cemper, toho si dobře pamatuju z blogů idnes, kde jsem nějakou dobu působil taky..(to byla líheň pisálků, který se pak rozlezli do výše zmiňovanejch webů). Cemper byl agresivní anarchista, ale koukám už zestárl a přibral. Chápu, že má někdo pocit, jak nečte mainstream a čte tu opravdovou "pravdu", ale vzhledem k tomu co tam píše za lidi..ona dnes naopak v mainstreamu je větší odpovědnost.
|
|
#34757 25. 11. 2019, 10:25
|
Registrovaný uživatel
|
Opravdu si myslíte že rozhovory na Parlamentních listech takových osobností jako je třeba geolog Václav Cílek, spisovatel Vlastimil Vondruška, ekonomka Markéta Šichtařová jsou zmanipulované? Proč by jim potom poskytovali rozhovory opakovaně?! _______________ Ostatně soudím že EU musí být zničena.
|
|
#34758 25. 11. 2019, 10:33
|
Moderátor
|
Chlapci já tomu rozumím a na doplácení se ani nezlobím považuji to dokonce i za správné.
|
|
#34759 25. 11. 2019, 10:36
|
Registrovaný uživatel
|
V čem tedy manipulátoři. cz lžou?
|
|
#34760 25. 11. 2019, 10:43
|
Registrovaný uživatel
|
mitom vážně chceš brát parlamentní listy vážně? https://www.forum24.cz/denik-forum-24-vyhral-soud-s-parlamentnimi-listy-cerne-na-bilem-jsou-proruske-a-siri-nepravdy/Můžeme tu tvrdit, že v Česku nejsou soudy nic moc, přesto.. maj v redakci Vyvadila? Bolševickýho magora? Píšou o chemtrails (to mě rozesmálo, jedna z nejimbecilnějších konspiraček, teroristické útoky cyklistů - D https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Vyvadil-Komuniste-a-okamurovci-jsou-jedini-kteri-vi-o-co-fakt-jde-546818třeba toto, ano, spasitelé jsou komouši a Okamura Nepsal jsem, že jsou zmíněná media zmanipulovaná /ani nevím jak ten termín chápat), jen že dávají prostor každému, kdo chce psát a ve velkém produkují články magorů (Vyvadil a další), nebo úplně směšné absurdnosti..Což přehlušuje to zrnko kvality. které tam může být.
|
|
#34761 25. 11. 2019, 10:47
|
Registrovaný uživatel
|
Za teroristické útoky mohou cyklofašisté a americký prezident Donald Trump práškuje Sýrii chemií ovlivňující lidské myšlení. To tvrdily dva články, které byly donedávna k přečtení na serveru Parlamentní listy. Nic z toho však není pravda.
Tohle je už legendární...Má pak smysl brát tam něco vážně?
|
|
#34762 25. 11. 2019, 10:54
|
Registrovaný uživatel
|
https://cz.sputniknews.com/tags/person_Jiri_Vyvadil/https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Jiri-Vyvadil-2468Jeden z aktivních pisálku pro parlamentní listy..a rovnou i pro sputnik..Proruskej bolševik Vyvadil...Pamatuju si, jak chtěl zabránit tenkrát US vojenskýmu konvoji, kterej přes nás cestoval (Dragounská jízda) do Maďarska. Vyhlašoval, že se jedná o okupaci naší země vojskem USA a vybízel lidi k zatarasení cesty a nepokojům..... Tenhle člověk by rád zase revoluci a vládu KSČ... Mám pak brát takovou redakci vážně??? a koukám psal tam hodně aktivně i můj "oblíbenec" soudruh Cvalín https://www.parlamentnilisty.cz/profily/Petr-Cvalin-33609/clanek/Jiri-Drahos-a-Organizace-islamske-spoluprace-83650
|
|
#34763 25. 11. 2019, 11:02
|
Registrovaný uživatel
|
Cvalín je další figurka, co dostává v médiích prostor. Na hrad si ho pozval dokonce i soudruh Zeman...
Ohradil se také proti tvrzení Pikouse, že komunistický režim dusil 40 let obyvatele. „Svým způsobem to také byla demokracie,“ překvapil Cvalín.
A že je to kovanej soudruh! Ten by s náma všema zatočil po bolševicku, kdyby dostal prostor.
|
|
#34764 25. 11. 2019, 11:03
|
Registrovaný uživatel
|
Paul napsal mitom vážně chceš brát parlamentní listy vážně?
Ano, rozhovory a články takových lidí jako Cílek, Šichtařová, Vondruška, egyptolog Miroslav Bárta a dalších osobností které čtu na PL beru vážně. Tito lidé totiž na rozdíl od některých stále stejných "osobností" které můžeme sledovat třeba na ČT vědí o čem mluví a mají to argumentačně podložené. Vy zde jmenujete některé úlety na PL. Na ČT podle vás nejsou úlety? Co třeba před časem Události komentáře v době kdy se měl vyjádřit státní zástupce o pokračování nebo zastavení trestního stíhání Babiše. Reportér Hynek (v asi předtočené reportáži !) třikrát jmenoval Babiše jako bývalého premiéra a Witovská ve studiu ani jednou na tuto lež nereagovala. A to zmiňuji jen vrchol ledovce polopravd a lží, prezentací jediného "správného" názoru atd. na ČT. _______________ Ostatně soudím že EU musí být zničena.
|
|
#34765 25. 11. 2019, 11:24
|
Registrovaný uživatel
|
Já tu ČT vůbec nezmiňoval, ale zase se tu pojede kolovrátek, jak za všechno zlo může ČT..Já ČT nijak nežeru. Ale znova, pokud jsou někde v redakci agresivní komunisti jako Cvalín a Vyvadil..Který zároveň smolej i pro aeronet a sputnik... I ČT dělá chyby, když už ty zmiňujeme, hodněkrát mě nasrali..Ale pouštět do světa absurdnosti jako chemtrails, nebo dávat prostor zmíněnejm lidem a srovnávat to s tím, že Witovská něčí úlet neopravila... (ČT se kvůli tomu omluvila, co jsem zaregistroval). Pokud to bylo předtočený, tak se nedivim že to Witovská neopravila Na ČT zprávy nekoukám, sem tam na 168 hodin nebo reportéři ČT..Všiml jsem si, že žádný jiný medium než ČT si nedovolí poukázat na prasárny lidí jako Mynář, Soukup..Za což jim dávám k mínusům i plus.
|
|
#34766 25. 11. 2019, 11:46
|
Registrovaný uživatel
|
mitom007 - zakončil bych to tím, že osobnosti nebo rozhovory, které jsi zmiňoval, nutně nepovažuju za špatné (i naopak), ale vzhledem k celkovému "image" parlamentních listů, tenhle plátek prostě nečtu. Nevěřím jim ani název (z nějakého důvodu odkazující k parlamentu, i když tu souvislost nemá)..
|
|
#34767 25. 11. 2019, 11:58
|
Registrovaný uživatel
|
no vidíte, já zase již dlouho nemohu sledovat třeba Fridrichovou a nebo Moravce. Nedávno jste nás tady zval na debatu s gen. Pavlem u Moravce. Zapomněl jste zmínit že je tam s ním i Jourová a Přibáň. To teda byla síla, přiznám se, sledovat jsem to nevydržel _______________ Ostatně soudím že EU musí být zničena.
|
|
#34768 25. 11. 2019, 12:02
|
Registrovaný uživatel
|
Jo, byla to nuda. Pavel se skoro nedostal ke slovu přes Jourovou.
|
|
#34769 25. 11. 2019, 12:29
|
Registrovaný uživatel
|
Avokádo som presne 01.05. strčil do hliny. Obr.1- po mesiaci, možno 5 týždňov... Obr.2- dnes. Má asi pol metra.. -s- Obrázky:
|
|
#34770 25. 11. 2019, 12:53
|
Registrovaný uživatel
|
Stani konkurujes Micurinovi... _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
|
|
#34771 25. 11. 2019, 13:12
|
Registrovaný uživatel
|
To bol amatér.. -s-
|
|
#34772 25. 11. 2019, 13:27
|
Registrovaný uživatel
|
A kdy to začne dávat malé avokadata??
|
|
#34773 25. 11. 2019, 13:31
|
Registrovaný uživatel
|
Ja sa idem pokúsiť vypestovať toto... Himalajska orchidea... Snáď sa to podarí Obrázky:
|
|
#34774 25. 11. 2019, 13:40
|
Registrovaný uživatel
|
Nadmorska vyska povodnej orchidei je aka? _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
|
|
#34775 25. 11. 2019, 13:53
|
Registrovaný uživatel
|
|