Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna-tlachárna (filatélia)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
Jaromir napsal
Pokud tam promovala dcera Jany Nagyové, tak Petru Nečasovi zřejmě ukázala tu správnou cestu, že Jan Hus zase nebyl takový arcikacíř, jak jej katolíci doposud líčí.


Katolíci, respektive katolická církev již relativně dlouho Husa jako arcikacíře nelíčí...
Moderátor
Že je Nečas silně věřící katolík, to je o něm skutečně všeobecně známé. Nevěra je podle katolíků velký hřích a tak se možná Nečas v důsledku restitucí domnívá, že dostane nějaké odpustky, takže to nebude tak velký hřích. Pokud Tě to Pavle blíže zajímá, na Internetu je o tom materiálů více. Náboženství římskokatolické je uvedeno v případě Nečase u Wiki zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Ne%C4%8Das (což je věrohodný zdroj), nebo zde http://blisty.cz/art/54082.html .
Je pravdou, že ODS není typicky katolická strana jako třeba TOP09, kde je katolické kompletní vedení strany (Kalousek, Schwarzenberg, Gazdík). Zde je ironií, že voliči, kteří si myslí, že volí pravicovou stranu, tak volí ve skutečnosti katolickou stranu, protože její vedení je stejného náboženského vyznání jako třeba KDU-ČSL.
Hus je z hlediska katolické církve kacíř doposud, ale jeho kritika církevního kupčení s odpustky a rozmařilého života tehdejších prelátů byla oprávněná. Vaz však Husovi zlomily jeho názory, aby lidé neposlouchali církev, která se neřídí božími přikázáními, což by znamenalo rozvrat tehdejší katolické církve. Toto tehdejší církev nemohla dopustit, tak Husa dala zlikvidovat.
Na druhé straně je zde církev Husitská a jiné církve, které zase Jana Husa uznávají a odsuzují katolíky.
Ale to se dostáváme od známek k politice a historii.
Moderátor
Ad Wjem:
Přečtěte si na diskusích názory na iDnes na Jana Husa od Oulického či Kavky. To jsou katolíci jako polena, mají historii nastudovanou lépe než kardinálové Duka s Vlkem dohromady (Kavka je navíc vystudovaný teolog) a ti Vám dokážou, jaký byl Jan Hus arcikacíř. Kavka má prostudované veškeré spisy, které se o procesu s Husem dochovaly. Jen tvrdí, že nebylo správné jeho upálení.
Moderátor
No, Hus antikacíř (z dnešního pohledu) není. A i na tom koncilu by stačilo, aby byl diplomatičtější a nemusel dopadnout tak, jak dopadl. Hus byl ovšem v mnoha ohledech velmi radikální, velmi fundamentalistický. "Svou" církev husitskou by musel rozehnat jako arcikacíře - jeho názory na manželství a další by se dnes nikomu nelíbily a nejspíš i proto se dnes připomíná především jeho konec a to že "zemřel za pravdu", ale jaká ta pravda byla, to už je vedlejší. Hus byl navíc vždy věrný katolík, "pouze" kritizoval tehdejší mocné a některé praktiky (zkrátka do jisté míry dobový disident). Z dnešního stavu morálky by nejspíš byl zhrozen a dost možná, že by raději skočil dobrovolně do plamenů.
A kromě toho, asi ne nadarmo se tehdejší doba označuje jako všeobecná krize feudalismu. Už jen to, že byli až 3 papežové svědčí o úpadku tehdejší společnosti.

Kalousek byl odjakživa takový divný katolík (a věřící) a Nečas se spíš podobá papežům z rodu Borgiů než standardnímu česko-slovenskému katolíkovi (jen minimum našich katolíků si totiž milenku platí přebohatě ze státního-cizího rozpočtu, když už, tak to táhnou ze svého, nebo ji ve své firmě neplatí tak brutálně nadprůměrným způsobem). A kromě toho, ať si jej jako věřícího obhajuje jak kdo chce, mne nepřesvědčil, já mu nevěřím. Dlouho mi byl celkem lhostejný*, ale jen se dostal k pořádnému korytu ... tak ho uhnala šukna. Jako je možné, že byl docela slušným člověkem (neřešil jsem to), ale o to horší ta Nagyová musí být mrcha. A ne že bych taky neznal (z povzdálí) jednu profesionální rozvracečku manželství.

*Je otázka, jestli byl skutečně lepší než jeho další soukmenovci v ODS, nebo jestli ti další byli jen horší a víc vidět. V každém případě zklamal své fans v podstatě při první příležitosti kdy na něj bylo vidět.

P.S.: Hájek taky o sobě tvrdí, že je katolík a je to vůl jak anděl.
Moderátor
Copak Hájek...
Ale sledoval jste kardinály Duku s Vlkem a vedení Karlovy University, jak se bili za vulgární veřejnou propagaci homosexuality v podobě M. C. Putny? Toto být za Masaryka, tak Putnu vyobcovali z církve, nejen že by jej nejmenovali profesorem, ale z místa universitního profesora by šel k lopatě a pravděpodobně i do vězení.
Moderátor
Pakliže tvrzení, že Zeman by měl jmenovat Putnu profesorem je vulgární veřejná propagace homosexuality, co je potom Zeman? Vulgární a veřejná reklama na alkoholismus, kouření a lež?

Mě by momentálně spíš zajímalo, proč se mi ukazuje "forpsi 404 not found ...", když chcu odeslat nové téma.
Moderátor
Pavel_III napsal
Mě by momentálně spíš zajímalo, proč se mi ukazuje "forpsi 404 not found ...", když chcu odeslat nové téma.

Vyřešeno. Asi se to nesnáší s náhledy.
Moderátor
Zeman právě z důvodu vulgární propagace homosexuality ze strany Putny jej proto odmítl jmenovat profesorem, jelikož tímto Putna zostudil akademický stav.
Moderátor
Akorát že Putna to myslel především jako protest proti Bátorovi (taky debil k pohledání) a ten profesorský titul nemá za propagaci-nepropagaci homosexuálů. I když uznávám, že až homolobby dosáhne svých cílů, tak člověku neprodají ani rohlík, pokud nebude registrován v homosvazku. :evil:
Moderátor
To je sice pravda, jenže způsob, jakým to Putna řešil, byl krajně nešťastný. Pokud by jako katolík svoji homosexualitu nevystavoval veřejně na odiv, tak by všechno bylo v klidu.
Ale Putna nejenže v průvodu homosexuálů veřejně homosexualitu propagoval, ale ještě tam běhal s transparentem "Katolické buzny zdraví Bátoru". Když jej kvůli tomu prezident Zeman odmítl jmenovat profesorem, tak se za Putnu postavili nejen všichni katolíci, ale i kardinálové Vlk s Dukou a vedení Karlovy University.
Tímto utrpěla na pověsti nejen UK, ale hlavně to velmi poškodilo katolíky. Katolíci jsou u řady lidí nyní za pokrytce, že na jedné straně homosexualitu zavrhují a na straně druhé propagují.
Moderátor
To už je druhá věc.

Pak je ještě otázka co bylo kdy u nás v posledních mnoha letech šťastné a krom Sáblíkové (a trenéra) mi toho moc nenapadá, z politiky vůbec nic. snad kromě Zemana, který byl chvíli šťastný na sovětské, vlastně ruské, ambasádě ale pak málem hodil šavli a Klause když umřel Havel. I když ani to nebylo úplné štěstí, neb se teď nemá chudák s kým poměřovat a asi si uvědomil, že účast na jeho funuse bude tristní.

Asi by to chtělo nějakého Hérakla na tento chlív a tak nějak pochybuju, že by to mohl být Babiš. ;)
Moderátor
Záleží, z jaké stránky se na to člověk dívá. Toho kladného se samozřejmě dá najít také dost.
Co se týká našich prezidentů, tak jak Havla, tak Klause pokládám za kontroverzní prezidenty. Jsou za nimi vidět kladné výsledky, ale i záporné.
Na hodnocení Zemana je zatím příliš málo času.
Moderátor
Za Klausem má jediný kladný výsledek jeho bankovní konto ve Švýcarech, jinak mne teda nic nenapadá. :| Byl/je nejlepší, nejchytřejší, s nikým se nepotřeboval radit a všechno věděl nejlíp a proto jedni z nejslavnějších Čechů dneska jsou Kožený na Bahamách a Krejčíř v JAR (poté co ho nenápadně propustili když jej chtěli věznit z nepochybně křivých nařčení nepřejníků a co se mu přestalo líbit na Seychelách), kde ho taky ohromně zbožňují. Samotnýho Klause si svět všiml až poté, co si hrál s perem v Chile. A dokonce natolik ohromil 10 let pohřbenýho Lajose Bácse, že mu zasponzoroval ODS. Bohužel, na to si báťuška car Klaus nepamatuje a tak nám není schopen povyprávět jak se mu to povedlo.
Jasně, nesnáším Klause cca od roku 1992 minimálně a vím proč.

_____________________________

Ale vraťme se k filatelii - kdyby někdo jel do Turky okupované části Kypru a poslal odsud čumkartu s turecko-kyperskou známkou, dojde normálně, nebo bude považována za neplatnou? A to samé u různých vydání z Bosny (Republika Srpska, nebo co to tam teď mají nebo nemají).
Řád maltézských rytířů by oproti tomu měl normálně přijít (pokud nebude cestou "čmajz"), to je mi jasné.

Jako, ne že bych se tam zrovna aktuálně chystal, 400 mil jsem nevyhrál (asi proto, že jsem ani nevsadil), ale kdyby třeba někdy náhodou ...
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 21. 11. 2013, 14:54. »
Moderátor
Klausovi dávám velké plus za poklidný rozpad Československa, kdy dokázal s naprostým přehledem zvládnout Mečiara a slovenské nacionalisty. Svojí rozvahou jim vzal vítr z plachet a rozpad ČSFR proběhl naprosto klidně. Pokud by byl Klaus stejný typ jako Mečiar či Kvietik, tak mohla také téct krev.
Když jsem v televizi viděl Kvietika, jak se zalykal vzteky a zlobou, když mluvil o strašlivém útlaku Slováků od Čechů, tak mi běhal mráz po zádech. Třebaže je to herec, který by měl umět mluvit, tak se zajíkal, koktal, byl nenávistí úplně vyřízený.
Z turecké části Kypru dojde pohlednice úplně v pohodě. Před pár lety jsem tam byl a byla to jedna z mých nejlepších dovolených.
Moderátor
Rozbití Československa? Dávat plus jednomu z hlavních iniciátorů a strůjců? FUJ!! Dyť se ti vlastizrádci domluvili na divadýlku!
Moderátor
Ne, ne Pavle. To bylo trochu jinak.
Pro Klause by bylo daleko prestižnější šéfovat celému Československu, než pouze "Česku".
Vzpomeňte si jak to celé začalo pomlčkovou "válkou". A na to neměl Klaus nejmenší vliv. Jak se ještě koncem roku 1991 Mečiar, předseda Matice Slovenské Markuš i další zaklínali, že v žádném případě nechtějí odtržení Slovenska a jak po pár měsících začali měnit názory.
Klausovi dávali argumenty typu nepřijatelných ultimat (za ultimatum lze považovat požadovanou paritu prakticky ve všem, což by vedlo k politickému patu a nefunkčnímu státu) a Klaus je poté předešel a řekl, "Když chcete samostatný stát, máte jej mít."
Pokud by se Klaus patlal v těchto ultimátech, tak by slovenští nacionalisté stále stupňovali svoje požadavky, hrotily by se vášně a potom je již jen krůček ke krveprolití.
Toto všechno si Klaus uvědomoval, tak rozdělení Česka a Slovenska dal zelenou. Za toto mu dávám velké plus, podobně jako velké mínus za velkou privatizaci či amnestii pro svoje kamoše.
Moderátor
Pro "Pavel III": Pavle, a kde jsi tenkrát byl, když na Slovensku pálili československé vlajky a po náměstích na celém Slovensku vyřvávali "Dosť bolo Čechov"? Proč jsi jim nejel vysvětlit např. do Bratislavy - hodinku cesty - že Češi si rozdělení státu nepřejí?
Registrovaný uživatel
ano a za to vsecko muze Smith...to je ten nejvetsi separatista.... :lol:
Registrovaný uživatel
Jaromir napsal
Na hodnocení Zemana je zatím příliš málo času.

:shock:
Kolik času potřebuješ aby jsi viděl že za fasádou ožraleckého křupana se skrývá nebezpečně vychytralý hajzlík? ;)
Moderátor
Mám vlastní rozum a nepotřebuji, aby mi kdokoliv, cokoliv podsouval.
Tím pádem mám svůj názor i na všechny naše prezidenty. A jak jsem napsal. Zeman je ve funkci prezidenta příliš krátkou dobu, než aby se jeho činnost dala objektivně zhodnotit.
Moderátor
Maxmilian napsal
ano a za to vsecko muze Smith...to je ten nejvetsi separatista.... :lol:


:shock: :shock: :shock: Dajte ma do obrazu, o čo sa jedná... ;) :D
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
smith napsal
Maxmilian napsal
ano a za to vsecko muze Smith...to je ten nejvetsi separatista.... :lol:


:shock: :shock: :shock: Dajte ma do obrazu, o čo sa jedná... ;) :D


Ale, prej si našeptával Vladovi jak rozložit Československo :) .
Registrovaný uživatel
Jaromír má pravdu s Klausem+rozpadem ČSFR a Turtle zase se Zemanem... :roll:
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
:mrgreen: chudák Smith přišel k tomu jak slepý k houslím :lol:
_______________
P.
Moderátor
ad Turtle:
-jen zareaguji na větu Zeman - fasáda ožraleckého křupana.
Byl jsem před léty se svojí přítelkyní v Novém Veselí u souseda Miloše Zemana na akci "opékání selete", kde byl přítomný i Miloš Zemana s manželkou. Popíjela se becherovka a pivo, všichni jsme se přiopili s výjimkou Miloše Zemana a jeho manželky.
To byl můj osobní poznatek o Miloši Zemanovi, který mám natočený na svém soukromém videu v délce 25 minut, což je docela slušný dokument.
Miloš Zeman na nikoho z nás jako ožralecký křupan rozhodně nepůsobil.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1