Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna-tlachárna (filatélia)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
blazek007 napsal
Pro Pavel III: Oni ten "kousek" od Bratislavy neměli tenkrát televizi? Oni "neviděli", co se po celém Slovensku děje? Ptal jsem se, co jsi dělal Ty, a ostatní Češi. Odpovím Ti: Absolutně nic, jen jste vyřvávali po hospodách, ať si Slováci táhnou. A teď tady budete moralizovat a házet vinu rozdělení Československa na Klause? A jen tak mimochodem - co Ti brání k návštěvě Slovenska? Vezmeš občanku a jedeš, ani nevíš, že jsi přejel hranice. Tato dikuze se dost zvrtla a myslím, že na stránky s filatelií nepatří. Svoje bláboly můžete psát jinde, kde Vám je budou ještě věřit.

1) Psal jsem "nechápali", nikoliv "neviděli" (číst podtext a mezi řádky je pěkná věc, ale dávat slovům zcela jiný význam je věc druhá)
2) Po celém Slovensku, pakliže Bratislava a Žilina je celé Slovensko. Prosím o doložení podobných akcí například z Košic nebo z Bardejova či Dunajskej Stredy.
3) My, Moravané, jsme nic takového nevyřvávali, to byla zaležitost Cajzlů. Takže pokud jsi něco takového dělal ... Nám to leda tak komplikuje život.
4) Po 1. lednu 1993 návštěva Slovenska nebyla zase až taková jako je dnes, stavěly se celnice a zátarasy (a to rozhodně nebylo zadarmo nebo v akci Z), přes pole to nešlo, protože se nesmělo, takže kecáš.
5) Návštěva Slovenska se prodražila:
a) dražší jízdné (zůstává trvale, kdo jezdí vlakem ví o čem je řeč)
b) ztráty vyvolané nutností měnit měnu (zmírněno v průběhu doby tím, že v Rakousích a na Slovensku platí stejná měna), normální člověk nemá na to, aby spekuloval s kursem.
6) Připomínky? Jsem na ně zvědav. ;)

Ano, a teď vážně - co dobrého nám vlastně přineslo rozbití Československa? Ale něco skutečně doložitelného, ne teoretickou hru s čísly. Pomíjím skutečnost, že "jedna mafiánská strana zůstala za hranicema", protože právě toto byl smysl celé akce. A pro Cigány (Rómy-Rumuny) to byl větší popud opustit Karpaty a posunout se dál na západ.
Moderátor
A vůbec, jak to, že ve Zlatým slavíkovi zase zvítězila Lucie Bílá? :(
Registrovaný uživatel
Pavel_III napsal
A vůbec, jak to, že ve Zlatým slavíkovi zase zvítězila Lucie Bílá? :(


To víš, starý struktůry jsou prostě zavedený ;-)
Moderátor
Pavle, jako typický vyhledávač problémů jsi zřejmě ve svém živlu. Jen jsi mě ještě neodpověděl na otázku, proč jste se Vy "odpůrci rozdělení Československa" do té Bratislavy - která je za humny - nevypravili a nesdělili jim z tribuny, že s nějakým rozdělením nesouhlasíte. Seděli jste doma na zadku a jen čuměli. A buď tak laskav a nedělej ze Slováků blbce. Oni moc dobře chápali, o co jde. Názory, ať si Slováci tedy táhnou, se vyskytovaly ve velké míře všude, v Čechách i na Moravě, po více než dvaceti letech si hrát na chytráka umí každý.
Moderátor
Situaci velmi vyhrotila zejména "pomlčková válka" a dětinské trvání na pravopisných konsekvencích zejména z české strany (Pithart, Burešová aj.). Kdyby se bývalo vytvořil státní útvar Česko - Slovensko na podobné bázi jako bylo Rakousko - Uhersko, tak byl svatý klid... Mně osobně se právě název Česko - Slovensko velmi zamlouval, ale takových nás, bohužel, mezi Čechy ani Moravany moc nebylo... :(

A propos, existují nějaké zajímavé filatelistické materiály z té doby, které by tehdejší situaci nějak reflektovali? Má někdo něco takového?
Registrovaný uživatel
smith nic nemaz, je to pekna diskusia ;)
v mojom okoli boli vsetci proti rozdeleniu , ziadne demonstracie sa tu nekonali , ani v najblizsich mestach...
no ale ked bolo uz rozdelenie iste , tak to ludia prijali a isli si na silvestra zakricat, nech zije slovensko.
uplne rozdelenie bola skoda. vzdy sa to dalo riesit lepsie ku prospechu oboch narodov...
_______________
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Registrovaný uživatel
lidi, a vite kdo tu u Vas prihlasil zase? nebo zatim ne? ;)
Moderátor
Laskut napsal
lidi, a vite kdo tu u Vas prihlasil zase? nebo zatim ne? ;)


Snáď nie Dento..... :( :oops:
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Ahoj kamaradi! Prihlasil jsem se k Vam zase! Jsem Dento. a moc rad Vas vidim.
budeme se zase pratelit? nebo i do dneska mate na me stejnou urazku? :)
Moderátor
blazek007
Se škodolibostí sobě vlastní se odkazuju na jano7B9, který ti pěkně poboural bábovičky a vžité mylné představy, patrně převzaté z pražských médií, které přesně odpovídají tvým představám o řvaní "Táhněte!".
A proč jsem se nikam já osobně nevypravil? Na některý akce nemám moc žaludek a kuráž. A kromě toho, v té době už byly místa na tribunách obsazené a mezi ty blbce bych se míchal jen nerad. Nésu ani vůdčí typ, spíš zalezlý knihomol. ;)

Bych nechal Československo (poněvadž Morava není žádná pomlčka ani Česko) a udělal zemské uspořádání. Tím by vznikly 4 země (Praha, Čechy, Morava + Slezsko a Slovensko, případně + Podkarpatská Rus, kdyby na to přišlo, myšlenka se tam vyskytla), ustoupit by museli všichni a nikdo by přitom nic neztratil a navíc by se tenisová raketa Václava Klause v Praze musela kapánek snažit nekrást, bo by to bylo mnohem víc vidět, neb by musel být redukován pragocentrismus (totální centralizace moci). Jenže soudruzi v Praze a v Bratislavě právě toto nechtěli, nehodilo se jim to do karet.
« Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 25. 11. 2013, 0:28. »
Moderátor
Pavel III: Tvé zemské zřízení by u Slováku (resp. jejich tehdejších politických špiček) nemělo žádnou šanci. Ti chtěli buď vlastní stát, anebo by ještě jakž takž brali něco na způsob ála Rakousko - Uhersko tedy Česko - Slovensko. Mně by se to taky líbilo, páč CK mocnářství vždy mělo mé velké sympatie. Leč velká většina Čechů se mohla z té "pomlčky" posjat, a tak to celé krachlo...
Registrovaný uživatel
...................................


Posledné tri príspevky od Laskut som ako moderátor zmazal. Jednalo sa o vlastnú aukciu na áčku, a dokonca ani nie známok.....
Laskut, alias Dento, ak takto budeš pokračovať ďalej so svojimi príspevkami mimo témy, tak dopadneš ako naposledy, teda blokáciou. Ber to ako priateľské upozornenie.
« Poslední úpravu provedl(a) smith v 25. 11. 2013, 20:25. »
Registrovaný uživatel
ok. sorry pane smith! Ale kdybyste mi mohl prosim poradit nejake jine veci na vybuch svych emoci? nejake jine forumy (jestli oni vubec na .cz existuji)? A jeste reknul jak s tou aukci a kam? Udelal byste mi velkou radost.
Ale opravdu sorry. Dento. nyni Laskut,
« Poslední úpravu provedl(a) Laskut v 25. 11. 2013, 21:03. »
Registrovaný uživatel
vždyť mu Zdeněk povolil celkem jasně jedno téma na dotazy a už se zase v mnoha dalších, jak jinak... :x
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
neupresnil na co funguje, jen zakaz psani.
tech pravych temat na ruzne otazky netykajicich sberani tady malo, konkretnych neni.
proto jsem napsal zde, a nemyslim ze to udelal hrube, jinak jak povolenou tematu tyka jen filatelie,
tehdy jak zde jde povidani o cemkoli, ale v nektere otazce jen filatelie.
Moderátor
No Laskut, je proti pravidlám dávať sem na fórum odkazy na vlastné aukcie u konkurencie. Takže preto som to zmazal. A taktiež si myslím, že jedna téma bola myslená tak, že všetky svoje otázky, príspevky atď. si budeš dávať tam, a nie do rôznych tém, kde bohu žiaľ zväčša sú mimo témy, a na druhej strane polovice napísaného nerozumieme, tak ako písal turtleoverhead, že diskusia pomocou hocijakého prekladača je veľmi obtiažna.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Wjem napsal
Pavel III: Tvé zemské zřízení by u Slováku (resp. jejich tehdejších politických špiček) nemělo žádnou šanci. Ti chtěli buď vlastní stát, anebo by ještě jakž takž brali něco na způsob ála Rakousko - Uhersko tedy Česko - Slovensko. Mně by se to taky líbilo, páč CK mocnářství vždy mělo mé velké sympatie. Leč velká většina Čechů se mohla z té "pomlčky" posjat, a tak to celé krachlo...

No, já bych zdůraznil především ty politické špičky a to ještě zdaleka ne všechny (ostatně, co už je Mečiar a Slota za špičky, spíš jsou to vejlupci), ale hlavně to narazilo v Práglu, to byl zásadní kámen úrazu.

A na tomto místě si dovolím připomenout Rakousko - Moravské vyrovnání z roku 1905. Něco co se Čechům nepodařilo a co bylo vzorem pro mnohé jiné země, kde tentýž princip zdárně fungoval a dost možná dosud funguje. Jistě, dnes by to nešlo aplikovat bezezbytku (přece jen se řešily krapet jiné záležitosti), ale v letech 1991-1992 nebyl problém v tom, že by to nešlo, ale že někteří zkrátka nechtěli, ti někteří měli moc a nechtěli se o ni dělit a mafii se to hodilo.

A proč se to nehodilo v Práglu? Stačí se podívat na ekonomiku - vybírají nejvíc daní, neb je tam nominálně nejvíc firem (ve skutečnosti jich tam hodně má leda tak P.O.BOX) a všechny daně "jdou" do Prahy, kde se přerozdělují, ale zadlužení jsou až po uši a je to tam taková kmotrovská společnost. Představa že by tento penězotok byl omezen, protože část daní by zůstala poblíž místa výběru/vzniku a do centra by šla jen nezbytná a výrazně menší část, to musí každého centralistu a kmotra vyděsit. 10000 menších pytlíků je mnohem větší problém okoučovat než jeden velký. Není důvod proč by Slováci měli být proti. Pro ně by se fakticky toho moc neměnilo, pokud vůbec něco a jestli, tak k lepšímu (decentralizace by se zvýšila, význam jednotlivých zemí by stoupl). Akorát by neměli vlastní peníze, vlastní armádu a vlastní hvězdičku na vlajce EU, kterou stejně nemají. Ale měli by k dispozici, v případě nutnosti, 5 tanků místo těch dvou co mají teď, z nichž jeden Slota utopil v Dunaju když chtěl dobít (nebo dobýt? :D ) Budapešť, kdyby se Šípové kříže rozhodly znenadání zaútočit. ;)
Moderátor
Pavle, se škodolibostí sobě vlastní konstatuji, že bábovičky se už 21 let hroutí leda tak Tobě. Když na jaře a v létě 1992 Klaus a Mečiar v Brně ve vile Tugendhat domlouvali podrobnosti rozdělení Československa, sešlo se před vilou zhruba třicet (slovy: třicet) protestujících, kteří s rozdělením nesouhlasili. Na Slovensku naopak byly zastánců rozdělení statisíce. Viz volební program HZDS + hlasy ve volbách, která toto hnutí získalo. Takže Klaus nás dovedl jen k rozumnému a klidnému rozdělení bez nějakých excesů. Takže - máš po bábovičkách. Nazdar.
Administrátor
Takhle to dopadá vždy, když tu člověk povolí politicko-historickou diskuzi. Bylo to sice jen k seriálu, ale zvrtne se to až uplně někam jinám. Pánové je to nuda. Stopněte to a vraťte se k filatelii či alespoň humoru.
_______________
https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Moderátor
Já si myslím, že pokud se diskutéři vzájemně neurážejí, tak není občas na škodu, podiskutovat i na politické či historické téma.
Politika tvoří historii a historie je zdokumentovaná poštovními známkami.
Určitě jsou zajímavé celistvosti z doby rozpadu Československa, tedy data těsně po 1.1.1993. Kolik jen naši "obchodníci" vytvořili filatelistických celistvostí a docela draze je později nabízeli. Dokonce byli tak hloupí, že tyto celistvosti byly adresované na jejich jména a adresy. Jmenovat nechci.
Registrovaný uživatel
Jaromire,kdyby v roce 1920 obchodnici neposilali letecke dopisy kolik by se jich
s tak vysokou frankaturou zachovalo?Cim vice postovnich dokladu z te ktere
doby o to lepe,cas a sberatele je protridi.....
Moderátor
Já tyto letecké zásilky nemám rád.
Zrovna nyní je na eBay unikátní letecká obálka Afghánistánu, ale vzhledem k tomu, že "smrdí" filatelistickou spekulací, tak ji nechci. Tedy, kdyby byla za cenu známek, tak ano, ale jinak ne.
No, nekupte to: http://www.ebay.com/itm/Afghan-RARE-STAMPS-ON-COVER-1939-47-air-imperf-pairs-on-FDC-SEE-DESCRIPTION-/350936885667?pt=UK_Stamps_ROWStamps&hash=item51b577e9a3
« Poslední úpravu provedl(a) Jaromir v 26. 11. 2013, 11:09. »
Registrovaný uživatel
Také jsem na tu obálku koukal, podobných na ebay už šlo několik(i levněji), bylo jich udělaných evidentně vícero a všechny vícenásobně přefrankované a dle mého názoru i hnusně udělané. Tady navíc ještě nabízené nehorázně draho...
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Registrovaný uživatel
no ja bych na ni nic nepoznal...prichozi razitko take vypada koser....
a tady to je pro vas asi moc mlade...
www.ebay.de/itm/Afganistan-Aerogramm-gelaufen-komplett-/151174219417?pt=Briefmarke&hash=item2332af8699
« Poslední úpravu provedl(a) Jaromir v 26. 11. 2013, 18:50. »
Moderátor
Tak ten aerogram za 1,90 Euro je dobrá cena. Uvidíme, jak skončí, ale asi o moc výše nepůjde, většinou se prodávají tak do 4 Eur. Sám bych nějaké koupil, ale nejraději sbírku. U levných materiálů se mi nechce podobné materiály kupovat po 1ks.
Jinak ještě k té letecké obálce se třemi známkami ve dvoupáskách. Jak správně uvedl Dráček, ta obálka je vícenásobně přefrankovaná, takže už tohle je zásadní známka nedůvěryhodnosti (kdo by dobrovolně platil někalikanásobné poštovné). Z tohoto důvodu jde jednoznačně o filatelistickou celistvost.
Další problém je, že ta obálka je v docela malém rozlišení, takže nelze poznat detaily. Tyto známky se hodně padělaly a z tohoto skenu je těžké určit i pravost známek.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1