Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna-tlachárna (filatélia)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
smith: Mhm... To mě navedlo na jeden off-topic (i když co je tady on-topic, že?!).

Hledám práci v Brně. Nevíte někdo o něčem zajímavém? :) Aktuálně beru snad cokoliv, byť můj magisterský titul je relativně úzkoprofilový...
Moderátor
http://www.moravia.com/en/careers/open-positions/czech-republic/

Ale na rovinu, momentalne je poptavka spis po brigadnicich / lidech co se najmou na dobu urcitou nez dlouhodobe.
Registrovaný uživatel
Díky. Možná bych mohl ještě zmínit aspoň to, že jsem humanitně zaměřený :)
Moderátor
Uz jsme taky par takovych meli.. :mrgreen:
Registrovaný uživatel
No, já bych vám možná radši leštil monitory, než dělal IT práci :D Ne, že bych byl až taková lama, ale nějak mě to neláká...
Moderátor
A co třeba výměna dveří u vlaku (včetně elektroinstalace), to by tě nelákalo ;)?
Registrovaný uživatel
Pokud je to v Brně ;) Snad nic co bych nezvládl. Raděj hezky pěkně rukama, než sedět celý den u PC :)
Moderátor
dejvy napsal
A co třeba výměna dveří u vlaku (včetně elektroinstalace), to by tě nelákalo ;)?



Když voni tihle humanitně zaměření jsou většinou manuálně leví jak šavle... :P
Registrovaný uživatel
Nono :D Sám sebe bych prohlásil za hrdou výjimku :) Z poslední doby se třeba mohu pochlubit smontováním mnoha kusů nábytku, primárně IKEA (která má oproti ostatním výrobcům fakt skvělé návody, ostatní bych propleskl), výměnou hadice intercooleru turba na motoru auta, opravou táhel předních stěračů na autě, instalací několika lustrů v bytě a tak dál :D
Registrovaný uživatel
Jo a dneska jsem montoval dětskou postýlku (= primární důvod toho, proč už se ptám po práci i tady...).
Moderátor
Strašne mi to pripomína Slovensko, a jeho sociálny systém, prečo asi?

Rozprávka pre (a)sociálnych demokratov Kde bolo tam bolo, žilo raz 10 pánov, ktorí spolu chodili na obed do reštaurácie. Za obed mali vždy spolu zaplatiť presne 100 EUR. Dohodli sa, že sa na tejto stovke budú podieľať tak, ako platia dane. Takže prví štyria najchudobnejší neplatili nič. Piaty zaplatil 1 euro, šiesty 3 EUR, siedmy 7 EUR, ôsmy 12 EUR, deviaty 18 EUR a desiaty, ten najbohatší, 59 EUR. Takto to išlo celé roky a nikto sa na nič nesťažoval. Jedného dňa však časník prišiel s tým, že im dá zľavu a namiesto 100 EUR, bude od nich chcieť iba 80, pretože sú štamgasti. To bolo od neho veľmi pekné. Ako si ale rozdeliť tých ušetrených 20 EUR? Keby každý z desiatich pánov platil o 2 eurá menej, prvých päť pánov by dokonca dostávalo peniaze za to, že chodia na obed. Čašník im teda navrhol, aby sa o úsporu podelili podľa pomeru, v akom platia za obed. Zobral si pero a papier a začal počítať… Vyšlo mu toto: Piaty pán už nebude musieť platiť nič, rovnako ako prví štyria. Úspora 100 %. Šiesty bude platiť 2 eurá namiesto 3 EUR, ušetrí 33 % Siedmy bude platiť 5 EUR namiesto 7 EUR, ušetrí 28 % Ôsmy pán zaplatí 9 EUR namiesto 12 EUR, ušetrí 25 % Deviaty zaplatí 14 EUR namiesto 18 EUR, ušetrí 22 %. Desiaty najbohatší pán bude platiť 49 EUR namiesto pôvodných 59. Úspora 16 %. Každý z tých šiestich bude na tom lepšie ako predtým a tí prví štyria môžu aj naďalej jesť zadarmo. Ako sa však v zápetí ukázalo, veľké nadšenie tento návrh nevyvolal… “Takže ja z tej dvacky dostanem iba jedno euro?”, kričal šiesty pán, ukázal na desiateho, najbohatšieho, a pokračoval: “A tento tu dostane hneď 10?!” “To je pravda!”, kričal piaty pán, “Ja ušetrím blbé euro, ale on 10x toľko!” “Fakt!”, pridal sa siemdy, “takže jemu 10 a mne iba dve?!”. Rozkričali sa aj prvý štyria páni: “A my nedostaneme vôbec nič? To akože prečo? Zase sú na tom najhoršie tí najchudobnejší, ako vždy.” A všetci deviati sa vrhli na toho desiateho a stĺkli ho. Ďalší deň sa desiaty pán na obede neobjavil. Nijak im to nevadilo, skrátka si sadli a jedli bez neho. Keď ale prišlo na platenie, zistili zaujímavú vec: Všetci dohromady nemali ani na polovicu sumy, ktoré práve prejedli. A pokiaľ ešte neumreli od hladu, divia sa tomu dodnes. A takto, milé detí, funguje dnešný sociálny a daňový systém. Ak dôjde k daňovej úľave, majú z toho najviac tí najbohatší. Pokiaľ by ale museli platiť príliš, môže sa stať, že sa nabudúce u nášho stola neobjavia. Vo Švajčiarsku, v Karibiku a inde vo svete je totiž tiež kopec pekných reštaurácií.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
To je pěkný, ale vcelku demagogický. Ve skutečnosti viz progresivní zdanění - bohatý závidí chudému nižší daň (a nemusí se jednat o nijak velký procentuelní rozdíl) a je schopen tvrdit, že při vyšším zdanění nad milión čehokoliv mu zbyde míň jak tomu chudému, dokonce je schopen tvrdit, že bude kvůli tomu muset propustit manželku a pořídit si novou a že si nebude moci koupit RR, ale jen BMW (3× do roka).
Moderátor
Prepáč Pavel ale tentokrát s tebou nesúhlasím. Ak si to pozorne prečítaš ešte raz, tak všimneš si, že ten najbohatší, ktorý platil najviac vôbec nenamietal. Hubu si otvorili tí ktorí neplatili nič, a pri získaní zľavy chceli aby ešte aj niečo dostali. Teda platím nulu, a po žľave ešte dostanem niečo naspäť?! A to je podstata, že ten bohatý by aj bol ochotný naďalej sa podielať na "živení" toho, ktorý neplatil nič. Ale aby dostal ešte niečo za to, že je aj živený?!
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Přátelé, snad se nikdo neurazí, ale osobně vnímám velký rozdíl mezi smýšlením levicovým (s nímž nesoulasím ale respektuji jej) a levičáckým (které je založeno na paušalizaci a populistickém zjednodušování až demagogii). A ve vší úctě Pavle, Vy se prezentujete jako levičák.
Pokud se chceme bavit o daních, pak jediná skutečně spravedlivá daň je daň, kdy by všichni kdo participují na společném státu přispívali stejnou částkou na jeho chod. Jednoduše řečeno - spočítat náklady, vydělit počtem poplatníků a danou částku od každého vybrat. To jesice spravedlivé, ale ne sociálně únosné.
Sociálně únosná a alespoň částečně spravedlivá je daň rovná, kdy všichni platí stejným procentem. Tato daň je sociálním a solidárním kompromisem mezi spravedlivou daní a daní šikanózní. Kompromisem proto, že Ti bohatší platí mnohem vyšší částku než ti méně úspěšní, to je třeba si uvědomit.
Šikanózní je daň progresivní. Ta není ničím jiným, než trestáním toho, kdo je úspěšný. Je to vlastně pokuta za to, že si někdo dovolil být úspěšnější než většina ostatních. A je to populistický nástroj k uspokojení lidské závisti a také efektivní nástroj, jak dosíci dmýcháním závisti podpory určitých vrstev voličstva.
Jediná motivační daň je pad daň degresivní, jejímž zastáncem jsem v případě vyrovnaného státního rozpočtu já. Ta totiž motivuje lidi k úspěchu a ne k podvádění.
Víte, tahle debata je podle mne trpkým ovocem stavu, kdy místo abychom si úspěšných vážili, tak se za každou cenu jejich úspěch snažímě odůvodnit podvody, zlodějinami a zlou morálkou - namísto abychom se zamysleli nad sebou a snažili se jejich úspěch následovat. Ono to z velké části není o těch úspěšných a bohatých, ale o nás samých a tom, jak vnímáme sami sebe. A o to je to vlastně horší. Pro mne, když si někdo vydělá na to, aby si koupil RR nebo 3 BMW ročně, tak mu to přeju a snažím se vidět za tím pozlátkem vlastnosti, které k úspěchu vedou a třebase něco přiučit. A že k tomu někdy vedou i cesty morálně pochybné? Ano, to vedou - a je tomu tak ve všech oborech a aspektech lidské činnosti - ale to není důvod rezignovat na svět a na vlastní úspěch názorem, že jen podvodník zbohatne a poctivec bude vždy chudý. Což je vlastně morální adorace a glorifikace neúspěchu, místo snahy o úspěch...
Nechci rozpoutat nějakou debatu, která je poměrně dost OT, ale když už tu zazněly i názory, které považuji za opravdu velmi levičácké (v nejhorším smyslu slova), snad nebude vadit, že jsem si dovolil reagovat.
Registrovaný uživatel
zdenek_prachar napsal
Sociálně únosná a alespoň částečně spravedlivá je daň rovná, kdy všichni platí stejným procentem. Tato daň je sociálním a solidárním kompromisem mezi spravedlivou daní a daní šikanózní.


V otázce daní a jejich spravedlnosti, bychom mohli zmínit mnoho modelů, navíc nejrůznějších, podle politického smýšlení.
Rovná daň se nechá zavést pouze na jednu daň a to na daň z příjmu, ze zisku atd. Musíme si ale uvědomit, že na daňovou zátěž se musíme dívat jako na jednu velkou a ucelenou veličinu, která v sobě skrývá například, jak daně přímé, tak také daně nepřímé. Je to daň ze zisku, z příjmu, spotřební daně nejrůznějšího druhu, DPH, ale také nejrůznější odpočitatelné slevy a opět všeho druhu, které snižují daňové základy atd. Pak nemůžeme vytrhnout pouze rovnou daň a s ní argumentovat, protože bychom se nikam nedostali. Celý problém je o hodně složitější a vždy bychom měli zkoumat jednotlivé daně a odpočty na jednotlivé skupiny obyvatel a mezi jejich daNńovou zátěží hledat jistý kompromis, vycházející jak ze solidarity, tak z únosnosti.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Registrovaný uživatel
zdenek prachar - respektuji Váš názor, ale přehlašuji se tímto od mého levicového myšlení k levičáckému:) Z Vašeho pohledu to bude vždy předkládáno jako situace, kdy "úspěšní" platí za "neúspěšné", ale já mám stále tu vizi (samozřejme nadsázka), kdy se zástupy úspěšných manažerů, právníků a tak dále brodí po kolena a po tmě ve srač..., protože všechny uklizečky a elektrikáři jsou nyní úspěšnými podnikateli... prostě společnost je nějak rozvrstvena a to nejen z důvodu lenosti či neschopnosti některých jedinců a nějak mi prostě nepřijde fér, aby platila např 20% uklízečka (t.j. 2.000 z 10.000) i např. "manager". Když ten zaplatí ze 100.000 procent 23, tak mu stále zbyde hezkých 77.000 a nemyslím, že ty 3tisíce zásadně pocítí. Uznávám, je to hodně zjednodušené, existují sociální dávky atd atd a taky bych se nechtěl dostat až na úroveň Francie, to už je přepříliš, ale je to můj pohled z druhé strany. Jinou věcí je pak ale zneužívání sociálního systému, kdy si stát není schopen toto ohlídat a kdy mi například v práci předkládá doklad o hmotné nouzi eeeee indočech rukou osázenou zlatými prsteny, který právě přijel X3 (nepřeháním)... čili sociální stát ano, progresivní daň ano, ale "úměrně regulovat a kontrolovat" (nenapadá mě, jak to nějak líp napsat). Tak a já jsi jdu pro brnění, protože očekávám záplavu létajících kamenů..;)
Registrovaný uživatel
Evropa1 napsal
zdenek_prachar napsal
Sociálně únosná a alespoň částečně spravedlivá je daň rovná, kdy všichni platí stejným procentem. Tato daň je sociálním a solidárním kompromisem mezi spravedlivou daní a daní šikanózní.


Rovná daň se nechá zavést pouze na jednu daň a to na daň z příjmu, ze zisku atd.


Rovnou daň jsem zde úmyslně uvedl pouze v její užší rovině, ale jsem si vědom, že může existovat i šířeji zavadená, tak jak jí známe od nás.

Tento model mě ale nepřesvědčil, protože se nechová neutrálně, ale bohužel jednostranně a to v neprospěch obyčejných lidí. Stačí vzít do ruky tužku, abychom pochopili, že nízkopříjmoví lidé vydělali na této daňové soustavě z přijmu pár stovek korun, aby je následně utratili v obchodech za vyšší DPH na potraviny. Tedy, zjednodušeně můžeme říci, že jim nic nedala. Naopak bohatší lidé vydělali tisíce korun na dani z přijmu, které neutratili za vyšší DPH na potraviny a navíc vydělali na nižším DPH za luxusní zboží.
Navíc tato daňová soustava přišla v naprosto nevhodnou dobu, na začátku krize, kdy podstatným způsobem výpadky těchto daní podtrhla příjmy státního rozpočtu. S neblahými důsledky této skutečnosti se setkáváme doposud, kdy jsme se museli smířit s následným zvyšováním daní.

Progresivní daně nemusejí být ve své podstatě šikanozní, pokud budou nastaveny v únosné míře. Proto nechápu politický fanatismus, který se zaklíná pouze jednou sazbou daně. Podstatný není počet sazeb, ale především jejich výše, které by měly plnit jistou roli solidarity a samozřejmě nikoli se k lidem s vyššími příjmy chovat jako k těm, kteří by měli naplnit státní rozpočet.

Smyslem daňových soustav by měla být především snaha podporovat podnikání a z toho vyplývající hospodářský růst. Odstrašujícím mementem by se pak měl stát postup francouzského presidenta.
_______________
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Moderátor
Že Vás to pánové baví...
Administrátor
regula_jan napsal
Že Vás to pánové baví...


:lol: Přesně. Místo toho mají diskutovat o filatelii.
_______________
https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Registrovaný uživatel
Jo, pryč od politiky, prosím, nebo se s některýma z vás asi přestanu kamarádit :D
Moderátor
Tak v prvom rade sa ospravedlňovať musím ja. Pôvodný post, ktorý vyvolal tak búrlivú diskusiu som dal ja. Ale priznám sa, že som si nemyslel aké bude mať "následky".
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
regula jan - baví nebaví, každý by měl mít dle mne nějaký politický postoj, filatelie je úžasná, zábavná i poučná, ale potřebuju např. na ty známky sem tam taky nějaký peníze a jak a v jaký míře se k nim dostanu záleží v největší míře na tom, kdo a jak nám vládne, ne na tom, co umím, bohužel. Stejně tak nemám problém s jakýmkoli politickým názorem, ať si někdo obhajuje komanče nebo nácky, ale ať má nějaký názor a argumenty. Dokáže mě nasr..., když někdo nejde volit a ještě víc, když jde a zeptáš se, proč zrovna .... - " já je volim vždycky" nebo "tak, nevim, přijdou mi jako, no, že jo..". To už radši že maj hezký logo nebo vedoucího, taky důvod. Ale už s tim skončim, takhle přes net a střízlivej to stejně nemá smysl;)
Moderátor
Musím to krapet dokončit:
smith napsal
Prepáč Pavel ale tentokrát s tebou nesúhlasím. Ak si to pozorne prečítaš ešte raz, tak všimneš si, že ten najbohatší, ktorý platil najviac vôbec nenamietal. Hubu si otvorili tí ktorí neplatili nič, a pri získaní zľavy chceli aby ešte aj niečo dostali. Teda platím nulu, a po žľave ešte dostanem niečo naspäť?! A to je podstata, že ten bohatý by aj bol ochotný naďalej sa podielať na "živení" toho, ktorý neplatil nič. Ale aby dostal ešte niečo za to, že je aj živený?!

V tom je právě ta demagogie. Je to taková pohádka, kterou těžko budeme moci ztotožnit s realitou. (Něco na téma: Podívejte se, jak mi, bohatí, platíme a vy, póvl, nám jen závidíte.)
Anebo, zná snad někdo někoho, komu se to stalo?

zdenek_prachar napsal
Pokud se chceme bavit o daních, pak jediná skutečně spravedlivá daň je daň, kdy by všichni kdo participují na společném státu přispívali stejnou částkou na jeho chod. Jednoduše řečeno - spočítat náklady, vydělit počtem poplatníků a danou částku od každého vybrat. To jesice spravedlivé, ale ne sociálně únosné.

A proč? Každý občan využívá služby státu v jiné míře. Čímž je myslím jasně prokázáno, že podobné rovnostářské úvahy jsou krapet minimálně nepřesvědčivé.

zdenek_prachar napsal
Sociálně únosná a alespoň částečně spravedlivá je daň rovná, kdy všichni platí stejným procentem. Tato daň je sociálním a solidárním kompromisem mezi spravedlivou daní a daní šikanózní. Kompromisem proto, že Ti bohatší platí mnohem vyšší částku než ti méně úspěšní, to je třeba si uvědomit.

To je pohled zajištěného pravičáka s vysokým příjmem a antisociálním cítěním.
Je zapotřebí si uvědomit 2 věci:
1) Člověk s vysokými příjmy má zcela jiné možnosti než ten, který žije "z ruky do huby" a musí počítat každou kurunu. Člověk s vysokým příjemm může více spořit, více investovat, zkrátka cokoliv. Člověk se základním platem (a nižším) je často rád, že má na chleba. Prostě, "čert přisypává na větší hromadu". Taky by se dalo říci, že člověk s vysokým příjmem více využívá služeb státu, ale tohle se bude jen těžko vyčíslovat a nějak průměrovat.
2) Není rozhodně řeč o progresi, kdy po zaplacení daní budou mít všichni stejně (jak to demagogicky vidí "echtpravičáci") ale o mírné progresi jaká byla obvyklá už v dobách monarchie (tedy, stejná daň do určité výše příjmu a od jisté hranice je část nad ní zdaněna o něco více, ale nikoliv například 150%). V normální společnosti to má i určité psychologické efekty - člověk spadající do progrese už patří k "těm lepším", k honoraci. V naší společnosti to spíš vypadá, že se vlastně považují za stejné nuzáky jako ti s minimem příjmů.
zdenek_prachar napsal
Šikanózní je daň progresivní. Ta není ničím jiným, než trestáním toho, kdo je úspěšný. Je to vlastně pokuta za to, že si někdo dovolil být úspěšnější než většina ostatních. A je to populistický nástroj k uspokojení lidské závisti a také efektivní nástroj, jak dosíci dmýcháním závisti podpory určitých vrstev voličstva.

Šikanózní by to bylo, kdyby ta daň výrazně snižovala příjem a to třeba až na úroveň "nuzáka". Jinak to spíš vypadá na závist bohatých že mají nižší daň.
Ostatně, když si někdo s příjem 200000Kč/měsíc koupí v obchodě rohlík, tak platí, v poměru ke svým příjmům, radikálně nižší daň než když si ten stejný rohlík koupí uklizečka. (A tak se ptám, není tedy DPH šikanózní k chudým lidem?)
A navíc, bohatý má vyšší motivaci a potřebu "uchovat stát". Lidovou revolucí nebo anexí nepřítelem by toho obvykle mnoho nezískal, využívá tedy více služeb státu. Kapesní zloděj může stejně úspěšně krást za kteréhokoliv režimu a v kterémkoliv státě, jedině že by tam měli silnou policii, kterou ovšem někdo platit musí a kapesní zloděj tuto potřebu asi mít nebude.
zdenek_prachar napsal
Jediná motivační daň je pad daň degresivní, jejímž zastáncem jsem v případě vyrovnaného státního rozpočtu já.

Blbost. To by nefungovalo.
zdenek_prachar napsal
A o to je to vlastně horší. Pro mne, když si někdo vydělá na to, aby si koupil RR nebo 3 BMW ročně, tak mu to přeju a snažím se vidět za tím pozlátkem vlastnosti, které k úspěchu vedou a třebase něco přiučit.

Třeba si vydělá akcí H-systém. To zase moc pozitivní není. Čímž chci jen naznačit, že je rozdíl mezi H-systémy a Baťou a není radno házet vše do jednoho pytle pod hlavičkou "úspěch".

Howgh.
Registrovaný uživatel
zdenek_prachar napsal
Přátelé, snad se nikdo neurazí, ale osobně vnímám velký rozdíl mezi smýšlením levicovým (s nímž nesoulasím ale respektuji jej) a levičáckým (které je založeno na paušalizaci a populistickém zjednodušování až demagogii). A ve vší úctě Pavle, Vy se prezentujete jako levičák.
Pokud se chceme bavit o daních, pak jediná skutečně spravedlivá daň je daň, kdy by všichni kdo participují na společném státu přispívali stejnou částkou na jeho chod. Jednoduše řečeno - spočítat náklady, vydělit počtem poplatníků a danou částku od každého vybrat. To jesice spravedlivé, ale ne sociálně únosné.
Sociálně únosná a alespoň částečně spravedlivá je daň rovná, kdy všichni platí stejným procentem. Tato daň je sociálním a solidárním kompromisem mezi spravedlivou daní a daní šikanózní. Kompromisem proto, že Ti bohatší platí mnohem vyšší částku než ti méně úspěšní, to je třeba si uvědomit.
Šikanózní je daň progresivní. Ta není ničím jiným, než trestáním toho, kdo je úspěšný. Je to vlastně pokuta za to, že si někdo dovolil být úspěšnější než většina ostatních. A je to populistický nástroj k uspokojení lidské závisti a také efektivní nástroj, jak dosíci dmýcháním závisti podpory určitých vrstev voličstva.
Jediná motivační daň je pad daň degresivní, jejímž zastáncem jsem v případě vyrovnaného státního rozpočtu já. Ta totiž motivuje lidi k úspěchu a ne k podvádění.
Víte, tahle debata je podle mne trpkým ovocem stavu, kdy místo abychom si úspěšných vážili, tak se za každou cenu jejich úspěch snažímě odůvodnit podvody, zlodějinami a zlou morálkou - namísto abychom se zamysleli nad sebou a snažili se jejich úspěch následovat. Ono to z velké části není o těch úspěšných a bohatých, ale o nás samých a tom, jak vnímáme sami sebe. A o to je to vlastně horší. Pro mne, když si někdo vydělá na to, aby si koupil RR nebo 3 BMW ročně, tak mu to přeju a snažím se vidět za tím pozlátkem vlastnosti, které k úspěchu vedou a třebase něco přiučit. A že k tomu někdy vedou i cesty morálně pochybné? Ano, to vedou - a je tomu tak ve všech oborech a aspektech lidské činnosti - ale to není důvod rezignovat na svět a na vlastní úspěch názorem, že jen podvodník zbohatne a poctivec bude vždy chudý. Což je vlastně morální adorace a glorifikace neúspěchu, místo snahy o úspěch...
Nechci rozpoutat nějakou debatu, která je poměrně dost OT, ale když už tu zazněly i názory, které považuji za opravdu velmi levičácké (v nejhorším smyslu slova), snad nebude vadit, že jsem si dovolil reagovat.


tak pod tento clanek bych se mohl bez obavy podepsat. Mam naprosto identicky nazor.
_______________
---------------------------------------------
moje stránky k tématice Hradčan:
http://www.hradcany-stamps.com/
---------------------------------------------
Moderátor
Raději mi poraďte jak mám vyhledat jeden konkrétní příspěvek když nevím v kterém je vláknu a jaké konkrétní, ne zcela obecné, slovo je tam použito? Už hledám přes půl hodiny a furt nic.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1