Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna-tlachárna (filatélia)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... > »

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Rozumím, píši jen okamžitý nápad ;). Máš to v ruce tak asi by jsi to poznal.
_______________
P.
Moderátor
Píšu jen tak aby řeč nestála. Když jsme na dvoře nebo grilujem, jako tedˇ, tak čumíme na letadla dalekohledem a srovnáváme to s tímhle http://www.flightradar24.com/49.07,17.52/10
možná ty stránky znáte. Jsou tam všechna letadle ve vzduchu. Pokud ťuknete na ikonku letadla, co právě přelétá přes vaší domovinu, tak se vám vlevo objeví typ letadla, rychlost, výška a odkud kam letí. Pokud kliknete ještě i na tento odkaz, tak se vám objeví všechno ohledně letadla za poslední měsíc. Dnes se nám podařilo vidět majstrštik- Boeing se systémem Awacs http://cs.wikipedia.org/wiki/Boeing_E-3_Sentry
americké armády dislokované v Německu. Byl potajmu obhlédnout Ukrajinu. No na těch výše uvedených stránkách však samozřejmě nebyl :) jen Secret.
Moderátor
A ten malajsijský jste náhodou neviděli? 8)
Moderátor
Hned po tom Awacsu letělo cargo 747 v největší úpravě pod spol. Emirates z Dubaje do Glasgow ;)
Moderátor
Pavel_III napsal
A ten malajsijský jste náhodou neviděli? 8)

Na ten potřebuješ ponorku a né dalekohled ;)
Moderátor
Třeba ještě lítá jako Bludný Holanďan pluje!! :D
Moderátor
Něco pro Dráčka ;):
V kupé vlaku nás sedělo pět a na další zastávce k nám přistoupila mladistvě vypadající dáma s chlapcem, který, jak se později ukázalo, nebyl syn, ale vnouček. Spořádaně jsme oba dva pustili na místa, která i navzdory špinavým oknům umožňovala hezký výhled na ubíhající, takřka jarní krajinu. Chlapec chvíli pozoroval okolní svět. Ten ho ale omrzel, a tak začal očima těkat po kupé, až ho na stěně zaujala sprejem vyvedená kresba, které jsme si my dospělí ani nevšimli. Na umakartovém podkladu se skvěl červený kosočtverec s čárkou uprostřed. K dokonalému provedení měl daleko, ale malba svůj účel splnila, protože každý bezpečně poznal, o co se jedná. Až na malého chlapce.
,,Babí, co je to tam namalovaný?'' Pro něj neznámý druh ,,smajlíka'' ho zřejmě zaujal.
"Kde myslíš Kubíku?"
"No přece naproti nám, na stěně." Ukázal chlapec na nestydatou malůvku. Na čele jí vyskočila ustaraná vráska. I my ostatní zpozorněli a se špatně skrývanou škodolibostí vyčkávali, jak se ta dobrá žena se zapeklitou situací popere. Prala se statečně.
"To je... to je..." přemýšlela usilovně, čím ukojit vnoučkovu zvědavost, až ji osvítil duch svatý. "To je přece dráček!'' zašvitořila s líbezným úsměvem a nás, škodolibce, obdařila vítězoslavným pohledem. Zdálo se, že trapas je zažehnán, atmosféra v kupé se opět uvolnila a všichni přítomní se vrátili ke svým myšlenkám. Ne však chlapec.
"Jakej dráček, babi? Myslíš jako ten na pouštění?" Babička, čelíc další zvídavé otázce, nešťastně vzdychla a očima k nám vyslala signál SOS. Nikdo jí však záchranné lano nehodil.
,,No ano, Kubíku, takovej co ti udělal táta na podzim, pamatuješ?" Improvizovala statečně. Chlapec se zamyslel. Tak dráček, hmmm.
"Hele babi a nepotřebuje ten dráček vocas?" Dvěma spolucestujícím už cukaly koutky úst a paní začala rudnout.
"Tenhle dráček asi ne", hlesla babička.
"To je divný, každej správnej dráček by si vocas zasloužil," mudroval vnouček.
"Tak tenhle ho nemá!" odsekla mu babička. Očividně jí docházela trpělivost i fantazie. Mladý se ale nedal a bezděčně utahoval šrouby.
"Babi a ty máš dráčka?" Babi polil pot a polovina kupé se odebrala na chodbu, odkud se ozývaly salvy dosud zadržovaného smíchu.
"Já už dráčky nepouštím," odpověděla ta dobrá žena žalostně.
"Protože už dráčka nepotřebuješ!" triumfoval chlapeček a zbylé osazenstvo propuklo v řehot. Babička se blížila infarktu a vnouček dál bezelstně rozvíjel svou ďábelskou teorii:
"Ale když jsi ještě dráčka mívala, tak jsi vocas chtěla, ne?" To už smíchy slzelo celé kupé i chodba před ním. Na nebohou ženu to ale bylo příliš a bouchly saze.
"Chováte se jako primitivové!" rozječela se na nás. "Čemu se smějete? Jak asi vypadám před tím klukem?!" Nenápadná studentka v brýlích, která seděla naproti, poprvé zvedla hlavu od své učebnice a do nastalého ticha ke všeobecnému zděšení pravila: "Jako dráček?"
Žena sklapla čelist a chvíli na dívku konsternovaně hleděla. Pak ale pochopila význam sdělení i trapnost svého výstupu a začala se smát. Postupně se k ní přidali i ostatní cestující i s kloučkem, který sice nevěděl, čemu se směje, ale smál se o to upřímněji.
"Máte pravdu, chovala jsem se jako dráček," soukala ze sebe ta žena, co jí bránice dovolila. Vlak zabrzdil v konečné stanici a lidé začali vystupovat. Loučili se slovy, tak se mějte paní a ty taky draku....
Moderátor
To je hodně dobrá historka. :P :D
Registrovaný uživatel
:mrgreen: super historka
_______________
P.
Registrovaný uživatel
:D :D :D :D Dejvy ty ses minul povoláním :D až napíšeš knihu tak na ní budu stát v řadě ;) ............ps. myslíte že si dráček změní ikonku ? :D
Registrovaný uživatel
:mrgreen: ...hezke pocteni,napis neco casteji,mozna by stalo zato zalozit
vlakno"literarni vytvory clenu fora".... :lol:
Moderátor
Nechci se chlubit cizím peřím, ale moje literární dílo to není.
Registrovaný uživatel
....ale dobre interpretovano... :lol:
Moderátor
Čistě náhodou, ten poštovní sledovač zásilek je pokažený nebo má pifku jenom na mne či jen na našu poštu? Protože nové zásilky (po ČR) mi nezobrazuje.
Registrovaný uživatel
Poslední co mi bylo doručeno z 12.5.14 vidím. V oběhu teď nic nemám ....
_______________
P.
Registrovaný uživatel
To bolo nieco ked aj policajti boli v laske alebo zle zaparkoval kone a potom si to chcel vyzehlit ....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
10.9.2013 20:04
Lidé kempující východně od australského města Port Hedland zažili příhodu, která se může zdát na první pohled nesmírně kuriózní, ale mohla stát někoho zdraví. Zvídavý divočák objevil nehlídané plechovky s pivem, postupně jich 18 nakradl a vypil. Po dopití piva však dostal obrovský hlad a chtěl se prát. Naštěstí nenarazil při svém tahu na žádného člověka.
Jak se zdá, opíjení se a následné vyvolávání problémů není jen lidská výsada. Nicméně právě nezodpovědní lidé zodpovídají za to, že se divočák k alkoholu dostal. Australské úřady stále varují před tím, že by si lidé v kempech měli lépe uschovávat jídlo a pití, protože se v jejich okolí neustále pohybují divoká prasata hledající potravu.

Když mluvila úklidová hlídka s lidmi, kteří měli v okolí zaparkovaná auta, vyšlo najevo, že jedné rodině divoké prase ukradlo plechovky s pivem, které následně vypilo. Poté prý dostalo hlad a začalo v kempu zkoumat, co by zde bylo k snědku. Roztrhalo velké množství tašek s odpadky a porazilo některé koše, uvedla policejní hlídka, která zkoumala, co se v kempu událo.

Kance honila kráva kolem auta
U řeky pak kempovali nějací další lidé a ti spatřili opilého kance, jak běhá kolem jejich vozidla a pronásleduje ho rozzuřená kráva, kterou zřejmě provokoval. Prý to trvalo pořádnou chvíli. Poté se divoké prase rozhodlo před krávou utéct do řeky a doplavalo zhruba do půlky. Ti lidé se pak šli podívat, co se se zvířetem stalo a našli ho spící přímo u řeky pod velkou kládou, dodala policie.

Policisté uvedli, že tento kanec do oblasti několik dní přicházel na výzvědy, ale po této eskapádě se zatím neukázal. Ačkoli se policisté nejdříve domnívali, že divoké prase ukradlo jen šest plechovek piva, okradený muž je ujistil, že mu oné noci zmizela tři balení po šesti plechovkách.

Naposledy bylo viděno spící pod stromem. Předpokládáme, že si někde léčí bolavou hlavu, dodal s úsměvem policista.
_______________
P.
Moderátor
Nuž, kdyby to pivo bylo ve flaškách ... :)
Registrovaný uživatel
Tak nevím prý to došlo :mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
_______________
P.
Moderátor
Originální :D
Moderátor
Mám takovej hloupej dotaz - nevíte, kdy zhruba se objevily poštovní obálky tak je známe dnes?
Registrovaný uživatel
ak mas na mysli obalky bez znamky tak to sa tazko datuje lebo tam bolo viac pokusov v roznych statoch.ale ak mas na mysli obalky s natlacenou znamkov tak asi prva bol a Velka Britania roku 1840
Moderátor
Bez známky
Moderátor
Funguje vám na portálu ČP systém na změnu dodání zásilky (formulare.cpost.cz)?
Moderátor
Ako sa povie mužovi, keď má okrem manželky aj milenku ?
- sviňa jedna.
Ako sa povie mužovi, keď má tých mileniek viac?
- sviňa jedna prašivá.
Ako sa povie mužovi, ak nemá nikoho okrem manželky?
- sviňa jedna lenivá.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1