Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Vykupminci.cz
Numisargo

Kecárna-tlachárna (filatélia)

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... > »

Autor Příspěvek
Moderátor
ten stvrty nema chybu!
_______________
Moderátor
Pripajam smutnu spravu, ze vcera tragicky zahynul najznamejsi slovensky cestovatel Dr. Frantisek Kele, ktory s mojim otcom napisali knizku o Everest - Hora smrti http://www.gorila.sk/product/477230
http://poprad.korzar.sme.sk/c/7447443/v-tatrach-zahynul-cestovatel-frantisek-kele.html
Cest jeho pamiatke.
_______________
Moderátor
dejvy napsal
Něco o zásadních rozdílech mezi kapitalismem a socialismem:
...


Nám na fakultě říkal profesor Rousek, že až se nás někdo bude ptát, jestli bylo líp za socialismu nebo teď v kapitalismu, tak mu máme říct, že nám pan profesor Rousek říkal, že je to čím dál tím stejnější.
Moderátor
Nevíte někdo, proč se některé exponáty na exponetu sice dají najít, ale nejdou otevřít?
Moderátor
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-somalsku-po-dvaceti-letech-opet-zacala-fungovat-posta/r~2bbd6cc8535d11e4aab4002590604f2e/
Jaké známky tam asi teď platí? A vůbec, exponát "pošta v Somálsku v letech 1990 - 2020, to by mohl být zajímavý exponát! jenom se obávám, že ty dopisy "přes známé" asi nebudou nijak poznatelné od psaníček kolujících pod lavicí.
Jiná otázka je, kdo ta provozoval internet (elektronické spoje), když ta země vůbec nefungovala.
Moderátor
http://www.postoveznamky.sk/dojmy-z-otvorenia-vystavy-vojna-a-znamka-v-budapesti
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
V súvislosti so zvýšením životných nákladov dovoľujem si vám zaslaťjednoduchý a lacný recept na rýchle a výživné jedlo, ktoré dobre pomôžekompenzovať nárast cien.... Odporučili mi ho na MF SR, takže asi vedia, o čomhovoria...

**potrebujete:**
50 gramov cibule,
0,2l octu,
1 liter horúcej vody.

**postup:**

Cibuľu pokrájajte a pridajte ocot a horúcu vodu. Všetko vlejte do lavóra a sadnite si do toho holou riťou.....
Takto získate dve teplé šunky, dve vajcia na tvrdo, utopenca s cibuľou a octom....
_______________
Moderátor
http://www.designvid.cz/architektura/spanele-vytvorili-animaci-dokoncene-sagrady-familie.html
_______________
Registrovaný uživatel
Pěkné :)
_______________
P.
Moderátor
pekne ale ked som vidiel koniec tak som sa cudoval, ze ake to bude velke, som zvedavy ci sa dozijeme dostavania
_______________
Moderátor
babygulka napsal
pekne ale ked som vidiel koniec tak som sa cudoval, ze ake to bude velke, som zvedavy ci sa dozijeme dostavania


Ak v stavbe budú pokračovať v takomto tempe ako doteraz (stavia sa pomaly 100 rokov), tak my určite sa toho nedožijeme.
Ale už teraz je to tak veľké, že človek vedľa neho sa cíti ako mravec. Asi pred 12 rokmi som stal v tom parku pred ním, a je to neskutočne krásne.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Registrovaný uživatel
Ja byl dokonce i na vezich Sagrady Familie a je to uzasnej pohled na Barcelonu. Jen tam maj dost nizky zabradli cestou dolu. Nic pro lidi se zavrati... Na Sagrade Familii me spis ohromila jeji clenitost nez velikost...
Moderátor
Když vezmeme v úvahu jak dlouho se stavěla katedrála sv. Víta, tak je to myslím jasné. ;)
Moderátor
List štátu


Vážený štát, pán Kiska, pán Fico, pán Kažimír, pán Paška, vážení páni poslanci!

Rád by som vedel, kde mám zájsť, aby som sa mohol úplne odhlásiť zo štátneho dôchodkového systému.
Mám na mysli podpísanie nejakého vyhlásenia (reverzu), že až budem starý, nebudem od štátu požadovať žiadny dôchodok a na oplátku teraz nebudem na tento systém musieť platiť.

Rozhodol som sa totiž, že bude istejšie, keď si sám budem sporiť vo fondoch, založím si akciové portfólio a kúpim si na hypotéku nejakú nehnuteľnosť, ktorú potom v dôchodku buď predám, alebo prenajmem.

Mám totiž obavu, že inak teraz budem platiť vysoké dane a až budem mať 65, štát povie: "Sorry, nie sú peniaze na dôchodky - môžu za to predchádzajúce vlády, my nie. No a vy ste si vedľa toho sporil do štátom podporovaných penzijných fondov? Sorry, ale inflácia produkovaná minulým vedením Národnej banky Slovenska tieto úspory znehodnotila, nehľadiac na to, že vám tie úspory zdaníme sedemdesiatimi percentami, aby bolo na dôchodky pre tých, ktorí si nesporili. Ako by k tomu tí chudáci prišli, že?"

Zároveň by som chcel úplne prestať platiť sociálne poistenie, pretože si myslím, že v mojom odbore je riziko nezamestnanosti relatívne malé.
Platiť si toto poistenie má zmysel predsa len pre tých, ktorí majú reálny dôvod sa nezamestnanosti obávať, nie? Keby mi patrilo observatórium na Lomnickom štíte, asi by som si ho tiež nepoisťoval proti povodni ...

Alebo by som sa možno aj proti nezamestnanosti poistil, ale rád by som si dohodol individuálne podmienky v nejakej komerčnej poisťovni, pretože mám pocit, že rozumnejšie (pre obe strany) je odvíjať výšku poistného od miery rizika a nie od výšky príjmov.

Tiež by som sa rád zdravotne poistil u nejakej komerčnej poisťovne, opäť podľa miery mojej zdravotnej rizikovosti (športujem, nefajčím, nepijem, nedýcham uhoľný prach v bani, nebrúsim sklo, nepracujem s
trhavinami) a nie podľa výšky môjho príjmu.

Tiež by som niekde rád podpísal papier, že na smrť mojej matky prisahám, že v živote nevyužijem služby Železníc slovenskej republiky, aby mi mohla byť refundovaná časť daní, ktorá do ŽSR tečie.
Tiež si myslím, že už štát za moje základné a stredné vzdelanie dostal odo mňa daní dosť. Zas také dobré tie školy neboli! Vysokú školu svojich detí platím sám, takže na školstvo by som už rád prestal platiť.

Nezdá sa mi moc rozumné ani spravodlivé platiť školu deťom sám a ešte ju platiť niekomu inému, len preto, že sa u nás štát neobťažoval zriadiť študijný odbor, ktorý práve moje deti potrebujú študovať.

Na druhú stranu štát umožnil obrovskej skupine ľudí vyštudovať stredné aj vysoké školy a absolventi týchto škôl vo vyštudovanom odbore vôbec nenastúpili. Často zastávajú pozície vo funkciách, kedy je ich vzdelanie nadhodnotené alebo úplne mimo odbor.

Tiež by ma zaujímalo, ako sa vyreklamovať z právomoci ministerstva pre miestny rozvoj. Je to totiž nespravodlivé, že susedný štátny činžiak, kde žijú vyvolení v údajne "sociálnych bytoch" za polovičnú cenu ako platíme my cez ulicu v družstevnom dome, je nákladne rekonštruovaný aj z mojich daní.

Keď si budeme chcieť opraviť náš družstevný dom, budeme si to musieť zaplatiť zo svojho, ale dane, ktoré platíme aj na rekonštrukciu susedného štátneho domu, nám už nikto nevráti.
Pritom v tom štátnom dome celkom iste nebývajú sociálne odkázaní občania, najhoršie auto, čo pred ním parkuje je Octavia.
Tiež by som sa chcel opýtať, kde sa na našej radnici dá odhlásiť od služieb mestskej polície. Ona totiž našu štvrť navštívi len občas a to výhradne z dôvodu montáže papučiek na autá, ktoré opäť vďaka mestskému rozhodnutia nemajú kde inde parkovať.

Bohužiaľ už táto mestská polícia nijako nebráni pravidelnému vykrádaniu áut či pivníc, vandalizmu a rušeniu nočného pokoja.

Keď som na toto mestských policajtov upozornil, odporučili mi, aby sme si zriadili "domobranu" podľa vzoru niektorých sídlisk v iných mestách, alebo aby sme si najali strážnika (tá drzosť!).
To druhé by som veľmi rád urobil - spočítal som si, že keby sa náš blok piatich domov zložil na nočného strážnika, vyšlo by to na cca 7 eur na jednu domácnosť.
Verím, že do tej doby by krádeže ustali. Len neviem, ako odhlásiť a neplatiť služby mestskej polície, ktorú by sme potom nepotrebovali.
Zároveň už dlho zisťujem, kde je možné sa odhlásiť od služieb Policajného zboru SR, ktorá sa mi už dlhšiu dobu javí ako úplne zbytočná.

Podľa informácií z internetu, tlače a všetkých televízií usudzujem, že 30% všetkých vyšetrovaných prípadov súvisí s prípadmi, ktoré zavinili a alebo spolu spáchali priamo policajti, ďalších 30% zavinili naši politici, rodinní príslušníci politikov a priatelia našich politikov (tu policajti nič nevyšetrujú a ak náhodou aj vyšetria, tak vo finále
odložia) a ďalších 40% trestných činov spáchali recidivisti a farebné menšiny.

Ak z tejto skupiny je náhodou niečo vyšetrené, na súde sú recidivisti potrestaní len minimálnymi trestami (nedajú sa zatvoriť, pretože väznice už teraz sú preplnené) a Rómovia sú väčšinou prepustení bez trestu.
Preto by som sa chcel opýtať vzhľadom na to, že vraj žijeme v slobodnom štáte, na aký úrad mám zájsť, aby som si mohol zaškrtať, ktoré služby od štátu chcem a ktoré nie. Je predsa nezmysel platiť niečo, čo nepotrebujem a nevyužívam, nie?

Myslím, že by som s chuťou odhlásil aj služby Štatistického úradu, Výskumného ústavu pedagogického, Školských úradov, Ústavu štátu a práva, Úradu pre štátnu informačný systém, Energetického regulačného úradu, Telekomunikačného úradu, Národného bezpečnostného úradu, Grantové agentúry, Úradu pre ochranu osobných údajov, 73 úradov pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových a niekoľkých desiatok ďalších.

Tiež by bolo dobré, keby bolo možné nejako určiť cenu jednotlivých služieb, ktoré nám štát priznáva.

Keď si totiž idem kúpiť žemľu za 30 centov, jasne tým demonštrujem, že tá žemľa pre mňa má väčšiu cenu, než mojich 30 centov, resp. že žemľa je pre mňa to najlepšie, čo si za tých 30 centov môžem kúpiť. Tiež kúpou tej konkrétnej žemle demonštrujem, že práve táto žemľa od tohto konkrétneho pekára je to, čo preferujem. Každý deň tak vlastne svojimi peňaženkami hlasujeme, čo je pre nás dôležitejšie a vhodnejšie.
So štátnymi službami to tak nie je. Nepoznáme ich cenu. Nevieme, či by ich konkurencia neponúkla lacnejšie a kvalitnejšie.

A hlavne nemáme možnosť sa rozhodnúť, či o tie služby za daných podmienok stojíme.

Povinnosti platiť na štátne školstvo nás to nezbaví. Obdobne musím platiť za možnosť príjmu RTVS, aj keď ich vôbec nesledujem, zo svojich daní prispievam na Telekomunikačný úrad, ktorý podporuje navyšovanie cien Telefonica O2, alebo si platím napr. Energetický regulačný úrad, ktorý odsúhlasil ďalšie zdražovanie elektrického prúdu, tak že ENEL má úplne astronomické zisky, tak že radšej nakupuje elektrárne v Rumunsku alebo Bulharsku, tak aby nemusel zlacniť elektrický prúd na Slovensku.
A tak je to so všetkými štátnymi službami - buď si ich poskytovanie štát monopolizuje úplne, takže vôbec nemáme voľbu, alebo na výber máme, ale napriek tomu potom musíme platiť aj tú štátnu službu, ktorú sme ale nahradili platenou službou od konkurencie.

Napríklad nechápem, prečo v každom bývalom okresnom meste musí byť OSSZ, VšZP a ďalšie zdravotné poisťovne so svojím aparátom pre výber a kontrolu poistného, keď sa výpočet pre odvod poistného vykonáva u zamestnávateľa z rovnakého mzdového základu. Vybrané peniaze sú z príjmových účtov (OSSZ a ZP) rovnako prevedené do jedného mešca, z ktorého sa vykonávajú následné výplaty do sociálnych a zdravotných položiek.

Ďalej by som chcel byť zoznámený s cigánom, ktorého živím zo svojich daní a ďalších platieb.

Úplne zločinecký sa mi zdá systém, kedy si musíme vydržiavať armádu pol milióna nepracujúcich cigánov, cigánok a ich detí, keď naopak v SR musíme zamestnávať legálne, pololegálne a na čierno, viac ako 400-tisíc cudzincov.

Vydržovanie cigánov nás stojí pri veľmi zjednodušenom výpočte minimálne 700 mil. ročne.
Bolo by dobré, keby protimonopolný úrad prinútil štát vzdať sa svojich monopolov na sociálne poistenie, na emisiu peňazí, na rozhodovanie sporov, na zabezpečovanie poriadku, atď.)

Tiež by ten protimonopolný úrad mal postihnúť sám seba za monopolizáciu práva na rozhodovanie protimonopolných káuz. Problém asi bude v tom, že inštitúcie, ktoré by nás mali aj pred štátom chrániť (od Protimonopolného úradu až po Ústavný súd) sú vlastne jeho súčasťou.

A tak by som bol rád, keby ste mi poradili, ako mám zabezpečiť svoju slobodu, ako prestať byť nevoľníkom, ako platiť len za to, čo užívam, ako sám rozhodovať o svojom živote a majetku.

Ďakujem, s úctou Váš Občan + ďalších 2 257 027

List štátu ... pripočítajte sa (prepíš číslo) a pošli ďalej (ak chceš).
_______________
Moderátor
No, kdyby se to přeložilo a upravili názvy těch úřadů a institucí a dalo by se to podepsat ve většině zemí Evropy. Socialismus v praxi.
Moderátor
ale ved je to pravda. Za socializmu aspon cigani pracovali.
_______________
Moderátor
Z týždennej služobnej cesty v Bangladéši sa dnes vrátila delegácia na čele s ministrom dopravy Jánom Počiatkom. Na Slovensku sa už totiž rozbehla registrácia žiakov, študentov a dôchodcov na bezplatnú železničnú dopravu v 2.triede a v prvých mesiacoch sa očakávajú natrieskané vlaky. Ministerskí úradníci sa preto v Bangladéši zúčastnili školenia, ako zvládnuť nápor cestujúcich.
O tejto pracovnej stáži už viac prezradil sám minister Počiatek: „Bangladéš – náš vzor. Jednou vlakovou súpravou sa tam v pohode odvezie aj 5 tisíc ľudí. Na miestnych staniciach sme si overili, že v rámci zvýšenia prepravnej kapacity nemusíme zapojiť za klasické vozne aj nákladné vagóny či dreziny. Stačí len správne rozmiestniť cestujúcich aj na stúpačky po bokoch vozňov, usadiť na strechu alebo na nárazníky lokomotívy.“
„Nechýba kultúra cestovania?“ znela naša otázka. „Samozrejme, bude aj kultúra. Každý si môže v kupé, v uličke či na streche pustiť do sluchadiel svoju obľúbenú hudbu, ťukať do laptopu alebo čítať knižku. Ak mu ju z rúk neodfúkne. A v reštauračných vozňoch sa pre všetkých bude rozdávať guláš a pivo zadarmo.“
Zaujímalo nás, či takýto spôsob prepravy nie je nebezpečný. Ministra Počiatka nezaskočila ani táto otázka: „Cestujúci dostanú inštrukcie, podľa ktorých stúpačky, nárazníky a strechu smie obsadiť výlučne mládež. Tínedžeri totiž dobehnú vlak skôr ako dôchodcovia, ak by z neho náhodou spadli. Aj sprievodcovia absolvujú špeciálny výcvik pre pohyb na streche. Samozrejme, pred vjazdom do tunela na nej všetky osoby musia zaujať polohu ležmo.“
Nakoniec sme boli zvedaví, čo poučného si ešte zo služobky priniesol zástupca našej sociálnej vlády. „V Bangladéši je minimálna mzda 66 dolárov,“ usmial sa minister a dodal: „Tak som našim pracujúcim občanom doniesol manuál, ako z tejto almužny vyžiť.“

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
_______________
Moderátor
http://myemail.constantcontact.com/ANNOUNCEMENT---.html?soid=1101650389475&aid=Ic_qPY2eEB4
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Zolo expanduje :mrgreen: Hradčany už jsou mu málo :lol:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Moderátor
Tak-tak. Vieš pri kopaní základov na garáž na pozemku som narazil na zlatú žilu, tak musím niekde investovať. :mrgreen:
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Tak to by jsi měl rozšířit ty základy, pač si budeš asi moct dovolit víc aut ;)
Moderátor
To skôr viac zásobníkov si kúpiť. Nové auto už pri kúpe stráca na svojej hodnote, akonáhle opustíš predajňu.
Ako investícia určite nie je rentabilná, jedine keby sa jednalo o veterán.
_______________
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Moderátor
Citovat
Tiež by som sa rád zdravotne poistil u nejakej komerčnej poisťovne, opäť podľa miery mojej zdravotnej rizikovosti (športujem, nefajčím, nepijem, nedýcham uhoľný prach v bani, nebrúsim sklo, nepracujem s
trhavinami) a nie podľa výšky môjho príjmu.

No, a kde vezmete tu jistotu, že tu pojišťovnu nikdo nevytuneluje? Teda, nevím jak na Slovensku, ale v ČR ... 8) :roll:
Moderátor
ktovie vsetko je mozne...
_______________
Registrovaný uživatel
Jak to tady tak čtu, nejste vy pánové trošku anarchisti? :D

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... > »

Sběratel.com » Pokec o známkách » Kecárna-tlachárna (filatélia)

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1