Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Bohumil Drnec

Uživatel

Zaregistrován:
28. 10. 2017

#11 28. 10. 2017, 13:59

Dobrý den. Mám pendlovky G/B v úplně stejném designu, patrně ze stejného roku, pouze v delší skříni. Vaše hodiny bych koupil (do páru) k těm co mám. Nabízím 4500 Kč. Můžete se se mnou spojit na mob. 777695222?

Ještě bych chtěl požádat o radu ostatní sběratele - mám dvoje pendlovky G/B - jedněm chybí část ozdob, druhé mají ozdobu nahoře evidentně neoriginální. Mohl by mi někdo poslat kontakt na řezbáře a odkaz na nějaký starý katalog, ve kterém bych nalezl správné tvary ozdob ? Předem děkuji.

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#12 28. 10. 2017, 16:19
Dobrý den. Mám pendlovky G/B v úplně stejném designu, patrně ze stejného roku, pouze v delší skříni. Vaše hodiny bych koupil (do páru) k těm co mám. Nabízím 4500 Kč. Můžete se se mnou spojit na mob. 777695222? Ještě bych chtěl požádat o radu ostatní sběratele - mám dvoje pendlovky G/B - jedněm chybí část ozdob, druhé mají ozdobu nahoře evidentně neoriginální. Mohl by mi někdo poslat kontakt na řezbáře a odkaz na nějaký starý katalog, ve kterém bych nalezl správné tvary ozdob ? Předem děkuji.

Nabízíte správnou cenu, to se nevidí často. Být paní,neváhal bych. Dejte sem ty fotky těch vašich a poradíme. Proč myslíte,že nástavba nebude původní ? Ono někdy na altdojčkách vznikaly dost zběsilé počiny, a přitom jsou to originály 😃 . Nějaký katalog bohužel nemám ale není moc těžké si domyslet, co by tam mohlo být. Nejčastější inspiraci naleznete nad okny na historizujících budovách, tam jsou ty nejjednodušší tvary a pak záleželo na vkusu řezbáře, jakou tomu dal konečnou podobu. Dá se říct, že žádné hodiny nejsou zcela stejné, to je na tom to krásné🙂. Já bral nejčastějc zatím od řezbáře z Liberce, dělá rychle, levně a spolehlivě. Jedná se o nenamořené kusy, takže máte doma šanci doladit konečný odstín než když vezmete nově namořené.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#13 28. 10. 2017, 19:44
Dobrý den. Mám pendlovky G/B v úplně stejném designu, patrně ze stejného roku, pouze v delší skříni. Vaše hodiny bych koupil (do páru) k těm co mám. Nabízím 4500 Kč. Můžete se se mnou spojit na mob. 777695222? Ještě bych chtěl požádat o radu ostatní sběratele - mám dvoje pendlovky G/B - jedněm chybí část ozdob, druhé mají ozdobu nahoře evidentně neoriginální. Mohl by mi někdo poslat kontakt na řezbáře a odkaz na nějaký starý katalog, ve kterém bych nalezl správné tvary ozdob ? Předem děkuji.

Odkud jsi pokud jsi z Ostravska, tak ti poradím starého, dobrého a laciného řezbáře.

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#14 31. 10. 2017, 13:52

Aby som nezakladala novú tému, spýtam sa tu:-) Mala by som záujem o kúpu starých nástenných hodín, pekne vyrezávaných. Nemusia byť funkčné a nevadí mi ani nejaká tá dierka od červotoča. Budú slúžiť v podstate len na dekoráciu, keďže tikot hodín nemôžem mať pri spaní a chcem ich ku mne do izby:-)) Nemáte niekto z Vás tunajších "hodinárov" niečo také na predaj?

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#15 31. 10. 2017, 22:25
Aby som nezakladala novú tému, spýtam sa tu:-) Mala by som záujem o kúpu starých nástenných hodín, pekne vyrezávaných. Nemusia byť funkčné a nevadí mi ani nejaká tá dierka od červotoča. Budú slúžiť v podstate len na dekoráciu, keďže tikot hodín nemôžem mať pri spaní a chcem ich ku mne do izby:-)) Nemáte niekto z Vás tunajších "hodinárov" niečo také na predaj?

Jsem na mobilu, omluvte pravopis. Na prodej nemám ale rady bych měl 😉 . Pokud jen na dekoraci, hadam chcete altdojcky. Ty jsou nejlibivejsi a je jich hodně. Stačí vám perovky, kdyz nemusí byt v chodu. I ty mají kouzlo a jsou o dost levnější. Ale za sebe doporucuju jednozavazove - muzete je mit pustene protoze nebiji a navic v chodu jsou zajimavejsi. A zavazovky jsou na věky. Pokud chcete vážně koupit, tak hledejte a poradte se s nama,pomuzeme. Nevim odkud jste ale pikzd je to blizko valasska, tak vám je i rozjedu ale nabizim vám to jen proto,že máte rada staré veci a máte k nim vztah,tudiz nechcete na tom vydelat.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#16 31. 10. 2017, 23:49

Zajtra sa popýtam,mám známeho "veľkého" hodinára.😉

-s-

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#17 1. 11. 2017, 08:59

Skúsim pridať hodiny, čo ma zaujali a aj by sa mi veľmi hodili. Pán je ochotný ich predať za 1500 Kč vrátane poštovného na Slovensko, čo mi príde dobrá cena. Čo na ne poviete?:-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#18 1. 11. 2017, 09:01

Ešte ciferník.

Obrázky:

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#19 1. 11. 2017, 09:26

Cena tak odpovídá..chybí jim ale celý spodek,brada. Asi bych sháněl dál nejaké kompletní.

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#20 1. 11. 2017, 10:03

Moc ďakujem za radu, myslela som si, že majú také byť s rovným spodkom. Budem hľadať ďalej.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.