Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Co tyhle a je to od vás...https://ostatne.bazos.sk/inzerat/78621921/Krasne-starozitne-nastenne-hodiny.php

Nebo tyto a dál si na Bazošu SK hledejte sama😃 https://ostatne.bazos.sk/inzerat/77921885/Starozitne-hodiny-nastenne.php

Mňa veľmi zaujali tieto:
https://ostatne.bazos.sk/inzerat/77701493/Nastenne-hodiny.php

To jsou malé hodiny zvané židovky. Jsou to nejlacinější hodiny a tak nedovedu říct jestli je to dobrá cena , protože nevím jak si stojí Euro.Já bych tu cenu odhadl max v korunách tak do 1200 Kč, tak si to převeďte na Eura. Pro sběratele to je okrajová věc do sbírky, ale možná pro vás jako dekorace postačí. Jen vás chci upozornit, že u těch židovek je místo smaltovaného ciferníku jen papír a to fakt není moc hezké ... A vůbec židovky jsou dost maličké hodiny a celkově jsou škaredé. Pokud chcete hezké hodiny, tak jděte do těch dvou co jsem vám dával odkaz, ale teď jsem si všiml, že u těch hodin v druhém odkazu chybí dvě spodní kuželky, což ale není problém, protože se dělají repliky a ty stojí u nás, když to přeženu do 100 Kč. Takže za mne ... já bych fakt do židovek nešel, nejsou hezké a jsou to ty nejobyčejnější hodiny....

Teď jsem se díval na cenu 110 E ... strašně předražené ...s přivřením oka tak 40 - 50 E možná. U nás je koupíte i za 800 Kč...

Hledejte takové hodiny nakteré jsem vám dával odkaz. Musí být funkční, komplet nástavba i spodek, nesmí chybět ozdoby. Nesmí být poškozený lidově řečeno porcelánový ciferník (smalt) pak se takové hodiny dají koupit do 4 - 4500 Kč, převeďte si cenu z Kč na vaše Eura. Pokud vám tyto hodiny někdo nabídne za 3500 Kč , tak to berte ... ale raději osobním odběrem a vemte si trošku znalého odborníka sebou.

Tak pokud je chce fakt jen jako dekoraci tak odbornika ani nepotrebuje..staci kdyz da sem fotky at ji povime jestli je to ok nebo ne. Pokzd by ale mel byt funkcni i strojek tak rafsi s nekym kdo se vyzna. Kupovat stare hodiny je to samé, jak kupovat ojeté auto.

Na druhou stranu, když se dívám kolik chtějí za altky pérovky na Slovensku (nekřesťanské peníze oproti ČR), tak by tedy měly být aspoň ve stavu 85 - 90 %. Vem si, že u nás se prodávají se štěstím za cca 4000 - 5000 Kč v 90ti% stavu a já je bez nástavby, ale jinak ok koupil za 2000 Kč a nástavba mne přišla na 600 Kč a ani jsem je moc nechtěl ... tak za ty peníze na Slovensku by měly být skoro tip ťop. Za kompletní a nefunkční jen kvůli dekoraci bych nedal víc , jak 2 000 Kč. Stejně se nevyplatí brát nefunkční hodiny a ani za 1500 Kč bych je nevzal .... špatná investice. Hodiny mají být v chodu i když je nepouštíš.... v budoucnu se rozhodne, že by bylo hezké a stylové, kdyby fungovaly a nebude to možné. Ale jo ať sem dá tipy , které jsou na prodej a třeba nefunkční a my jí poradíme .... i když tedy já se skřípáním zubů😃

Určite sem pridám fotky, keď niečo nájdem:-) Trošku hľadám aj také, čo mi budú pasovať k starému zrkadlu. Ale sranda je, že mi jeden pán ponúkal hodiny Polaris za 60 Eur s tým, že sú storočné, pritom nie je problém na nete nájsť, že sa jedná o novodobý tovar:-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.