Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Starožitnosti » Konvička a cukřenka Hermann - stříbro?

Vykupminci.cz
Numisargo

Konvička a cukřenka Hermann - stříbro?

Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Dobrý večer,
koupila jsem náhodně několik kousků konviček,mlékovek a cukřenku.
Poslední zmíněná věc a také největší z konví mají gravírování a na dně snad punc. Byla bych moc ráda,kdybyste mi napsali původ,případně i potvrzení, že se jedná o kus stříbra nikoli vlčí mlhu. Koupila jsem to vše pro sebe za pár korun v domnění,že to je nerez,nehodlám obchodovat, jen bych chtěla vědět víc.
Děkuji předem za váš čas.
Registrovaný uživatel
Foto
Registrovaný uživatel
Nedařilo se mi vložit fotografii z mobilu, tady to je. Lepší detail nezvládnu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
AG nět !!!!
Registrovaný uživatel
Máte to přímo na značce uvedeno. Trojúhelník s písmeny A S I, je značka výrobce a znamená, že to bylo zhotoveno ze silně postříbřené alpaky. Cenu to nemá příliš velkou, ale pokud jste to koupila za pár korun je to dobrý kup a hlavně, že Vás to těší.
Adalbert
Registrovaný uživatel
Firma J.L. Hermann byla založena v roce 1882 ve Vídni a po roce 1910 se stala součástí koncernu Krupp. Vzhledově Vaše alpaka odpovídá konci 19. století. Dělali tam i mnohem hezčí kousky než jsou ty Vaše. Na internetu je o této firmě a jejich výrobcích informací habaděj, stačí jen trochu zaklikat.¨
Adalbert
Registrovaný uživatel
Děkuji vám, informace o firmě proklikám,šlo mi o ten punc, viděla jsem zajíce a vrtalo mi to hlavou.
Registrovaný uživatel
Neviděla jste zajíce, ale lva.
Adalbert
Registrovaný uživatel
Herrmann Julius, Metallwaren-Fabrikant; Firma: J. L. Herrmann. Menšia viedenská c. a k. dvorná továreň, založená v roku 1819 na veľkosériovu výrobu stolového riadu v štýle historizmu. V roku 1833 sa spája s firmou Franz Machts z Prahy. Patrila medzi najstaršie rakúske továrne, ktoré sa od začiatku zaoberali výrobou z alpaky.

V roku 1856 je vo Viedni protokolované: Johan Leonhard Hermann, Gold- und Silber-Plattir-, Packfong-, Chinasilber- und Silberwaaren-Fabrikant. Plattirwaarenfabrik Hermann vo Viedni sa spomína aj v štatistike Statistik der Volkwirtschaft in Nieder-Österreich z rokov 1855-1866. Zamestnávala až 300 pracovníkov a vyrábala svietniky, šálky, čajový a kávový riad, kalichy monšrancie a pod.

Firma sa špecializovala hlavne na alpakové a postriebrené výrobky. Vyrábala aj výrobky z lacnejších kovov. Výrobky boli označované menovkou HERRMANN, J. L. HERRMANN alebo iniciálami Johana Leonharda JLH v pravouhlom orámovaní. J. L. Hermann, k. u. k. Hof- und landesbefugten Mettallwaarenfabrikant, Wien V Griesgasse 27, zaregistroval v roku 1890 ochrannú známku, stojaceho leva v kruhu. Číslo registrácie 6315.

Firma v roku 1907 sídlila vo Viedni na Margaretenstrasse 105, predajný sklad mala na Kärntnerstrasse 15, Wien. Pobočky mala v Prahe a Budapešti. V inzerátoch v Národních listech od roku 1883 pre pražskú pobočku uvádza firma názov a dresu J. L. Hermann, továrna na kovové zboží Praha, Příkopy 28.

Viedenskú továreň J. L. Herman kúpil v roku 1910 Sandrik. Rakúska konkurenčná firma Artur Krupp v Berndorfe skúpila po roku 1917 akcie Sandriku a vznikol nový výrobný koncern: Artur Krupp - Sandrik - Hermann - Bachmann.

Zdroj: Vít Priesol, Hodruša-Hámre. Továreň Sandrik a jej vplyv na obec
Dana Stehlíková, Encyklopedie českého zlatnictví....
Hofmann, Statistik der Volkwirtschaft in Nieder-Österreich, 1855-1866, zv. 1, str. 450, Wien, knižnica univerzity v Toronte
Registrovaný uživatel
Ano,děkuji, již jsem klikala a pečlivě četla. Jsou to pěkné kousky, mám i kousky od fy Hacker, je to solidní práce a jsem ráda,že jsem je získala.
Registrovaný uživatel
Mohu se prosím zeptat zda nevíte někdo co to je a jestly je to starožitnost děkuji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Starožitnosti » Konvička a cukřenka Hermann - stříbro?

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1